Ξέρω ότι άφησα σε καλά χέρια το μπλογκ μου και σας ευχαριστώ για την θερμή υποδοχή που κάνατε στην Κική.
Παρόλα αυτά θέλησα να μοιραστώ μαζί σας τα τυροπιτάκια της πεθεράς μου, τα φτιάξαμε σήμερα και μοσχοβόλησε το σπίτι... Εύκολα και γρήγορα, όπως μόνο οι γυναίκες στα χωριά ξέρουν να τα φτιάχνουν...
Για περίπου 40 (μεγάλα) τυροπιτάκια έβαλε:
1 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
700 γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι
1 κουταλάκι σόδα
Ανακάτεψε το αλεύρι με το γιαούρτι, τη σόδα, τα αυγά και το λάδι.
Ζύμωσε καλά τη ζύμη και τη χώρισε σε κομμάτια. 'Ανοιξε το κάθε κομμάτι ζύμης σε στρογγυλό φύλλο. Έβαλε στο μισό του κάθε φύλλου μια κουταλιά φέτα. Σκέπασε με το άλλο μισό και έφτιαξε τυροπιτάκια με σχήμα μισοφέγγαρο. Τα αραδιάσαμε σε λαδωμένο ταψί και
τα ψήσαμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Έγιναν μυρωδάτα και πολύ ελαφριά...
Ελπίζω η σύνδεση να διατηρηθεί και να μπορέσω να σας κρατώ ενήμερους για ότι γευστικό συμβαίνει στην υπέροχη Κρήτη...
Καλό σας βράδυ...
με τόση αγάπη που τα ζύμωσε για σας, πως να μην γίνουν νόστιμα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήακόμη θυμάμαι τα λατρεμένα χεράκια της γιαγιάκας μου όταν ακόμη και 82-3 ετών σηκωνόταν να μας φτιάξει τυροπιτάκια....
η νοστιμιά τους και η αξία τους είναι ανεκτίμητη .
καλά να περνάτε
Κι εγώ τα χεράκια της γιαγιάς λάτρεψα, θυμήθηκα τη δική μου γιαγιά και τα καλούδια που μας έφτιαχνε όταν ζούσε. Λατρεμένη συνταγή τα τυροπιτάκια, ιδανικά για πρωϊνό, σνακ και για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ευχαριστούμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήwelcome back betty!
ΑπάντησηΔιαγραφήkai filia sti giagia --- super ta pitakia!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓνωρίζουμε σιγά σιγά την οικογένεια! Η Κική άψογη! Η γιαγιά έχει πανέμορφα χέρια! (Για σένα δεν σχολιάζω...)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα τυροπιτάκια υπέροχα!
Να περνάς καλά στο νησί!
auta ta turopitakia einai ta agapimena mou..eidika apo ta xeria tis giagias..
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty, anything that comes from the Yiayia's hands must be delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέττυ,τι ευχάριστη έκπληξη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα τυροπιτάκια της γιαγιάς,καταπληκτικά,μου θυμίζουν τη δική μου γιαγιά που τα απογεύματα πάντα κάτι μας έφτιαχνε...
Λατρεύω την Κρήτη να περνάς υπέροχα!
Καλησπέρα Betty!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ συμφωνώ ότι τα χέρια που καταπιάστηκαν γι' αυτά τα πιτάκια, προσδίδουν ιδιαίτερη αξία στο τελικό αποτέλεσμα. Άσε που φαίνονται καταπληκτικά.
Φιλιά
Καλό βράδυ
Τι μου θυμίζουν τα πιτάκια! Πρέπει να τα έκανε η Κρητικιά γιαγιά μου που έχει "φύγει" εδώ και χρόνια! Το φύλλο ήταν καταπληκτικό, νομίζω έβαζε και δυόσμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ξέχασα! Καλά να περνάς και να χαίρεσαι το προκομένο κοριτσάκι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ μαζί σας πως ό,τι αντιπροσωπεύουν αυτά τα χέρια είναι ανεκτίμητα... γι αυτό προσπαθώ να μαζεύω εικόνες, εμπειρίες και αναμνήσεις από την αγάπη με την οποία μας αγκαλιάζουν! Να ΄στε καλά όλοι, σας στέλνω πολλά φιλιά από την όμορφη Κρήτη...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπετούλα καλά να περνάς στην Κρήτη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς παράπονο δεν έχουμε, μας καλοπεριποιήθηκε η Κικίτσα!!
Φιλιά στην γιαγιούλα που έκανε αυτά τα πεντανόστιμα τυροπιτάκια!
Και μόνο που είναι ψητά και από γιαγιά, θα τα προτιμήσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαινονται νοστιμοτατα! Θα τα δοκιμασω! Ηθελα να ρωτησω. Ενα φλ λαδι που λες, ειναι φλιτζανι τσαγιου ή 250γρ το φλυτζανι της μεζουρας? Ευχαριστω!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ mamalydia:
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι το κλασικό φλυτζάνι του τσαγιού, αυτό δηλαδή που χωράει 225 γρ νερό...
Ελπίζω να βοήθησα, καλή επιτυχία!