Η συνταγή που ακολουθεί είναι της συνυφάδας μου φυσικά, που μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά αυτού του καταπληκτικού μεζέ...
Κόβουμε τον λαγό σε μέτρια κομμάτια, τον πλένουμε και τον στεγνώνουμε. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 1 ποτήρι λάδι και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του λαγού μέχρι να ροδίσουν καλά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αρκετό γαρύφαλλο τριμμένο και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί όλο το νερό.
Προσθέτουμε 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά. Ρίχνουμε τότε 3 ποτήρια κρασί και 4-5 κουταλιές πελτέ.
Αφαιρούμε τη φλούδα από ένα πορτοκάλι, καρφώνουμε πάνω 5-6 γαρύφαλλα και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
Το κρέας πρέπει να κρατάει λίγο και η σάλτσα να είναι πηχτή.
Πωπωπωπω μπράβο Μπετούλα.. Μπράβο με κόλασες μεσημεριάτικο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαμάν και αργεί το κυνήγι του λαγού!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήβολεύομαι και με κουνελάκι, αλλά το άγριο έχει άλλη νοστιμιά, αν το μαγειρέψει κι άλλος νόστιμα είναι ακόμη καλύτερα, διότι μετά από ώρες στην κουζίνα ούτε να δοκιμάσω δε θέλω.
αν το βρώ έτοιμο όμως, το τσακίζω!!!!
στην υγειά σας!!!!!!
The whole "trapezi" of food is outstanding...I'm hungry! This lago krassato looks delicious, I love hare.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικό πιάτο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνεχίζεις ακάθεκτη τα κρητικά καλούδια, δεν μας λυπάσαι καθόλου τις Αθηναίες βλέπω!!
Φιλιά, να περνάς τέλεια!
Η λεπτομέρεια με την φλούδα από πορτοκάλι που την καρφώνουμε με γαρύφαλλα μου φάνηκε καταπληκτική! Φαντάζομαι το άρωμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήGiasou,
ΑπάντησηΔιαγραφήTo onoma mou einai Arantxa, kai eimai apo Barkeloni (Spain). Spoudazo Clasikí Filologia kai mou aresei polu ola pou einai apo tin Ellada. Pérasa kapoios minas stin Athina kai stin Tessaloniki, giautó xero liga Elleniká. Mou aresei polu auti tin selida mageirikís. Agapó ta ellinika piáta!
fillakia,
Arantxa aillgenizq@hotmail.com
@ Arantxa: Καλώς ήρθες στην παρέα μας, ελπίζω να είσαι τακτικά επεσκέπτης των συνταγών μου και να αφήνεις τα σχόλια σου...επίσης αν θέλεις να στείλεις κάποια παραδοσιακή αλλά εύκολη συνταγή από την πατρίδα σου, θα την φτιάξω και θα την βάλω στο blog...
ΑπάντησηΔιαγραφήto email mou einai: bettyscuisine@googlemail.com
Καλησπέρα σας,
ΑπάντησηΔιαγραφήμπορώ να σας ρωτήσω κάτι. Ο λαγός δε χρειάζεται καθόλου μαρινάρισμα; Θέλω να φτιάξω αύριο και δε ξερω αν χρειάζεται κάποια προετοιμασία απο σήμερα.
Ευχαριστω πολυ
Καλησπέρα! Όχι, στην συγκεκριμμένη συνταγή, ο λαγός δεν χρειάζεται μαρινάρισμα, ψήνεται μια χαρά και μελώνει μέσα στην σαλτσούλα του!
ΔιαγραφήΕκείνο που μπορείς να κάνεις από σήμερα είναι να κόψεις τον λαγό σε μερίδες, να πλύνεις τα κομμάτια και να τα αφήσεις να στεγνώσουν καλά, ώστε να κερδίσεις λίγο χρόνο αύριο! Καλή επιτυχία!
Καλησπέρα σας,
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Ο λαγός δε χρειάζεται καθόλου μαρινάρισμα; Μόνο τον ξεπαγώνω και κατευθείαν κάνω την παραπάνω συνταγη;