Κυριακάτικο, οικογενειακό, 'μαμαδίστικο' φαγάκι, μεγάλη αδυναμία των παιδιών μου...
Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε λίγο ακόμα αλατοπίπερο και αφήνουμε να ψηθεί για 10' περίπου.Πρέπει το κριθαράκι να χυλώσει χωρίς να στεγνώσει τελείως.
Καλή μας όρεξη...
Υλικά για 8 μερίδες:
1 κιλό αρνάκι
2-3 ντομάτες ώριμες
2-3 κουταλιές πελτές
Αλάτι, πιπέρι, κανέλα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 πακέτο κριθαράκι
Κόβουμε το αρνάκι σε μερίδες, το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε ταψί.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στο ταψί μαζί με τον πελτέ, αλατοπίπερο, την κανέλα, το λάδι και μια κούπα νερό.
Ψήνουμε στους 180ο για 1 ώρα περίπου.
Μόλις το κρέας μαλακώσει αρκετά προσθέτουμε 2 κούπες ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι.
Ένα πιατάκι μπορώ να έχω από το μαμαδίστικο γιουβετσάκι? Μέχρι εδώ μοσχομύρισε! Θέλω και κρασάκι όμως, μην ξεχνιόμαστε!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήωχ παναγία μου, αγαπημένο φαγάκι, μα αποφεύγουμε τα αρνάκια, συχνά τιμούμε το φαγάκι αλλά με μοσχαράκι, αλλά όπως το βλέπω σκανδαλίζομαι, όσο για το κρασάκι αυτό και αν το τιμούμε, ευτυχώς η Μακεδονία έχει υπέροχες ποικιλίες και το τσούζουμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως Κυριακάτικο,οικογενειακό φαγητό.Όταν είμασταν μικρά παιδιά περιμέναμε την Κυριακή, με ανυπομονησία, επειδή θα είχε ωραίο φαγητό. Ένα απο αυτά ήταν το αρνάκι γιουβέτσι....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμέναμε πως και πως την Κυριακή …μοσχομύριζε όλο το σπίτι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεμένο υπέροχο φαγητό!
Από τα αγαπημένα φαγητά, εγώ το κάνω με μοσχάρι "σιδηρόδρομο", που όταν το πρωτάκουστε ο γιος μου στο χασάπη ξεράθηκε στα γέλια, κι έχει μείνει ιστορικό "τι τρένο θα φάμε σήμερα;;"
ΑπάντησηΔιαγραφήOh I could just eat this today! I love yiouvetsi!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά από τα αγαπημένα μαμαδίστικα φαγάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάποια φορά στο χωριό το κάναμε σε φούρνο με ξύλα ...... απλά απίστευτο!!
Φιλάκια Μπετούλα!
Μπέτυ πραγματικά, αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό.... Μου φέρνει και εμένα στο μυαλό εικόνες απο τα παιδικά μου χρόνια που περιμέναμε όλοι να κάτσουμε στο τραπέζι και να γευτούμε τέτοια νόστιμα φαγητά, μαγειρεμένα με τόση αγάπη.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σαι καλά :))
Ωραίο Κυριακάτικο φαγάκι, εμάς μας αρέσει πολύ με κοτόπουλο!
ΑπάντησηΔιαγραφήMoσχοβόλησε το διδίκτυο μωρέ παιδί μου! Μπράβο και πάλι μπράβο για να μην ξεχνιούνται τα παλιά αλλά και γιατί το έφταιξες με τον ορίτζιναλ τρόπο: εξ αρχής στο φούρνο, όχι κάτι ρεφορμισμοί με τη διαμεσολάβηση κατσαρόλας!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν ήταν να ονομάσουμε ένα φαγητό "Κυριακή" θα ήταν αυτό αλλά και το κοκκινιστό στο φούρνο με πατατες, (μοσχάρι ή αρνί)
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο, υπέροχο, υπέροχο! Απο εμφάνιση φαίνεται η νοστιμιά, με ξεσήκωσες πρωί πρωί και δυστυχώς έκανα άλλο φαγητό πάντα αποβραδύς γιατί το πρωί έχω δουλειά.Αν δει ο Δημήτρης ( θα του το δείξω το μεσημέρι αφού φάει πρώτα το δικό μου) είμαι σίγουρη οτι θα το φτιάξει αύριο, λατρεύει αυτό το φαγητό.Καλημέρα χρυσή μου και καλή σου εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω μεγάλη αδυναμία σε αυτό το φαγητό, Μπέττυ μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαμαδίστικο και αξεπέραστο!
Καλή βδομάδα.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φαγητό της Κυριακής των παιδικών μου χρόνων!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜοναδικά πετυχημένο! Ζουμενό κι όχι κολλημμένο εις μίαν μάζα, ομοιάζουσα με πέτρα! Μα φοβούμαι, κορίτσι μου, πως μία ώρα για αρνί είναι πολύ λίγο. 2 τουλάχιστον εάν όχι 3 θαρρώ πως απαιτεί το σωστό ψήσιμο τοιούτου κρέατος.
ΑπάντησηΔιαγραφήParadosiako, yperocho, nostimo kai.... me elachistes thermides. To proigoumeno savatokyriako to eicha magirepsi kai ego me arnaki (fantazomai oti to diko sou kreataki htan apo Kriti diladi akoma pio nostimo).Yam, Yam
ΑπάντησηΔιαγραφήVassoula
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩχου βρε Μπέττυ τι ήθελα και ήρθα!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπριν λίγο έφαγα και δεν μπορώ να μαζέψω τα σάλια μου....
μμμμμμμμμ
αχ και να είχα λίγο έστω λίγο....
απλά τέλειο
Αμαλία