Χρειαζόμαστε:
2 κουταλιές λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
700 γρ κιμάς
2-3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
κανέλα σκόνη
2-3 γαρύφαλλα
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλομμένο
αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
7-8 μικρές φρυγανιές τριμμένες
1 φακελάκι έτοιμος πουρές
μισό φλυτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να ξεσβωλιάσει. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, την κάνελα, το γαρύφαλλο, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και βράζουμε για 45' περίπου. Πιο αναλυτικά δείτε κιμάς κοκκινιστός.
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλομμένο
αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
7-8 μικρές φρυγανιές τριμμένες
1 φακελάκι έτοιμος πουρές
μισό φλυτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να ξεσβωλιάσει. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, την κάνελα, το γαρύφαλλο, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και βράζουμε για 45' περίπου. Πιο αναλυτικά δείτε κιμάς κοκκινιστός.
Αφαιρούμε την κανέλα και το γαρύφαλλο και αφού μισοκρυώσει προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, ανακατεύοντας καλά να πάνε παντού.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, απλώνουμε την φρυγανιά
και αδειάζουμε μέσα τον κιμά.Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, απλώνουμε την φρυγανιά
Ετοιμάζουμε τον πουρέ -όπως λέει η συσκευασία- και τον απλώνουμε πάνω στον κιμά. Πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο που του δίνει πρόσθετη νοστιμιά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Εννοείται ότι το ιδανικό είναι να φτιάξουμε μόνοι μας πουρέ, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου μας κάνει και ο έτοιμος...
Έσκισες πάλι, Αγαπητή Ελισσάβετ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή τη φορά θα την κατασκευάσω ακριβώς, με κανέλα και γαρύφαλλο.
Δεν θα την αναρτήσω όμως. Θα είναι μόνο για εμάς.
Για τριμμένη φρυγανιά χρησιμοποιώ πάντα Κρητικά παξιμαδάκια τυριού, με γραβιέρα Κρήτης. Όπου μπαίνουν δίνουν extra νοστιμιά.
Να'σαι πάντα καλά με τις ωραίες ιδέες....
Καλά τι φοβερές ιδέες είναι αυτές σήμερα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ ωραία ιδέα. Θα το φτιάξω οπωσδήποτε είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει σε όλους. Κόβεται ωραία; Τώρα που χειμωνιάζει και έχουμε διάφορες γιορτές και τραπέζια θα είναι πολύ ωραίο και σε μπουφέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι τέτοιο έψαχνα για να κάνω χτες που είχα κιμαδάκο, τελικά έγινε μπιφτέκια, την επόμενη φορά θα γίνει αυτή η λαχταριστή πιτούλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔύσπιστε, γιατί να μην την αναρτήσεις; Εγώ περιμένω να την δω και να μάθω αν σας άρεσε...
ΑπάντησηΔιαγραφήbig mama: αν την αφήσεις να μισοκρυώσει, κόβεται μια χαρά και είναι πολύ εμφανίσιμη, ό,τι πρέπει για μπουφέ και τραπεζώματα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή και elen: πραγματικά λαχταριστή έγινε, η κόρη μου ήδη ρωτάει πότε θα την ξαναφτιάξω !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι παραλλαγή της πίτας του Βοσκού shepherdspie;
ΑπάντησηΔιαγραφήΧωρίς τα λαχανικά, δεν είναι τόσο μπελάς και φαίνεται τόσο πεντανόστιμη όσο η βοσκόπιτα!!
μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ
ΥΓ:έφτιαα και τα μπισκοτάκια καρύδας-ήταν τέλεια,σ'ευχαριστώ για την συνταγή!
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Εχω εκπλαγεί. Θα είναι εξαιρετική!!!κιμάς,και πουρέ ,καταπληκτικός συνδιασμός. Μου αρέσουν και τα δύο υλικά.!!!Σ'ευχαριστώ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Νύχτα.
χχχ
thalassamov: ακριβώς, η shepherd's pie είναι με αρνίσιο κιμά και λαχανικά, η cottage pie είναι με τον μοσχαρίσιο κιμά και τον πουρέ. Καθόλου δύσκολη δεν είναι, ειδικά αν έχεις έτοιμο κιμά - περίσσευμα ή στην κατάψυξη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσαν τα μπισκοτάκια, εμάς έχουν γίνει τα αγαπημένα μας...και πόσο εύκολα γίνονται ε;
Betty με τόσο καταπληκτικές συνταγές δεν προλαβένουμε ούτε να τις διβάσουμε αλλά ούτε να τις δοκιμάσουμε.Πολύ καλή η ιδέα της πίτας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
πρωτη φορα μπαινω στο μπλοκ σου και τι πετυχα; μια πιτα πανευκολη και νοστιμοτατη αποτι φανταζομαι. οτι πρεπει για μενα που δεν ξερω να ανοιγω φυλλο, ξερω ομως να τις τρωω.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλο βραδυ.
Εφη καλώς ήρθες στην παρέα μας, εύκολες και γρήγορες οι περισσότερες συνταγές που φτιάχνω, δοκίμασε και πες μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ παρόμοια πίτα την φτιάχνω με ζύμη τάρτας, αλλά βλέπω ότι και με τη φρυγανιά στέκεται πολύ ωραία και κόβεται και πολύ καλά, πω, πω!! λιγοθυμιά μου έρχεται βραδιάτικα, τέλειο το φαγάκι σου, και σηκώνει και μπόλικο κρασάκι μη ξεχνιόμαστε οι κρασοκανάτες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπο την πρώτη μέρα που μπήκα στο μπλογκ σου μου ανοιγεις πληγές..... Έκανες πάλι το θαύμα σου και αυτό θα το δοκιμάσω αύριο κιόλας...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπεττυ η συνταγη σου μοιαζει υπεροχη και επισης ειναι ευκολη.Ωραια μου ακουγεται και η ιδεα της γαστεροπληξ για βαση ταρτας.Οπως και να 'χει η γευση της θα αρεσει σε ολους.Ευχαριστουμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπετούλα μου τι σύμπτωση απόψεων είναι αυτή? Εγώ έφτιαξα τούρτα με κιμά γεμιστή με αυγά και από πάνω πουρέ. Αλλά και η δικιά σου είναι λαχταριστότατη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέτυ η ιδέα σου είναι καταπληκτική!! Ηξερα για κιμαδόπιτα με πουρέ αλλά χωρίς την φρυγανιά και δεν μου άρεσε πολύ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι μου θυμίζει "αλμυρό τσιζκέηκ".
Με την πρώτη ευκαιρία σε τραπέζι θα την φτιάξω!!!!
Να σαι καλά!!!
Την θέλω,την θέλω,την θέλω.... τρελαίνομαι για κιμαδόπιτα και αυτή τα σπάει από οτι φαίνεται...την θελωωωωωωω :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήBetoula, htan yperochi kai h neolaia thn timise deontos. Molis pou prolava na fao kai ego ena komataki.
ΑπάντησηΔιαγραφήVassoula
Βασούλα έγινε ανάρπαστη έτσι; πολύ χαίρομαι !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελειο!!! Και κοβεται τελεια κομματια!!! Μπραβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ανώνυμος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, χαίρομαι που την απολαύσατε! :)
Τελεια θα τη φτιαξω!
ΑπάντησηΔιαγραφή