Έφτιαξα λοιπόν κι εγώ τη δική μου εκδοχή που έγινε πραγματικά ένα εύγευστο και ελαφρύ πιάτο...
1 φλιτζάνι κριθαράκι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
7-8 φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια σε φετούλες
½ φλυτζάνι αρακάς κατεψυγμένος
4-5 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά και τον σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε να ροδίσουν ελαφρά και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και να πιούν τα υγρά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατίζουμε ελαφρά.
Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 14 λεπτά. Το σουρώνουμε, το ξεπλένουμε, το στραγγίζουμε καλά και το ρίχνουμε στο μίγμα των μανιταριών.
Προσθέτουμε τον αρακά, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με λίγη έξτρα παρμεζάνα.
mmm wraio? borw na to parw sti douleia tin epomeni mera? trwgetai krio?
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα Betty...δεν το ειχα σκεφτεί ποτέ.Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα με αγαπημένα υλικά! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μπετούλα, πολύ ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνήθως κάνω ριζότο με μανιτάρια και αρακά, αλλά και με το κριθαράκι λαχταριστό φαίνεται το πιάτο σου!!!
Φιλιά!
Δεν σε προλαβαίνω βρε Μπέττυ! Αυτό το κριθαράκι χωρίς κρέας, αυτό κι αν μ΄αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι φυσικά στη γεύση θα μοιάζει ως κρέας με κριθαράκι, μούρλια
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Kiki: μην σου πω ότι κρύο είναι ακόμη καλύτερο...
ΑπάντησηΔιαγραφήμια χαρά τρώγεται και δεν χάνει καθόλου από τη γεύση του!
Betty ...αν μπορούσα να σου στείλω λίγα άγρια μανιτάρια,έχει τρελαθεί το Δάσος αυτές τις μέρες με τις βροχές, Θα γινόταν το φαγητό σου ακόμα πιό νόστιμο.Κάποια στιγμή θα σου γράψω και τη δική μου συνταγή για το κριθαράκι με μανιτάρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
τι να σας πω εγω, οταν λεμε κριθαρακι στην οικογενεια μου ειναι μονο στο φουρνο κρεας και σαλτσουλα. σιγουρα θα το δοκιμασω, φαινεται πολυ καλο και πολυ γρηγορο!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@dhmhtra: ...και φυσικά καμμία σχέση η γεύση των δασο-μανιταριών σου με αυτά που αγοράζουμε εμείς εδώ από τον μανάβη... εκείνα είναι πεντανόστιμα, δεν συγκρίνονται...
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ελευθερία μου και εμείς έτσι το εννοούσαμε το κριθαράκι, μας αρέσει όμως να δοκιμάζουμε διαφορετικές γεύσεις, και αυτή εδώ η εκδοχή αποδείχτηκε πετυχημένη σαν ένα ελαφρύ πιάτο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ νόστιμο. Ευχαριστώ. Εγώ βράζω στην ίδια κατσαρόλα πρώτα τον αρακά, μετά το κριθαράκι, τα ρίχνω στο ίδιο σουρωτήρι και αφού σοτάρω τα μανιτάρια τα ξαναρίχνω στην κατσαρόλα. Να μην λερώνουμε και πολλά.Βάζω και λίγο κουρκουμα για χρώμα.
ΑπάντησηΔιαγραφή