Για 18 κομμάτια:
1 πακέτο ζύμη κουρού (2 φύλλα)
200 γρ φέτα
2 μπάλες μοτσαρέλα (έβαλα 6 μικρές)
2 μέτριες σφιχτές ντομάτες
2 κουταλάκια ξερός βασιλικός
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, τις ξεσποριάζουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Λιώνουμε τη φέτα και την μοτσαρέλα.
Σε μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τις ντομάτες, τον βασιλικό, λίγο αλάτι και 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας και τα κόβουμε το καθένα σε 3 λωρίδες κάθετα και 3 οριζόντια – δηλαδή το καθένα σε 9 τετράγωνα.
Μοιράζουμε τη γέμιση στα κομμάτια της ζύμης.
Αλείφουμε με νερό τις δύο αντίθετες άκρες από κάθε κομμάτι, τις διπλώνουμε προς τα μέσα και τις πιέζουμε ελαφρά να κολλήσουν, αφήνοντας τις άλλες δύο άκρες ανοιχτές. Τα βάζουμε σε ρηχό ταψί, αλείφουμε το πάνω μέρος με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, σε αντιστάσεις χωρίς αέρα, για 30-35 λεπτά.
Γρήγορο και πανεύκολο μεζεδάκι για την μπυρίτσα μας, για το γραφείο ή το σχολείο των παιδιών!
Νόστιμααααααα.....
Καλημέρα Ελισάβετ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχα φτιάξει κάτι ανάλογο αλλά σε "πουράκι". Αυτό που προτείνεις είναι αρκετά πιό ελκυστικό.
Ειδικά για μπυρίτσα, προσθέτουμε και λίγο πιπεράκι στην γέμιση.
Έλα Μπέτυ μου πρωί πρωί!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία δείχνουν και θα είναι χιτ για μπουφέ!!!
Καλημέρα Μπέτυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμοοοοοο!!!!! Δεν λες τίποτα, ότι έχει φετούλα μέσα είναι πεντανόστιμο. Θα πάω για ψώνια αύριο και θα το φτιάξω για κολατσιό στα παιδιά, θα ξετρελαθούν.
Όχι ότι δεν θα φάμε και εμείς βέβαια.
τι κολασμενο εδεσμα ειναι αυτο????
ΑπάντησηΔιαγραφήευκολο και γρηγορο, θα το τιμησουμε δεοντως ολη η οικογενεια!!!!!!!!
Αν εσείς δεν κάνετε νάζια, μήπως νομίζεις ότι θα κάνουμε εμείς???
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ πα πααααα!!! Κι εμείς της πίτας είμαστε!!
Ωραία και εύκολη ιδέα, πρέπει να γίνονται πολύ νόστιμα!
Ευπαρουσίαστο, νόστιμο, εύκολο ... δηλ. ΤΕΛΕΙΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή:)))))
Φιλιά
Καλημέρα
Μπορώ να την κάνω τη συνταγή με την ζύμη που κάνω την πίτσα;
ΑπάντησηΔιαγραφήφΙΛΙΆ
απιθανα φαινινται...και μου φαινεται σαν εναλλακτικο καλτσονε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Μπέτυ. Όποια πίτα κι αν μου δώσεις την τιμάω, μεγάλη αδυναμία. Φαίνονται νοστιμότατες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάγδα
Betty, τέλεια φαίνονται, ΘΑ τα δοκιμάσω
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σε βρίσκω,
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
...drooling!:P
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σας βρήκα!:)
Υπέροχο Betty!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή"Γρήγορο και πανεύκολο μεζεδάκι για την μπυρίτσα μας, για το γραφείο ή το σχολείο των παιδιών!
Νόστιμααααααα....."
Συμφωνώ απόλυτα
Γεια στα χέρια σου!!
Φιλιά
καλό απόγευμα
Love mozzarella!!!Ειδικά ο συνδυασμός με ντομάτα και βασιλικό είναι φοβερός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη μου σ' ευχαριστώ , έψανα για ιδ'εες για το πάρτυ της εγγονής μου.Υπέροχη ιδέα θα τα φτιάξω μαζί με μπουρεκάκια λαχανικών για όσους νηστεύουν
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ και cibuset@ καλώς ήρθατε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να τα λέμε συχνά και να κάνουμε συχνή διαδικτυακή παρέα!
Δείχνουν υπέροχα!!! Μιαμ μιαμμμμ :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΟύτε εγώ είμαι ναζιάρα! Μπέτυ μου έγραψες!
ΑπάντησηΔιαγραφή"Προκλητικά" φαίνονται όλα για μας, που πρέπει να κάνουμε και λίγη δίαιτα!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπω και είμαι σε δίαιτα!!!! την κράτησα όμως τη συνταγή όταν θα κάνω καμιά παρασπονδία :Ρ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φαντάζεσαι και με φτιαχτό φύλλο; Θα είναι άπαιχτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά λαχταριστά! Φέρε δυο τρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται υπέροχα!!! Έγραψες πάλι Μπετούλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήόταν η μαγείρισσα έχει φαντασία φτιάχνει υπέροχα πράγματα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπωπω μου τρεχουν τα σαλια...τελεια ειναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ πολύ όμορφα παρ όλο που δεν μου
επιτρέπεται να τρώω τέτοια!!!!!!
Να είσαι καλά
Καλό βράδυ
Αύριο θα φτιάξω φακές
Τι νοστιμιά είναι αυτή ; πεινάω.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκεί που κοίταγα τα σμυρνέικα κουλουράκια, τσουπ πετάχτηκαν μπροστά μου. Φαίνονται υπέροχα
Αχ πράγματι είναι υπέροχα nostimia μου... ρώτα και την φίλη Αχτίδα που τα έφτιαξε και τα ξαναέφτιαξε... :))
ΑπάντησηΔιαγραφήδοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς...
Καλό βράδυ
πολυ καλο και πρωτότυπο !!!! μπορω να τα φτιαξω και να τα βαλω στην καταψυξη ????
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ ομορφες οι σσυνταγες σου μπαινω σχεδον καθε μερα !!!!!
σ'ευχαριστω !!
@ Anonymous:
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην κατάψυξη μπορείς να τα βάλεις μόνο αν τα φτιάξεις με δική σου ζύμη ~ την κουρού για να την χρησιμοποιήσεις, πρέπει πρώτα να την ξεπαγώσεις, άρα δεν μπορείς μετά να την βάλεις στην κατάψυξη να ξανα-παγώσει..
Είναι ανθυγιεινό, καθώς μετά το δεύτερο ξεπάγωμα αναπτύσονται πολύ γρήγορα μικρόβια και άρα ίσως είναι και επικίνδυνο!
Βέβαια θα μπορούσες να πάρεις φρέσκια σφολιάτα (από τα απλά ψυγεία του σούπερ μάρκετ - όχι από την κατάψυξη, την οποία μετά θα μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη!
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, πάντα στην διάθεσή σου για τυχόν βοήθεια ή διευκρινήσεις!
Καλό βράδυ...
Μπέτυ καλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήσκέφτομαι να τα φτιάξω για την σχολική γιορτή του γιου μου.
Να ρωτήσω κάτι;Εκτός από τη μοτσαρέλα μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με κάποιο άλλο τυράκι ή με ξερή μοτσαρέλα;
@ maroulia29700:
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ιδανικό θα ήταν να βρεις Μαστέλο Χίου, είναι ένα μαλακό τυρί από αγελαδινό γάλα!
Διαφορετικά, θα έβαζα ανθότυρο, δεν έχει την ίδια γεύση βέβαια, αλλά είναι νόστιμο και θεωρώ πως ταιριάζει αρκετά!
Γενικά όμως είναι θέμα προτίμησης ~ μπορείς να δοκιμάσεις όποιο συνδυασμό σου κάνει "κλικ" :)