Πολύ νόστιμη τάρτα...το ροκφόρ δίνει μια ξεχωριστή γεύση!
Χρειαζόμαστε:
1 φύλλο σφολιάτας
3 αυγά
3 πράσα κομμένα ροδέλες
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
100 γρ ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
1 φλυτζάνι γραβιέρα τριμμένη
λίγο πιπέρι
Πλένουμε καλά τα πράσα, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βράζουμε ελαφρά σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Ανακατεύουμε τα πράσα, την κρέμα γάλακτος, τη γραβιέρα (κρατώντας λίγη για το τέλος), το ροκφόρ, τα αυγά και το πιπέρι. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα, στρώνουμε τη σφολιάτα, αδειάζουμε μέσα τη γέμιση, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40'-45' στους 180 βαθμούς.
Τρώγεται μια χαρά και κρύα...
Λατρεύω τις τάρτες, λατρεύω τις τάρτες με πράσο, άρα η πρότασή σου θα εφαρμοστεί σε κάποιο τραπέζι!
ΑπάντησηΔιαγραφήλατρευω ολες τις πιτες, ανοιχτες οι κλειστες.μου θυμιζει μια κρεμμυδοπιτα που κανω και λεω να τη δοκιμασω. φαινεται πεντανοστιμη και λαχταριστη.
ΑπάντησηΔιαγραφήMMM. I love quiche with leeks. I'm not so keen on blue cheese but leeks... yum
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι μου κάνεις πρωϊνιάτικα!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω το ροκφόρ κι επειδή μου αρέσουν και τα πράσα φαντάζομαι τη γεύση της τάρτας!
Καλή εβδομάδα!
Αυτή η τάρτα είναι για μένα! Μου αρέσουν και τα πράσσα και το ροκφόρ! Τέλεια! Καλή εβδομάδα να έχεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια η τάρτα αλλά εγώ δεν θέλω το ροκφόρ... γενικά έχω ένα πρόβλημα με τα τυριά. Θα μου φτιάξεις μία χωρίς????
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλή εβδομάδα!!!
Το ροκφόρ αγαπημένη μου γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέττυ μου,γειά στα χεράκια σου!
Καλή βδομάδα!
Μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ σαν μου μύρισε λέμεεεεεεεεεε
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ είμαι εδώωωωωωωωω πέτα ένα κομματάκιιιιι
Πολλά φιλιά
i like it.. simple.. fast ... and good to eat
ΑπάντησηΔιαγραφήεγω Μπετούλα μου σήμερα θα δώσω το κομματι μου στο Λιλάκι - είμαστε μαλωμένοι με το ροκφόρ χιχιχιχι!!! -
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη βδομαδα!!!!!
Τι παθαίνω μεσημεριάτικα!!Λατρέυω το πράσο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑθηνά
την ψηφίζω με χίλια!!!αχτυπητος συνδυασμός!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφαινεται τελεια και πεντανοστιμη...θελω ενα τεταρτημοριο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τα δυό υλικά δυνατά και υπέροχα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟποιος θέλει να το ελαφρύνει, αντικαθιστά την κρέμα με γιαούρτι που το ενσωματώνουμε πολύ καλά με το ροκφόρ.
Πολύ καλή η συνταγή σου Μπέτυ!! Συγχαρητήρια! Μόλις την έφτιαξα και μας άρεσε πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑννα
Μπράβο Άννα! Πολύ χαίρομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν σας αρέσουν οι τάρτες γενικά, δοκίμασε και την τάρτα με τυριά, ελιές και ντομάτα - πολύ φίνα γεύση! επίσης αυτή με τα μανιτάρια είναι η αγαπημένη μου!
Περιμένω νέα σου, καλό βράδυ!
Ki egw epishs latreuw tis tartes kai auth fainetai kataploiktikh Betty ... mmmm, pws tha thela ena kommataki twra!
ΑπάντησηΔιαγραφήλατρευω πολυ τις ταρτες..
ΑπάντησηΔιαγραφήτο ροκφορ δεν μου αρεσει αλλα στην ταρτα φεννετε τελια....
δοκιμασα με αυγο αλλα μυριζε αυγουλιλα και ετσι δεν την εφτιαξα σημερα cuisine μπορει να φτειαξω
τα τηγανιτα βερικοκα με την σαλτσα γιαουρτιου!