Μια και ο καιρός δεν λέει να καλυτερέψει και το κρύο καλά κρατεί,
ας φτιάξουμε μια νοστιμότατη σουπίτσα που θα μας ζεστάνει
και θα μας προσφέρει θαλπωρή!
Υλικά:
1 κιλό μπακαλιάρος παστός
3-4 κολοκύθια
3-4 πατάτες
4-5 καρότα
1 κρεμμύδι
σέλινο
1 ντομάτα
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Από το προηγούμενο βράδυ κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια
και τον βάζουμε σε μεγάλο σκεύος με κρύο νερό να τον σκεπάζει.
Τον αφήνουμε όλη νύχτα αλλάζοντας νερό 3-4 φορές.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό, ρίχνουμε το σέλινο,
το κρεμμύδι ολόκληρο, τα καρότα σε κομμάτια και την ντομάτα κομμένη στα δύο,
αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα περίπου.
Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες κομμένα σε κομμάτια,
περιχύνουμε με το λάδι και βράζουμε για περίπου μισή ώρα ακόμα.
Προσθέτουμε το ψάρι, και ελάχιστο αλάτι ακόμα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ετοιμαστεί το ψάρι.
Βγάζουμε το ψάρι και τα λαχανικά σε πιατέλα.
Σουρώνουμε το ζουμί, λιώνοντας μέσα στο σουρωτήρι την ντομάτα,
το κρεμμύδι και το σέλινο.
Ετσι το ζουμί γίνεται πιο πηχτό και παίρνει χρώμα και γεύση
από τα λιωμένα λαχανικά.
Αν θέλουμε προσθέτουμε στο ζουμί λίγο ρύζι και βράζουμε τη σούπα για 15 λεπτά.
Διαφορετικά, μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα το ψάρι και τα λαχανικά
και προσθέτουμε μπόλικο καυτό ζουμί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αγαπημένο χειμωνιάτικο φαγητό! Μόνο που εμεις το αυγοκόβουμε στο τέλος, όπως την ψαρόσουπα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια χειμωνιάτικη σούπα! Και την φτιάχνεις υπέροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και δεν είμαι φαν του παστού σε αντίθεση με τον φρέσκο που τον τσακίζω είναι τόσο λαχταριστή η εικόνα που θα τον τσάκιζα ευχαρίστως!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty καλημέρα. Την κάνω αυτή τη σούπα με φρέσκο μπακαλιάρο.Θα τη δοκιμάσω όμως τώρα και με παστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το φαγάκι το έμαθα από την μανούλα μου, μόνο που το αυγοκόβω κιόλας (αγιολί νομίζω το λένε)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με το ζουμάκι του όμως, ευχαρίστως το τσάκιζα!
Καλό ΣΚ Μπέτυ μου!
μια σουπίτσα είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη, πόσο μάλλον όταν είναι καλομαγειρεμένη, στρώθηκα και περιμένω πιατάκι!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέττυ,εντυπωσιάστηκα!Δεν ήξερα ότι ο παστός μπακαλιάρος γίνεται σούπα-έχω πει δεν ασχολούμαι πολύ με την κουζίνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμος θα είναι,θα δοκιμάσω σίγουρα.
Φιλιά!
Αγαπάω τις σουπίτσες. Ας φάμε τώρα που μπορούμε γιατί όταν ανοίξει ο καιρός δεν θα μας αφήνουν να φτιάξουμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήkala e, teleia i soupitsa!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήGenika m'aresoun oi soupes alla i sugkekrimeni htan yperoxi
Νοστιμότατη η σουπίτσα σου, έτσι μου αρέσει κι εμένα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά, μου λείψατε!!!
Thanks για την συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΜερες τωρα σκεφτομαι να δοκιμαζω το μπακαλιαρο παστο......να και μια καλη ιδεα!
ΑπάντησηΔιαγραφή