Τη συνταγή αυτή τη βρήκα στο περιοδικό Smart Cook του Πέτρου Κωστόπουλου!
Μου έκανε αμέσως κλικ, και όταν την έφτιαξα με εντυπωσίασε πόσο έδεσαν στο μίγμα
οι νιφάδες βρώμης αντί για ψωμί ή φρυγανιά!
Έγιναν κάτι κεφτεδάκια μούρλια,
τραγανά και ροδοψημένα εξωτερικά,
ενώ εσωτερικά ήταν αφράτα και πεντανόστιμα!
½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
½ κιλό κιμάς χοιρινός
1 μεγάλο κρεμμύδι
8 κουταλιές νιφάδες βρώμης
6 κουταλιές ελαιόλαδο
8 κουταλιές ούζο
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι και κύμινο
Δυόσμος
Αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Λιώνουμε το κρεμμύδι στο μούλτι.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
Κατόπιν, πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια,
τα αλευρώνουμε ελαφρά
και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό σπορέλαιο
(σαν κουραμπιεδάκια δεν είναι; χαχα...)
Τα βγάζουμε σε χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το πολύ λάδι.
Τα σερβίρουμε ζεστά με μιά ανάμικτη σαλάτα,
και φυσικά με ένα ποτήρι ούζο με μπόλικα παγάκια!!!
Στην υγειά σας!
Betty, tiganises ta keftedakia telia..mporo na troou oli ti piatela!
ΑπάντησηΔιαγραφήHi Peter,
ΑπάντησηΔιαγραφήδυστυχώς και με μένα το ίδιο συμβαίνει :))
mono mourlia? na peseis mesa sto tigani itan auta ta keftedakia.....na glifeis kai ta daxtila sou!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑααχχχ λαχταριστά φαίνονται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ κουάκερ βάζω στα κεφτεδάκια και στα μπιφτέκια τις περισσότερες φορές... για πιο υγιεινά και με περισσότερες φυτικές ίνες! Γίνονται φανταστικά!!!
Ούζο όμως δεν έχω βάλει ποτέ, πολύ καλή ιδέα...
Καλή εβδομάδα Μπέτυ μου και καλό απόγευμα
Εξαιρετικοί δείχνουν! Λαχταριστοί & αφράτοι! καλό βράδυ :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήπεθαίνωωωω λέμε για τα κεφτεδάκια σου...άντε να φάω τον αρακά που έκανα τώρα! μπράβο θα τους δοκιμάσω σύντομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήτελεια τα βλεπω θα τα κανω και γω!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά φαίνονται λαχταριστά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι συνταγές του Κωστόπουλου γενικά μου αρέσουν, οπότε είμαι σίγουρη ότι είναι τέλεια!!!
Μπράβο!!!!
Μοσχοβόλησαν... μμμμμ!!!!! Να τσιμπήσω ένα; δύο;; τρία;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα με τις νιφάδες βρώμης. Θα τα δοκιμάσω σίγουρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται τραγανά.
Φιλιά
Ααααα.... θα τα δοκιμάσω
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Πολύ καλή ιδέα η βρώμη. Λαχτεριστά φαίνονται...
ΑπάντησηΔιαγραφήκουακερ και ούζο..
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμ!!!!
Ευχαριστούμε για την συνταγή κ την ιδέα
ΛαχτΑριστά βέβαια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω, τι τέλεια κεφτεδάκια είναι αυτά!!! Αν και η ώρα είναι πολύ πρωινή, άνετα έτρωγα μερικά τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή! Θα πρέπει να δίνει τέλειο άρωμα το ούζο. Το σημειώνω να τους φτιάξω έτσι κάποια στιγμή. :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου βρε Μπέτυ με τα κεφτεδάκια σου τα άπαιχτα!!!! Περιττό να σου πω τέτοια ώρα τι παίζεται στο στομάχι μου καθώς τα αντικρίζω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα πιω ένα ουζάκι στην υγειά σου και θα βάλω μπρος να τα φτιάξω :)))
Φιλιά πολλά
Καλό απόγευμα
Χρησιμοποίησα και εγώ νιφάδες βρώμης όταν έκανα το ρολό γαλοπούλας και το σκέφτηκα ότι θα κάνει και για τον μοσχαρίσιο κιμά αλλά δεν το δοκίμασα ποτέ. Πολυ ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφράτα και πεντανόστιμα και το ουζάκι με τρελαίνει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα γίνουν άραγε το ίδιο ωραία με κιμά από κοτόπουλο ή γαλοπούλα? Θα δοκιμάσω
ΑπάντησηΔιαγραφήVassoula
Αααα πολύ πολύ ωραία ιδέα!!! Θα τα κάνω κι εγώ την επόμενη φορά! Σε ευχαριστώ για τη συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι αφράτα και λαχταριστά που φαίνονται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπαιχτα, καλά λέει ο Γιώργος!
Φιλάκια, καλό βράδυ!
8 κουταλιές ούζο??? Αυτά γίνανε ντίρλα καλέ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρώμη, ε??? Τελικά αυτή η βρώμη πρέπει να τα κάνει έτσι, θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!
Απορία : Ποιό περιοδικό είναι αυτό και για ποιό Κωστόπουλο μιλάμε??? Η έχω χαζέψει εντελώς ή μου έχει ξεφύγει! Για πες!
πολυ ωραια η συνταγη, δεν το ειχα σκεφτει ποτε. και οι φωτογραφιες σου πολυ κατατοπιστικες και ομορφες!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Εφη:
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι όμως, το ούζο ούτε που το καταλάβαινες! απλά έδινε έξτρα νοστιμιά!
το περιοδικό ήταν ένθετο σε κάποιο άλλο που δεν θυμάμαι όμως ποιό ήταν :(
και ο Κωστόπουλος είναι ο γνωστός Πέτρος Κωστόπουλος!!! καλό ε;;;
καλε τι κεφτεδακια ειναι αυτα??? μεχρι εδω μοσχομυρισαν!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπερνα απο το blog μου να... παιξουμε!!!!
Θα τα δοκιμασω σιγουρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ουζάκι τους πάει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλοι μου, δοκιμάστε την συνταγή ως εξής
ΑπάντησηΔιαγραφήαντί για κιμά, βάλτε σόγια βρασμένη.
και όλα τα άλλα ίδια.
Εγώ τα συνοδευω με γιαούρτι ανακατεμένο με κέτσαπ μουστάρδα, και λιγη μαγιονέζα.
η συνταγή είναι για χορτοφάγους, και όχι μόνο.
Βαζετε δηλαδη ολα ολ υλικα του κιμα και την βρώμη μαζι σε βρασμενη σογια σε τις ιδιες αναλογιες και φτιαχνετε κεφτεδακια σόγιας?
Διαγραφή