Για 4-5 μερίδες:
500 γρ γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
3-4 φρέσκιες ντομάτες (κατά προτίμηση χωρίς φλούδα)
1/2 φλυτζάνι άσπρο κρασί
2 κουταλάκια ρίγανη
1/2 κουταλάκι κοκκινοπίπερο ή τσίλι
1 κουταλάκι ξερό βασιλικό
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
αλάτι και πιπέρι
φέτα τριμμένη
500 γρ γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
3-4 φρέσκιες ντομάτες (κατά προτίμηση χωρίς φλούδα)
1/2 φλυτζάνι άσπρο κρασί
2 κουταλάκια ρίγανη
1/2 κουταλάκι κοκκινοπίπερο ή τσίλι
1 κουταλάκι ξερό βασιλικό
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
αλάτι και πιπέρι
φέτα τριμμένη
Το πρώτο που κάνουμε είναι να βράσουμε τις γαρίδες
σε μπόλικο νερό για 5 λεπτά
ή για 2' αν είναι κατεψυγμένες.
Τις σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί.
Ζεσταίνουμε το λάδι, ροδίζουμε το σκόρδο για μισό λεπτό,
κατόπιν ρίχνουμε τις ντομάτες περασμένες στο μούλτι,
βράζουμε για 3 λεπτά,
προσθέτουμε το κρασί, τη ρίγανη, το τσίλι, το βασιλικό
και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
βράζουμε για 3 λεπτά,
προσθέτουμε το κρασί, τη ρίγανη, το τσίλι, το βασιλικό
και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε πυρέξ
προσθέτοντας το ζωμό απο τις γαρίδες,
προσθέτοντας το ζωμό απο τις γαρίδες,
αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε σε ζεστό φούρνο
και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό,
αν χρειαστεί.
αν χρειαστεί.
5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες και τη φέτα
και ανακατεύουμε προσεκτικά.
και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Βγάζουμε το φαγητό απο το φούρνο ενώ έχει ακόμα λίγο ζουμάκι,
αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά και σερβίρουμε ζεστό.
Αν δεν προσθέσουμε τη φέτα
έχουμε ένα ωραιότατο νηστίσιμο πιάτο...
έχουμε ένα ωραιότατο νηστίσιμο πιάτο...
Καλή μας όρεξη!
Νόστιμο, νηστίσιμο και πολύ θρεπτικό φαγάκι. Το φτιάχνω συχνά με σπαγγέτι, τώρα θα το δοκιμάσω και με κριθαράκι.....μου έδωσες καλή ιδέα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή Κυριακή!!
αυτές τις μέρες έχουμε φάει γαρίδες με κάθε τρόπο, το γιουβέτσι είναι από τα αγαπημένα μας, οπότε δε θα έλεγα όχι για ένα πιατάκι ακόμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο.........λατρεύω τα θαλασσινά ώς γνωστόν!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι τόσο τέλειο!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει τόσο το κριθαρακι μα και οι γαρίδες οπότε μπαίνει στα υπόψιν!!!!!
Ξερογλείφομαι τώρα που το βλέπω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά στα χεράκια σου Μπέτη!
Καλή εβδομάδα να έχουμε!
Θαλασσινά με ζυμαρικά. Υπέροχος συνδυασμός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ δεν νηστεύω, οπότε βάλε μπόλικη φετούλο στο πιάτο μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φαγάκι σου και πολύ γιάμι Μπέτυ μου!
Φιλιά!
μπόλικη φετα!μπόλικη!!υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια που δε νηστεύω, στείλε ένα πιατάκι με μπόλικη φέτα:))
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα!Το γιουβέτσι το λατρεύω,αλλά θα το πιστέψεις, δεν έχω δοκιμάσει ποτε με γαρίδες!Αλλά για τη νηστεία(χωρίς το τυράκι!)θα είναι ό,τι πρέπει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩρε γαρίδα που θα φάμε !!!!!!! Καλή εβδομάδα Μπέτυ μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήun guiso muy rico,muy buena combinación,abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο "1/2 φλυτζάνι άσπρο κρασί" πότε το βάζουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ το ήπια όσο μαγείρευα!!!
@ Ανώνυμος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για την επισήμανση, η συνταγή διορθώθηκε!
Ρίχνουμε την ντομάτα, βράζει για 3 λεπτά και τότε προσθέτουμε το κρασί...
Καλό μήνα!