Ο χυμός του πορτοκαλιού δίνει φίνα γεύση
και άρωμα σε αυτό το απλό φαγάκι!
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή κυλότο)
1 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή κυλότο)
500 γρ μανιτάρια στρογγυλά
5-6 κουταλιές σούπας λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
1 λεμόνι
2 πορτοκάλια
Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια
Το τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι μέχρι να ροδίσει
Προσθέτουμε τα μανιτάρια
και μαγειρεύουμε για 1 τέταρτο ακόμα,
μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και των πορτοκαλιών
και μετά από 5 λεπτά 1 ποτήρι ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά
και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου,
προσθέτοντας κι άλλο ζεστό νερό αν χρειαστεί
Πρέπει να μείνει με λίγη πηχτή σάλτσα
Σερβίρουμε με χυλοπίτες, με ρύζι πιλάφι άσπρο,
με πατάτες τηγανητές...
Καλή όρεξη!
Kαλημέρα Μπετούλα, έχεις απόλυτο δίκιο για το πορτοκάλι, η γεύση που δίνει έιναι πολύ φίνα.!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια στα χεράκια σου !!!
φιλια πολλά
Απλό αλλά μαγικό σε γεύση! Το πορτοκάλι πρέπει να του "δίνει" πολύ, θα το φτιάξω έτσι το μοσχαράκι την επόμενη φορά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Εφη
Συνήθως πορτοκάλι βάζω στο κοτόπουλο κατσαρόλας αλλά και στο μοσχαράκι μια χαρά πιστεύω θα ταιριάζει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Μιαμ Μιαμ, Λατρέυω γενικά τα εσπεριδοειδή στο φαγητό! Φαινεται λαχταριστο! Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήτο πορτοκάλι πρέπει να κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό το φαγάκι!!! μπήκε στα προσεχώς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!!!!!!!!!
καλημερα! ειχα την τυχη να πεσω πανω σ' ενα blog με υπεροχες συνταγες και ως -σχετικα- καινουρια στην κουζινα,ξεκιναω λοιπον με αυτη τη συνταγη, και ευχομαι τα αποτελεσματα να ειναι ιδια με των υπολοιπων!
ΑπάντησηΔιαγραφή