Υπέροχα, μυρωδάτα, τραγανά!
Μοσχοβόλισε το σπίτι!
Υλικά για 40 κουλουράκια περίπου,
ανάλογα με το μέγεθος:
250 γρ βούτυρο Κερκύρας
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
Μισό φλυτζάνι γάλα
Μισό φλυτζάνι γάλα
1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
550 γρ αλεύρι Robin Hood
1 κρόκος αυγού για να τα αλείψουμε
Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά εκτός ψυγείου,
μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα
το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη πάρα πολύ καλά,
να αφρατέψουν, περίπου 15-20 λεπτά.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε το γάλα, τη μαστίχα και το μπέικιν
και λίγο-λίγο το αλεύρι.
και λίγο-λίγο το αλεύρι.
Η ζύμη θα γίνει πολύ μαλακή και ελαστική,
ίσα-ίσα που θα πλάθεται!
ίσα-ίσα που θα πλάθεται!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο στις αντιστάσεις.
Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης
και πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια στο ταψί του φούρνου
που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα,
σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν αρκετά.
Χτυπάμε τον κρόκο με ελάχιστο νεράκι
και με προσοχή αλείφουμε τα κουλουράκια.
Τα ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν αρκετά,
αλλά προσοχή μην αρπάξουν!
Αν δείτε ότι σας δυσκολεύει η ζύμη στο πλάσιμο, αφήστε την μισή ώρα σκεπασμένη στο ψυγείο!
Καλό Πάσχα σε όλους!
Καλή Ανάσταση!
Και του χρόνου με υγεία Μπέττυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι πολύ όμορφα!
και του χρόνουυυυ...μοσχοβόλησαν...
ΑπάντησηΔιαγραφήκι εγώ σήμερα έκανα τα δικά μου σχεδόν με την ίδια συνταγή...
Καλή Ανάσταση...-:))
Και του χρόνου να είσαι καλά Μπέττυ εγω ήδη έγραψα την συνταγή και θα φτιαχτεί σύντομα... Καλή Ανάσταση!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτι φανταστική παρουσίαση....τέλεια συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου! Ακόμα το θέμα "κουλουράκια" δεν το έχω ανοίξει στην κουζίνα μου, αλλά κάποια στιγμή θα κάνω την αρχή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση!
Είναι καταπληκτικά, μπράβο!Και του χρόνου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι από καρδιάς η φετινή Ανάσταση να φέρει ΥΓΕΙΑ, ΓΑΛΗΝΗ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλί και Γλαρένες αγκαλιές
Και του χρόνου Μπέττυ!Πρωτότυπα και λαχταριστα τα κουλουρακια σου!Το βουτυρο Κερκυρας δινει γευση και μυρωδια αξεπέραστη!Ευχαριστούμε για τη συνταγή!Καλή Ανάσταση με υγεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι του χρόνου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή Ανάσταση!!
Και του χρόνο Μπεττυ!! Με υγεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!
Και του χρόνου!! Τέλεια τα κουλουράκια. Καλή Ανάσταση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤαιριάζουν στις γεύσεις μου σχεδόν όλες σας οι συνταγές...Και η επιτυχία είναι σίγουρη(απ όσα έχω φτιαξει )Πολύ όμορφα τα κουλουράκια αλλα πρωτοτυπη η μαργαρίτα !Καλό Πάσχα να έχετε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα σε όλους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ-πολύ για τις όμορφες ευχές σας και τις επισκέψεις στην κουζίνα μου! :)
Να είστε όλοι καλά και να περάσετε όμορφα με τους αγαπημένους σας! :)
Και του χρόνου Μπέττυ!!!!!!!! Δείχνουν υπέροχα!!! Καλό Πάσχα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι έχεις δίκιο, στις ποσότητες των υλικών διαφέρουν. Όπως και να έχει είναι πολύ νόστιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση.
Καλημέρα! Μπορούμε στην παραπάνω συνταγή να χρησιμοποιήσουμε απλό βούτυρο π.χ. βιτάμ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαργαρίνη εννοείς... φυσικά και μπορείς, απλά δεν θα είναι τόσο μυρωδάτα και πλούσια σε γεύση...
ΔιαγραφήΚαλησπέρα, 2 κουταλιές μπέικιν εννοείτε της σπούπας ή του γλυκού;
ΑπάντησηΔιαγραφή2 κοφτες κουταλιες γλυκου, το διορθώνω στη συνταγή, ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
Σας ευχαριστώ πολύ!!!
ΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σας άρεσαν!!!
Τα έφτιαξα πάλι φέτος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈγιναν πολύ νόστιμα.
Μύρισε όλο το σπίτι
Εγώ θα τα φτιάξω αύριο!
ΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σας άρεσαν, δεν είναι υπέροχα?
Καλή Ανάσταση!
Τα έφτιαξα πάλι φέτος τα κουλουράκια και έγιναν πολύ ωραία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜύρισε όλο το σπίτι