Κοπιάστε να σας κεράσω για την γιορτή μου! J
Παρόλο ότι οι τούρτες δεν είναι το δυνατό μου σημείο,
έφτιαξα αυτή την πανεύκολη τουρτίτσα
και πραγματικά την απολαύσαμε!
Υλικά για μια φόρμα Νο 20.
Για τη βάση:
1 πακέτο Digestive 250 γρ.
4 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές τριμμένη σοκολάτα
3 κουταλιές βιτάμ σοφτ
Για την κρέμα:
1 κουτί φυτική σαντιγύ (Morfat)
Μισό φλ. τσ. γάλα φρέσκο
1 σφηνάκι λικέρ (έβαλα Tia Maria)
4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές καφές στιγμής
Βάζουμε τη σαντιγύ στο ψυγείο για μισή ώρα.
Την αδειάζουμε στο μπολ του μίξερ
και την χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
και την χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα, το λικέρ, την ζάχαρη και τον καφέ
και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα,
μέχρι να αφρατέψει.
Την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Εν τω μεταξύ φτιάχουμε τη βάση:
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το μέλι,
τη σοκολάτα και το βιτάμ
τη σοκολάτα και το βιτάμ
και δουλεύουμε καλά με ένα κουτάλι
μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
Το αδειάζουμε σε μια φόρμα με έλασμα
και πατάμε καλά με το κουτάλι να δημιουργήσουμε μια βάση.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου,
μέχρι να σφίξει η βάση.
Τέλος, στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση
Τέλος, στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση
και διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα ή με νιφάδες σοκολάτας
ή με τρούφα.
Χρόνια πολλά στις Ελισάβετ όλου του κόσμου!!!
Xρόνια πολλά, καλά, γεμάτα υγεία και γλυκά σαν μέλι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια σου πολλά και καλά με υγεία ,πεντανόστιμη η τούρτα σου......και πολύ υγιεινή...έχω φτιάξει κι εγώ κάτι παρόμοιο που είχα δει στην εκπομπή chef on air στην tv και πραγματικά ήταν απολαυστική!!!Καλή σου μέρα και να περάσεις όμορφα στην γιορτή σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Μπέττυ και Χρόνια σου πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι να είσαι καλά, γερή, δυνατή και πάντα τόσο δημιουργική!
Η τούρτα σου λαχταριστή και εύκολη, με την αγαπημένη γεύση της μόκας!
Να περάσεις πολύ πολύ όμορφα εύχομαι!
Φιλιά!
Xronia polla!!
ΑπάντησηΔιαγραφήEnnoeitai oti thn apolausame..thelei kai rwthma?!?
polla filia :):):)
Πολύχρονη Μπέττυ, νασαι πάντα καλά, χαρούμενη και να χαίρεσαι την οικογένειά σου κι αυτοί εσένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου με υγεία να μας ξανακεράσεις.
Ωραία η τούρτα σου κι εύκολη.
Φιλιά πολλά :)
καλημέρα όλη μέρα και χρόνια σου πολλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα χρόνια σου πολλά πάντα γερή και συνεχώς δημιουργική!Πολύ ωραία τουρτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά, καλά και δημιουργικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τουρτίτσα δείχνει εξαιρετική! Με εξιτάρει ιδιαιτέρως η προσθήκη μελιού στη βάση! Μπαίνει στα τεφτέρια και θα φτιαχτεί με πρώτη ευκαιρία!!!
Χρόνια πολλά! Μιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήχρονια πολλα,πολυ ωραια ,απλη,γρηγορη τουρτα...θα την τιμησω!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για την μόκα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θέλω ένα κομμάτι!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Χρόνια Πολλά και Καλά Μπέτυ μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό καρδιάς σου εύχομαι ότι επιθυμείς!
Εννοείται θα κεραστώ από την υπέροχη τούρτα σου!
Φιλάκια!
Χρόνια Πολλά και Καλά Μπέτυ μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό καρδιάς σου εύχομαι ότι επιθυμείς!
Εννοείται θα κεραστώ από την υπέροχη τούρτα σου!
Φιλάκια!
χιλιοχρονη Μπετυ μου!να εχεις 'ο,τι ποθεις και παντα γερή να εισαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα προτεινα την επόμενη φορά να βάλεις και λίγο τυρί κρέμα,ταιριαζει πολύ με τον καφέ και κανει λίγο πιο...πλουσια τη γευση :)
χριστός ανεστη ειπα?!
Αχ τι όμορφη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια σου πολλά, να είσαι πάντα καλά:)
Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις όμορφες, τρυφερές και γλυκιές σας ευχές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά νταξ. Τα σπάει.
ΑπάντησηΔιαγραφήXρόνια πολλά,χρόνια καλά να είσαι γερή κι ευτυχισμένη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα καλά αυτό είναι μια κόλαση,πανεύκολη τουρτα θα τη οπωσδήποτε.Αν δεν έχουμε τσέρκι μπορούμε να το βάλουμε σ ένα πυρεξ;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά μπορείς, το τσέρκι απλά βοηθάει στο στρογγυλό σχήμα και στο κόψιμο!
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία!: :)
Μπετυ λυπαμαι εκανα τη τουρτα και δε μου βγηκε καλη,δε μου αρεσε καθολου η γευση
Διαγραφήκαι κατι ακομη,αντι για καστανη ζαχαρη μπορουμε να βαλουμε λευκη;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι μπορείς να βάλεις ίδια ποσότητα λευκής ζάχαρης, δεν θα έχει σημαντική διαφορά στη γεύση...
Διαγραφή