Είναι χρονοβόρο και λίγο
μπελαλίδικο ~
αξίζει όμως απόλυτα και τον κόπο και την αναμονή!
J
Μια εναλλακτική, νοστιμότατη πρόταση για το
Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!
J
Μια εναλλακτική, νοστιμότατη πρόταση για το
Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 καρότο
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
2-3 φύλλα δάφνης
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κλωνάρι δεντρολίβανος
Για το φαγητό:
1 κιλό μοσχάρι (χτένι ή ποντίκι)
σε μερίδες
5-6 φέτες μπέικον
3 κουταλιές ελαιόλαδο
4-5 καρότα
4-5 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 κλαδάκια φρέσκος δεντρολίβανος
2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
2 κύβοι βοδινού διαλυμένοι σε 2
κούπες ζεστό νερό
300 γρ μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι
Από το προηγούμενο βράδυ
ετοιμάζουμε την μαρινάδα:
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το
ελαιόλαδο
και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι σε φέτες και το καρότο σε ροδέλες.
Προσθέτουμε το κρασί, την δάφνη,
το μοσχοκάρυδο και το δεντρολίβανο
και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά
περίπου.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και
αφήνουμε να κρυώσει.
Σε βαθύ μπολ τοποθετούμε το
μοσχάρι και το περιχύνουμε με την μαρινάδα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το
αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα, σουρώνουμε την
μαρινάδα και την κρατάμε.
Στεγνώνουμε το μοσχάρι σε χαρτί
κουζίνας.
Σε βαθύ τηγάνι χωρίς λιπαρή
ουσία, σωτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Το βγάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα
και ρίχνουμε στο τηγάνι τις 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο.
Ροδίζουμε καλά το κρέας και το ρίχνουμε
στην κατσαρόλα με το μπέικον.
Στο λάδι του τηγανιού σωτάρουμε
τα κρεμμύδια και τα καρότα.
Μόλις ροδίσουν τα ρίχνουμε κι
αυτά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την μαρινάδα,
τον δεντρολίβανο, την ρίγανη,
τους κύβους βοδινού και λίγο αλατοπίπερο.
Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια
προς χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα περίπου,
μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Σωτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια με
την υπόλοιπη 1 κουταλιά ελαιόλαδο,
προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο και ελάχιστο αλατοπίπερο.
Μόλις αλλάξουν χρώμα τα μανιτάρια
τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα
και πασπαλίζουμε το φαγητό με το αλεύρι.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για 5
λεπτά ακόμα, δοκιμάζουμε
αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο.
Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους,
με υγεία, αγάπη και πολλά χαμόγελα!!!
με υγεία, αγάπη και πολλά χαμόγελα!!!
Είναι πραγματικά υπέροχη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι από καρδιάς Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη, ευτυχία και πολλές νοστιμιές!!!
Σε ευχαριστώ πολύ Λίλα μου!
ΔιαγραφήΚαλή Χρονιά, με ό,τι καλύτερο ποθεί η ψυχή σου!
Πολλά φιλιά!
Χαλάλι η μπελαλίδικη διαδικασία με τέτοιο αποτέλεσμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά Μπετούλα! Υγεία και ευτυχία!!!!
Πράγματι το αξίζει!
ΔιαγραφήΚαλή Χρονιά με πολλά χαμόγελα!
Φιλιά πολλά!
Χρόνια πολλά κυρία μου!και καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήόσο για την ανάρτηση σου (μου τρέχουν τα σάλια)
Υγεία πάνω από όλα!
Πολύ νόστιμο φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά με υγεία και ευτυχία:)