Δεν ξέρω
κανέναν που να μην του αρέσει αυτό το φαγάκι ~
και αν ο κιμάς είναι μυρωδάτος
και πικάντικος, ακόμα καλύτερα! J
Υλικά:
1 κιλό κιμάς
μοσχαρίσιος
5-6 κουταλιές
ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά
κρεμμύδια
2 σκελίδες
σκόρδο
1 κρασοπότηρο
κόκκινο κρασί
1 ξυλάκι
κανέλας
3-4 γαρύφαλλα
2 δαφνόφυλλα
4-5
κόκκοι μπαχάρι
Μισό κουταλάκι
κόλιανδρος
3-4 ντομάτες ώριμες
2 κουταλιές
πελτές
Μια πρέζα
ζάχαρη
2 κλαράκια
φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
(ή ένα
κουταλάκι ξερό)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Σε πλατιά
κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, μέχρι να
γυαλίσει.
Προσθέτουμε το
σκόρδο και τον κιμά
και τον ανακατεύουμε πιέζοντας με ξύλινη κουτάλα να
ξεσβωλιάσει.
Σβήνουμε με το
κρασί και περιμένουμε 1-2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε
την κανέλλα, τα γαρύφαλλα, τα δαφνόφυλλα,
αλάτι, το μπαχάρι και τον κόλιανδρο
και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-6 λεπτά ακόμα,
και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-6 λεπτά ακόμα,
μέχρι να μην έχει καθόλου υγρασία
Τότε ρίχνουμε
τις ντομάτες και τον πελτέ, την ζάχαρη και το θυμάρι ~
δεν προσθέτουμε καθόλου
νερό!
Χαμηλώνουμε
την φωτιά αρκετά
και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 50 λεπτά περίπου,
μέχρι να καλοψηθεί και να μείνει με πηχτή σαλτσούλα.
και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 50 λεπτά περίπου,
μέχρι να καλοψηθεί και να μείνει με πηχτή σαλτσούλα.
Δοκιμάζουμε
και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμα
και αρκετό φρεσκοτριμμένο
πιπέρι.
Εν τω μεταξύ
βράζουμε το ζυμαρικό της αρεσκείας μας al dente,
σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σουρώνουμε χωρίς
να ξεπλύνουμε και σερβίρουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα,
πασπαλίζοντας πρώτα με
τριμμένο τυρί και προσθέτοντας από πάνω
μια γενναία δόση κιμά!
Καλή όρεξη!
Συνήθως (και ανάλογα με τις ντομάτες) δεν προσθέτω
καθόλου νερό ~
αν χρειαστεί, προς το τέλος, ρίχνω ένα φλιτζανάκι ζεστό!
Ωραίο και χειμωνιάτικο φαγητό. Κλασσική γεύση που πάντα την αναζητάμε. Ωραία τα μπαχαρικά και μυρωδικά που προσέθεσες Μπέττυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο δίκιο έχεις Μπέτυ μου! Όταν ρωτάω τι φαγητό να ετοιμάσω, η απάντηση 9 φορές στις 10 είναι μακαρόνια με κιμά! Λαχταριστό το φαγάκι σου! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω οτι είναι ο,τι πρέπει για μία συννεφιασμένη μέρα όπως η σημερινή! Ζεστό και μαμαδίστικο! Τί άλλο θέλεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήEιναι δυνατόν να πούμε όχι σε ένα τέτοιο φαγητό?
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ κιμάς και τα μακαρόνια είναι βασικά συστατικά της διατροφής μας..τα παιδιά μου μπορούν να τρέφονται μόνο μ αυτά..χιχι
Πεντανόστιμος ο κιμάς σου Μπέτυ με ωραία μπαχαρικά που του δινουν ωραία γεύση.
Φιλιά
Μας αρέσει, μας αρέσει!!! Κάθε φορά το περιμένω πως και πως αυτό το φαγάκι :):)
ΑπάντησηΔιαγραφή
ΑπάντησηΔιαγραφήαπλα δεν υπαρχει αυτος ο κυμας....
Bravo ΜΠΕΤΥ
Ευχαριστώ πολύυυυ!!!
ΔιαγραφήΠόσο χαίρομαι που σας άρεσε τόσο...! :)
Τελεια συνταγη με ευχαριστες μυρωδιες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπετυ σε ευχαριστουμε που μας ξεθαψες τις παραδοσιακες χαμενες γευσεις.
Η καλύτερη συνταγή!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ καλύτερη συνταγή.Ευγε Μπετυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου αρέσει τόσο!!!
ΔιαγραφήΣούπερ γεύση μπράβο σας
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σας άρεσε!!!
Διαγραφή