Ολη η νοστιμιά της ελληνικής κουζίνας θεωρώ ότι βρίσκεται σε αυτό το τόσο απλό φαγητό...
Λίγα και απλά υλικά αλλά πόση νοστιμιά....
½ κιλο κιμας
½ φλ τσαγιου βουτυρο η ελαιολαδο
½ φλ τσαγιου ρυζι
1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 αυγα
3 κουταλιες μαιντανος ψιλοκομμενος
1-2 λεμονια
Αλατι
Πιπερι
Βαζεις τον κιμα σε λεκανιτσα
Προσθετεις το ρυζι, το κρεμμυδι, το μαιντανο, το αλατι και το πιπερι και τα 2 ασπραδια των αυγων
Τα ζυμωνεις καλα
Πλαθεις τα γιουβαρλακια μικρα και στρογγυλα
Βαζεις στην κατσαρολα το βουτυρο να λειωσει
Προσθετεις τα γιουβαρλακια και τα σκεπαζεις με ζεστο νερο
Τα αφηνεις να βρασουν σε χαμηλη φωτια περιπου μιση ωρα
Αν χρειαστει προσθετεις λιγο ζεστο νερο ακομα
Χτυπας τους 2 κροκους, προσθετεις το χυμο λεμονιου και λιγο-λιγο ζουμι απο το φαγητο
Περιχυνεις τα γιουβαρλακια με αυτη τη σαλτσα
Κουνας την κατσαρολα να παει παντου και σερβιρεις
Περιμένω τα σχόλιά σας....
Λίγα και απλά υλικά αλλά πόση νοστιμιά....
½ κιλο κιμας
½ φλ τσαγιου βουτυρο η ελαιολαδο
½ φλ τσαγιου ρυζι
1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 αυγα
3 κουταλιες μαιντανος ψιλοκομμενος
1-2 λεμονια
Αλατι
Πιπερι
Βαζεις τον κιμα σε λεκανιτσα
Προσθετεις το ρυζι, το κρεμμυδι, το μαιντανο, το αλατι και το πιπερι και τα 2 ασπραδια των αυγων
Τα ζυμωνεις καλα
Πλαθεις τα γιουβαρλακια μικρα και στρογγυλα
Βαζεις στην κατσαρολα το βουτυρο να λειωσει
Προσθετεις τα γιουβαρλακια και τα σκεπαζεις με ζεστο νερο
Τα αφηνεις να βρασουν σε χαμηλη φωτια περιπου μιση ωρα
Αν χρειαστει προσθετεις λιγο ζεστο νερο ακομα
Χτυπας τους 2 κροκους, προσθετεις το χυμο λεμονιου και λιγο-λιγο ζουμι απο το φαγητο
Περιχυνεις τα γιουβαρλακια με αυτη τη σαλτσα
Κουνας την κατσαρολα να παει παντου και σερβιρεις
Περιμένω τα σχόλιά σας....
na paei padou..se oli tin kouzina....xixi...pera apo tin plaka einai ena apo ta agapimena mou fagita....
ΑπάντησηΔιαγραφήMesa se 2 meres ta eftiaxa 2 fores....
ΑπάντησηΔιαγραφήTelika kollaw me tis sunatges sou...Den exeis parapono tis kanw se polu mikro xroniko diastima toulaxiston 1 fora.......
Μπράβο Σοφιάννα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που χαίρομαι σε σένα είναι ότι φτιάχνεις πράγματα που πριν δεν τα έτρωγες και τελικά σου αρέσουν και τα επαναλαμβάνεις!
φιλιά...
Broxeri kai krua h mera shmera sta meri mas, kai eipa na kano ta gioubarlakia sou pou einai san ths dikis mou giagias... Eginan uperoxa! Mosxobolise olo to spitaki kai zestathike to kokkalaki mas :)
ΑπάντησηΔιαγραφήEuxaristoume Betty! Kali sou mera!
@ Efi:
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι καλύτερες συνταγές τελικά είναι αυτές που έχουμε μάθει από μαμάδες/γιαγιάδες!
Εύκολες, γρήγορες και πραγματικά πεντανόστιμες!
Σε ευχαριστώ πολύ που επισκέπτεσαι το blog μου!
Στο ζουμί δεν βιάζεται ρύζι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάποιες φορές ρίχνω μια δυο κουταλιές, έτσι κι αλλιώς όμως ξεφεύγει λίγο απ τα γιουβαρλάκια!
ΔιαγραφήΑν δεν εχω μαϊντανό και βαλω φρεσκο δυόσμο θα χαλασω την συνταγή?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω βάλει ποτέ δυόσμο, θα έχουν διαφορετική γεύση αλλά αν βάλετε λίγο δεν νομίζω πως θα χαλάσει το φαγητό...
Διαγραφή