Για να ξεκινήσουμε τη βδομάδα μας γλυκά,
έφτιαξα ένα πεντανόστιμο κέικ,
με έντονη τη γεύση και τη μυρωδιά του πορτοκαλιού που, ως γνωστόν,
κάνει θαυμάσια παρέα με τη σοκολάτα!
Υλικά για μια φόρμα 30cm:έφτιαξα ένα πεντανόστιμο κέικ,
με έντονη τη γεύση και τη μυρωδιά του πορτοκαλιού που, ως γνωστόν,
κάνει θαυμάσια παρέα με τη σοκολάτα!
1 πακέτο βιτάμ (250γρ)
2 ½ φλυτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 πακέτο Φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 1/4 φλυτζάνι φρεσκοστυμένος χυμός πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας
Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι εναλλάξ με τον πορτοκαλοχυμό,
προσθέτουμε και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Βουτυρώνουμε ελαφρά μια φόρμα του κέικ και την αλευρώνουμε.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε,
βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέικ.
βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέικ.
Αν βγει καθαρή είναι έτοιμο,
αλλιώς ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.
αλλιώς ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.
Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να μισοκρυώσει
για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα
για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα
Το σερβίρουμε σκέτο ή το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
ή με κουβερτούρα λιωμένη και ανακατεμένη με λίγο βούτυρο.
Στο δικό μου κομμάτι, παρακαλώ, το γλάσσο σοκολάτας, που γράφεις τελευταίο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!!
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!
Βάζω τον καφέ, βάζεις το κέικ;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πολύ τρυφερό :)
Φιλιά
καλημέρα Μπετούλα :)
Ωραίο το κεκάκι σου Μπέττυ Πορτοκάλι και σοκολάτα απίθανος συνδυασμός!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα
τέλειο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα!
Αχ, κεκάκι! Πολύ καιρό έχω να φτιάξω! Ζήλεψα τώρα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκά, μυρωδάτα και σοκολατένια μας ξεκίνησες την εβδομάδα, τι πιο όμορφο??
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Θα μπορούσα να έχω ένα κομματάκι στον πρωινό καφέ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ
Vassoula
Καλησπέρα...τι ωραίο κέικ...μοσχομυρίζει...
ΑπάντησηΔιαγραφήkalimera...
ΑπάντησηΔιαγραφήelpizo na exei meinei kanena kommati kai gia mena!!!
elpizo na mou kratiseis kai deutero giati tha ksanartho se ligo
polla filia
Aν αντικαταστησουμε το πορτοκαλι με λεμονι...???
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Astarti:
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβάμαι ότι θα γίνει πολύ ξινό... θα κάνω λίαν συντόμως ανάρτηση με κέικ λεμονιού το οποίο έγινε σούπερ! κάνε λίγη υπομονή :)
An den valoume katholou to portolaki oute to ksisma tha ginei kalo??
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ανώνυμε,
ΑπάντησηΔιαγραφήμπορείς να αντικαταστήσεις το χυμό πορτοκάλι με ίση ποσότητα φρέσκο γάλα και το ξύσμα με ένα φακελάκι βανίλια - η υπόλοιπη συνταγή παραμένει ίδια... διαφορετική γεύση, εξίσου όμως νόστιμο και λαχταριστό!
Θα ηθελα να μαθω • το αλευρι είναι 500 γρ ? Παντος στην ζαχαροπλαστικη είναι μέγα λαθος να χρισιμοπιησουμε φλιτζανια και κούπες για μεζουρα, πόσο μάλλον όταν στην συνταγή τα έχουμε ανάμεικτα (δηλαδή φλιτζανια και γραμμάρια ). Συγνώμη για την παρατήρηση, με εκτιμιση
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ornella:
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, η φαρίνα είναι 500 γρ.
Όσο για τον τρόπο μέτρησης, είναι πολλοί που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ζυγίζουν, οπότε για ευκολία αναφέρονται τα υλικά σε φλυτζάνια ή κούπες. Αν χρησιμοποιήσεις το ίδιο φλυτζάνι για όλα τα υλικά, δεν θα πέσεις έξω, το λέω από πείρα...
γιατί οι σταγόνες σοκολάτας πήγαν όλες στον πάτο του ταψιού;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον το μίγμα ήταν πολύ ρευστό... ή ίσως παραχτυπήθηκε μετά την προσθήκη της σοκολάτας...
ΔιαγραφήΥπέροχο. Αρέσει σε όλους.!!!!
Διαγραφήευχαριστώ. .betty..
.
Δοκιμασε να τις τυλιξεις σε λιγο αλευρι την επομενη φορα.
ΔιαγραφήΒάλε τις σταγόνες σε ένα ταπερακι με λίγο αλεύρι κλείσε καπάκι "χτύπησε το" να πάει παντού το αλεύρι και ριξτο στο τέλος και απαλό ανακάτεμα με μαριζ,πολύ απαλό ομως.αυτό είναι το μυστικό.δοκιμασμενο
Διαγραφήπιο μυρωδατο κεικ δεν εχω δοκιμασει!!!!!!!υπέροχο!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι τόσο πολύ που σας άρεσε!!!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!!!
μοσχοβολάει πορτοκάλι!!!!!υπέροχο!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟντως μυρίζει όλο το σπίτι! Ευχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήStagones sokolatas galaktos ginete
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, βέβαια!
ΔιαγραφήΥπέροχο και εύκολο κεικ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ!!!
Διαγραφή