Υλικά για 2 μερίδες:
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουτάκι μανιτάρια στρογγυλά
1 ποτήρι κρασί λευκό
2-3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι – πιπέρι – πάπρικα
Πλένω τα μανιτάρια, τα στεγνώνω και τα κόβω σε φέτες.
Σε τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και ροδίζω καλά το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
Προς το τέλος προσθέτω τον μαϊντανό.
Ζεστά σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό κάποιου κρέατος είναι θαυμάσια και πολύ υγιεινά...
Αγαπημένα της κόρης μου και της νύφης μου ο γιος μου τα βγάζει στην άκρη. Ωραία επιλογή για συνοδευτικό, μην τρώμε συνέχεια ρύζι και ζυμαρικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύυυω τα μανιτάρια,όλα τα είδη κι εδώ στην Ιταλία βρίσκω πολλά και σε προσιτές τιμές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜανιταρόσουπα,σάλτσα κόκκινη ή άσπρη για ζυμαρικά,συνοδευτικά,στην πίτσα,σούπα με διάφορα λαχανικά και μανιτάρια...και φυσικά όπως τα έφτιαξες εσύ!
Είναι το μοναδικό φαγητό που τσιγαρίζω με βούτυρο,μου δένει καλύτερα!
Το τέλειο συνοδευτικό και με κρασί που το προτιμώ από το νερό σε κάτι τέτοια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή ιδέα μουδωσες για αύριο.
Thanks. Καλό βράδυ.
Πολύ αγαπημένα τα μανιτέρια σε όλους μας εκτός της κόρης. Πολύ ωραία σου γίνανε, άσπρα, άσπρα εμένα μου μαυρίζει η σάλτσα λίγο!
ΑπάντησηΔιαγραφήστην αποτοξίνωση το έριξες; τέλεια τα μανιτάρια, πολυαγαπημένα, να είχαμε και κανένα άγριο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαλήθεια προσπάθησες να τα αγριέψεις;
Betty Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμη πρέπει να γίνεται η συνταγή σου. Το κρασί και η πάπρικα πρέπει να βοηθάνε σε αυτό. Θα την φτάξω όπωσδήποτε!
Betty καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η συνταγή σου! Θα την δοκιμάσω όπως ακριβώς την προτείνεις!
Έχω βαρεθεί τα κρέατα!
Kαλά, όταν είδα την συνταγή σου, είπα δεν το πιστεύω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαραλίγο μανιτάρια θα ποστάριζα κι εγώ σήμερα, θα τα ποστάρω αύριο, Μπέττυ πρέπει να οργανωθούμε, απίστευτη ταύτιση γαστριμαργικών απόψεων έχουμε χα χα χα!
Υπέροχη η συνταγή σου, μιαν αδυναμία στα μανιτάρια την έχουμε κι εμείς οικογενειακώς!
Φιλιά!
Απίθανη συνταγή που την επαναλαμβάνω συχνά αν και λίγο πιό Γαλλικοποιημένη... Μου αρέσει αφάνταστα η μυρωδιά των μανιταριών που σωτάρονται με σκόρδο σε φρέσκο βούτυρο και σβήνονται με κονιάκ (άντε Μπράντυ)!!! Οποιος τολμάει να παλαίψει με τις θερμίδες ας το δικιμάσει και δεν θα μετανοιώσει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήο αντρας μου αγαπα πολύ τα μανιτάρια, θα πρέπει να του τα φτιάξω με τον τροπο που περιγράφεις κανένα βραδάκι !!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια πολλά
Δεύτερο συνεχόμενο θέμα που μου αρέσει!!! Δαγκωτό!
ΑπάντησηΔιαγραφήTα μανιτάρια από τα αγαπημ΄ενα μου φαγητά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω για τα σχόλια σου.
Η φωτο πετυχημένη!!!
Καλή μέρα όλη μέρα
φιλιά
ΜΜΜ... mushrooms and garlic together are always a winner for me! At the wedding here was an amazing mushroom risotto which I am going to try and recreate as soon as I can!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένα τα μανιτάρια για μένα και την κόρη μου, που τα τρώμε με πολλούς τρόπους.Ένας είναι και αυτός και είναι τέλεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Καλησπέρα σε όλους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή πραγματικά δεν προλαβαίνω να απαντήσω σε καθέναν σας χωριστά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τα καλά σας λόγια και την αποδοχή σας και να σας κεράσω την επόμενη ανάρτηση!
Καλό σας βράδυ...
Τα μανιτάρια είναι μία από τις αγαπημένες μου τροφές. Η συνταγή είναι τέλεια και άρεσε σε όλους! Ευχαριστώ πολύ Betty μου! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε παιδιά βασικός κανόνας: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ!!!! Είναι ουσιαστικά σφουγγάρι και τραβάει το νερό! Εδώ όταν τα ψήνεις ή τα τσιγαρίζεις αφήνουν το νερό τους πρώτα και μετά ψήνονται ουσιαστικά, θα τα ¨ποτίσουμε¨ και με άλλο νερό. ΠΟΤΕ ΠΛΥΣΙΜΟ!! Καθαρίζουμε το πάνω μέρος και είναι οκ!
ΑπάντησηΔιαγραφή