Για 4 μερίδες:
4 φιλέτα κοτόπουλο 700 γρ περίπου
3 κουταλιές μουστάρδα πικάντικη
200 γρ γιαούρτι πλήρες
2 κουταλιές θυμάρι – αποξηραμένο είχα και αυτό έβαλα
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμός 2 λεμονιών
250 γρ ανθότυρο λιωμένο με πηρούνι
4 κουταλιές γάλα φρέσκο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια.
Βάζουμε σε μπολ τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί. Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα του για 10 λεπτά.
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε αλάτι και σιγοψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, προσθέτουμε το ανθότυρο και το γάλα και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια πηχτή σάλτσα, θέλει κανένα 5λεπτο περίπου.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
3 κουταλιές μουστάρδα πικάντικη
200 γρ γιαούρτι πλήρες
2 κουταλιές θυμάρι – αποξηραμένο είχα και αυτό έβαλα
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμός 2 λεμονιών
250 γρ ανθότυρο λιωμένο με πηρούνι
4 κουταλιές γάλα φρέσκο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια.
Βάζουμε σε μπολ τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί. Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα του για 10 λεπτά.
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε αλάτι και σιγοψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, προσθέτουμε το ανθότυρο και το γάλα και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια πηχτή σάλτσα, θέλει κανένα 5λεπτο περίπου.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
Εγώ το συνόδευσα με ρύζι, και με πουρέ όμως θα είναι εξ ίσου νόστιμο...
Καθόλου περίεργος ο συνδυασμός για μένα, βέβαια υπάρχουν άνθρωποι που αν έπρεπε να φάνε σπίτι μου συνέχεια θα έμεινα νηστικοί, με το που ακούνε τι τρώμε παίρνουν δρόμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμως να σε ρωτήσω το γιαούρτι μπορεί να εξαιρεθεί;
Καλησπέρα Ξανθή, μια και το γιαούρτι είναι μόνο για τη μαρινάδα φαντάζομαι πως θα μπορούσε και να λείψει...δεν το χω δοκιμάσει αλλά νομίζω δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στο τελικό αποτέλεσμα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια χαρά τον βρίσκω κι εγώ τον συνδυασμό Betty μου, τι έχει??
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνα πολύ νόστιμο πιάτο!!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Πολύ ενδιαφέρον συνδιασμός! Τα υλικά μας αρέσουν όλα οπότε θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε! Παρόμοια μαρινάδα κάνω και γώ αλλά το ψήνω το κοτόπουλο στο φούρνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικός γνωστής της μαγειρικής τέχνης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε ανήσυχο πνεύμα για δημιουργία
και προσφορά γνώσης.
Καλή συνέχεια να σαι καλά σε παρακολουθώ πάντα!
Ελενάκι μου, αρχικά το γιαούρτι με το λεμόνι και το ανθότυρο με ξένισε λιγάκι σαν συνδυασμός, το αποτέλεσμα με δικαίωσε όμως!
ΑπάντησηΔιαγραφήbig mama: αν το δοκιμάσεις περιμένω εντυπώσεις...
Νεκτάριε σε ευχαριστώ, την λατρεύω την μαγειρική και χαίρομαι που αυτό βγαίνει και προς τα έξω!
φαινεται πεντανοστιμο, αν και ενα θεμα με το γιαουρτι το εχω, παρολα αυτα θα το δοκιμασω τωρα το πενθημερο και θα επιστρεψω με εντυπωσεις!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή Betty κι εγώ το χρησιμοποιώ το γιαούρτι στο φαγητό είναι πολύ ωραίο....σκέτο πάλι ούτε που να το μυρίσω χιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήThis looks great. The rice is looks delicious as well. Mustard, yoghurt, cheese and lemon are all nice with chicken separately so why wouldn't they be good together :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΘυμίζει ινδικό ή τουλάχιστον εδώ Ιταλία είχα φάει με γιαούρτι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ρυζάκι τι είναι;Ανάμεικτο με ρύζι μαύρο;
Και λοιπόν;E allora? καλώς την...
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν είναι πικάντικο όπως τα ινδικά, το αντίθετο έχει πολύ απαλή γεύση..
το ρύζι είναι ανάμικτο με άγριο ρύζι, μια νέα συσκευασία που βρήκα σε μεγάλο σ/μ, είπα να την δοκιμάσω και τελικά μου άρεσε...
Εγώ που είμαι τύπος με ανοιχτά μυαλα (χεχε) είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσει. Μου αρέσει ό,τι έχει μέσα ανθότυρο!
ΑπάντησηΔιαγραφή