Δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς που θα πει όχι σε αυτή την κλασική, πανεύκολη, πεντανόστιμη μακαρονάδα…
Υλικά γιά 4 μερίδες:
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 10
Παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο κίτρινο τυρί
(αν έχετε ξερή μυζήθρα την συνιστώ ανεπιφύλακτα)
Μισή δόση κιμάς κοκκινιστός
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε 3 κουταλιές αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη πηρούνα και βράζουμε για 7 λεπτά ανακατεύοντας πότε-πότε να μην κολλήσουν.
Σουρώνουμε και στραγγίζουμε καλά. Δεν ξεπλένουμε τα μακαρόνια γιατί μετά δεν δένουν σωστά με τη σάλτσα!
Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, μόλις στραγγίσετε τα μακαρόνια, στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνετε 2 κουταλιές βούτυρο και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε ~ εγώ δεν το κάνω για να γλυτώσω επιπρόσθετες θερμίδες.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια στα πιάτα και προσθέτουμε μπόλικο κιμά.
Πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και απολαμβάνουμε!
Υλικά γιά 4 μερίδες:
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 10
Παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο κίτρινο τυρί
(αν έχετε ξερή μυζήθρα την συνιστώ ανεπιφύλακτα)
Μισή δόση κιμάς κοκκινιστός
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε 3 κουταλιές αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη πηρούνα και βράζουμε για 7 λεπτά ανακατεύοντας πότε-πότε να μην κολλήσουν.
Σουρώνουμε και στραγγίζουμε καλά. Δεν ξεπλένουμε τα μακαρόνια γιατί μετά δεν δένουν σωστά με τη σάλτσα!
Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, μόλις στραγγίσετε τα μακαρόνια, στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνετε 2 κουταλιές βούτυρο και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε ~ εγώ δεν το κάνω για να γλυτώσω επιπρόσθετες θερμίδες.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια στα πιάτα και προσθέτουμε μπόλικο κιμά.
Πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και απολαμβάνουμε!
Από τις αγαπημένες μακαρονάδες.Κλασική και χιλιοφαγωμενη από τα παιδικά κιόλας χρόνια...μιαμ μιαμ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αγαπημένο μου φαγάκι και που όποτε δεν ξέρω τι να μαγειρέψω με ξελασπώνει :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι αγαπημένο φαγητό σε μικρούς και μεγάλους
Σήμερα και εγώ μακαρονάδα με κιμά φτιάχνω
όλως τυχαίως, τώρα τον κυμά φτιάχνω σε μέτρια φωτιά το μεσημέρι τα μακαρόνια
Καλό πρωινό
Καλή συνέχεια
Αχ ! Πεινάωωωωωωω! Θέλω ένα πιατάκι με μπόλικο τυράκι όμως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ,τώρα που το σκέφτομαι έχω να φάω μήνες μακαρονάδα!Ντροπή μου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερούδια
χχχ
Το αγαπημένο φαγητό του γιού μου! Καλή σου μέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπεττυ μου το φαγητο μου!! κ δεν εχω καθολου ενοχες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια
Σάαααααααααακηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι εμένα είναι το αγαπημένο μου... και ευτυχώς και στα παιδιά μου... φιλάκια Μπέτη...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα αγαπημένα φαγητά, τα παιδιά μου προσθέτουν στον κιμά και ψιλοκομμένα καρότα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Να ξερες πόσες φορές με έχει ... ξελασπώσει αυτό το φαγάκι???
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροχθες το είχα φτιάξει, ένα φαγητό που αρέσει νομίζω σε όλους, μικρούς και μεγάλους!
Φιλάκια!
Αμάν Μπέτυ μου πρωί πρωί!!! Δεν με λυπάσαι και έχω Τεράστια αδυναμία στην μακαρονάδα με κιμά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά δεν φταις εσύ, εγώ φταίω που δεν μπορώ να αντισταθώ.
Καλή σου μέρα.
Μπέτυ, σήμερα την έφτιαξα. Έφερε ο γιος μου παρέα στο σπίτι, λόγω κατάληψης και έπρεπε να φτιάξω κάτι καλό και γρήγορο. Συμφωνώ με αυτό που λες για το πλύσιμο. Εγώ δε βάζω ποτέ βούτυρο, αλλά παίρνω με ένα κουτάλι μια δυο κουταλιές λάδι από τον έτοιμο κιμά μου. Επίσης, η σειρά σερβιρίσματός μου είναι: μακαρόνια, τυρί, κιμάς, μακαρόνια. Και μέσα βάζω για έξτρα γεύση ή καρότο, όπως είπε η Ξανθή ή μια μελιτζάνα ξεφλουδισμένη και τριμμένη στο μπλέντερ. Αυτά τα ολίγα... :D
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ποιον έλληνα δεν αρέσει;;; Μεταξύ μας πάντως, μου αρέσουν περισσότερο οι άλλες μακαρονάδες. Σήμερα έφτιαξα μακαρόνια με κιμά!
ΑπάντησηΔιαγραφή