Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ψιχουλιαστής μηλόπιτας, η φίλη Ελένη Π. μου παραχώρησε άλλη μια συνταγή της, την οποία φυσικά έφτιαξα πάραυτα και την παραθέτω χωρίς παρεμβολές, με μια εντολή: Δοκιμάστε την άμεσα, θα ξετρελαθείτε!!!
Υλικά:
1 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
3 γιαούρτια αγελάδας
Τα ανακατεύεις με ένα κουτάλι, αδειάζεις το μίγμα σε ένα ταψί (όχι βουτυρωμένο)και το ψήνεις στους 175-180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα καστανόχρυσο χρώμα. Το κόβεις σε κομμάτια και αν θέλεις μπήγεις σε κάθε κομμάτι ένα γαρυφαλοκαρφάκι.Αδειάζεις πάνω στο σάμαλι το σιρόπι χλιαρό και περιμένεις να το ρουφήξει όλο.
Σιρόπι Την υπόλοιπη ζάχαρη την αδειάζεις σε μια κατσαρόλα με το νερό, τη φλούδα και το χυμό και τα βάζεις να βράσουν. Από την ώρα που θα αρχίσουν οι "χοντρές φουσκάλες" μέτρησε 3-4 λεπτά , βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πέταξε τη λεμονόφλουδα και αφησέ το σιρόπι να κρυώσει λίγο.
Καταπληκτικό με παγωτό καΐμάκι!!!!!!!
Υλικά:
1 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
3 γιαούρτια αγελάδας
1 κιλό ζάχαρη
1 φουσκωτό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/3 από ένα φακελάκι μαστίχα Χίου
3 1/2 κούπες νερό
Χυμό από μισό λεμόνι και 1 φλούδα λεμονιού
Γαρυφαλοκαρφάκια
Σε ένα μπολ αδειάζεις τα δύο γιαούρτια. Γεμίζεις το ένα άδειο κεσεδάκι του γιαουρτιού με ζάχαρη από το πακέτο του 1 κιλού, το ρίχνεις και αυτό στο μπολ. Στο τρίτο γιαούρτι ρίχνεις τη σόδα, το ανακατεύεις και όταν αρχίζει και φουσκώνει το ρίχνεις και αυτό στο μπολ.
Αδειάζεις και το σιμιγδάλι.Στο τέλος ρίχνεις και την κοπανισμένη μαστίχα (όχι πολύ γιατί πικρίζει)1 φουσκωτό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/3 από ένα φακελάκι μαστίχα Χίου
3 1/2 κούπες νερό
Χυμό από μισό λεμόνι και 1 φλούδα λεμονιού
Γαρυφαλοκαρφάκια
Σε ένα μπολ αδειάζεις τα δύο γιαούρτια. Γεμίζεις το ένα άδειο κεσεδάκι του γιαουρτιού με ζάχαρη από το πακέτο του 1 κιλού, το ρίχνεις και αυτό στο μπολ. Στο τρίτο γιαούρτι ρίχνεις τη σόδα, το ανακατεύεις και όταν αρχίζει και φουσκώνει το ρίχνεις και αυτό στο μπολ.
Τα ανακατεύεις με ένα κουτάλι, αδειάζεις το μίγμα σε ένα ταψί (όχι βουτυρωμένο)και το ψήνεις στους 175-180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα καστανόχρυσο χρώμα. Το κόβεις σε κομμάτια και αν θέλεις μπήγεις σε κάθε κομμάτι ένα γαρυφαλοκαρφάκι.Αδειάζεις πάνω στο σάμαλι το σιρόπι χλιαρό και περιμένεις να το ρουφήξει όλο.
Σιρόπι Την υπόλοιπη ζάχαρη την αδειάζεις σε μια κατσαρόλα με το νερό, τη φλούδα και το χυμό και τα βάζεις να βράσουν. Από την ώρα που θα αρχίσουν οι "χοντρές φουσκάλες" μέτρησε 3-4 λεπτά , βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πέταξε τη λεμονόφλουδα και αφησέ το σιρόπι να κρυώσει λίγο.
Καταπληκτικό με παγωτό καΐμάκι!!!!!!!
Μ'αρεσει το σαμαλι θα το δοκιμασω.Νασαι καλα
ΑπάντησηΔιαγραφήσάμαλι εσύ,ρεβανί ο Δύσπιστος....έτσι μου'ρχεται να πάω στο σούπερ μάρκετ να πάρω τα υλικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχχχ
Τέτοια σιροπιαστά έκανα πέρσυ και τα έστειλα στο πάλαι ποτέ Hungry. Δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκιο για τον ντοντουρμά (νομίζω αυτό το παγωτό εννοείς). Έχει μαστίχα και πάει τέλεια με το σάμαλι.
Θα γίνει σάμαλι μόλις τελειώσει το ρεβανί μου, και ας μοιάζουν τόσο πολύ. Η διαφορά γίνεται σπουδαία από τα δευτερεύοντα, όπως η μαστίχα.
Καλό βράδυ.
Σε αυτό το γλυκό μπορείτε να προσθέσετε μέσα κομματάκια από γλυκό του κουταλιού (το περγαμόντο του ταιριάζει πολύ) και μετά το σιρόπιασμα διακοσμήστε κάθε κομμάτι πάλι με ένα κομματάκι του γλυκού είναι φανταστικό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMπεττυ μου το πετυχε το γλυκο ,οπως παντα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρεσει παρα πολυ, επισης τα υλικα οχι επιβαρυντικα. Η πρωτη μου επιλογη για τις επομενες μερες.
φιλιά!
Γυρισα για να σου πω οτι οι φωτογραφιες σου ειναι πολυ πευχημενες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχχ
@Ελευθερία μου, εύκολο και γρήγορο! Δοκίμασέ το, δεν θα χάσεις...
ΑπάντησηΔιαγραφή@Και λοιπόν; χαχα... πειρασμός ε;
@Δύσπιστε συμφωνώ, οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά!
@Ξανθή πολύ ωραία ιδέα, θα το δοκιμάσω έτσι την επόμενη φορά...
@Betty μου, ευχαριστώ, η μηχανή μου κάνει κάτι κόλπα τελευταία, αλλά δεν το βάζω κάτω! φιλιά...
Πωπω!!!! Το λατρεύω το σάμαλι!!!! θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε!!!! να σαι καλά που τη μοιράστηκες μαζί μας. Καλή εβδομάδα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου έρχεται να φάω την οθόνη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, σάμαλι! Τι ωραίο! Φαίνεται να σου έγινε και αφράτο! Σλουρπ!
ΑπάντησηΔιαγραφήTeleio to glykaki! M'aresei polu to samali! Kai oi fwtografies sou polu wraies Betty ... kales giortes!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκέτος πειρασμός!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι φαίνεται να σου πέτυχε τέλεια!!!!
Καλή βδομάδα!
πως να αντισταθώ τώρα, μπαίνω σε πειρασμό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο γλυκό το σάμαλι. Εμένα πάλι μου αρέσει με παγωτάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκέτος πειρασμός.
Καλό βράδυ.
Μοσχομύρισε Μπέτυ μου! Μέχρι εδώ έφτασε η μυρωδιά της μαστίχας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αγαπημένο μου, σιροπιαστό
Καλό πρωινό
Να είσαι καλά
Καλή συνέχεια
Εξαιρετικό να είσαι καλά από τα αγαπημένα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικό να είσαι καλά από τα αγαπημένα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι δικό μου, σε ευχαριστώ!!!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα το σαμαλι πρεπει να ειναι κρύο η ζεστό για να σιροπιαστει
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλησπέρα! Το γλυκό ζεστό, το σιρόπι χλιαρό προς κρύο!
Διαγραφή