Τελευταία με έχει πιάσει μια νοσταλγία για φαγάκια που μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια... Θυμάμαι έντονα πόσο μου άρεσαν οι ντομάτες με τα αυγά στο τηγάνι ~ στραπατσάδα το λέγαμε... πριν χρόνια έμαθα ότι σε κάποια μέρη λέγεται καγιανάς.
Όπως και να το πούμε, είναι φαγάκι νόστιμο, χορταστικό και γρήγορο...
Υλικά για 2 άτομα:
Όπως και να το πούμε, είναι φαγάκι νόστιμο, χορταστικό και γρήγορο...
Υλικά για 2 άτομα:
4 ντομάτες ώριμες
4 αυγά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
Μισό κουταλάκι ζάχαρη
Λίγη ρίγανη
Λίγη φέτα θρυμματισμένη
Τρίβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε μαζί με το λάδι και τη ζαχαρίτσα σε τηγάνι να πάρουν βράση.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τις αφήνουμε για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να πιούν τα υγρά τους.Λίγη φέτα θρυμματισμένη
Τρίβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε μαζί με το λάδι και τη ζαχαρίτσα σε τηγάνι να πάρουν βράση.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
Χτυπάμε τα αυγά με ελάχιστο αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε στις ντομάτες, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν καλά.
Σιγοψήνουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε τη θρυμματισμένη φέτα και σερβίρουμε…
Αν θέλουμε προσθέτουμε τη φέτα σε κάθε πιάτο χωριστά.
Στο χωριό μου στραπατσάδα το λέμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι "σηκώνει" και άλλες προσθήκες.
Νοστιμότατο και εύκολο!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Mπέττυ μου αγαπημένη η στραπατσάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧθές το μεσημέρι το έκανα και το απόλαυσα!
Και μ΄αρέσει έτσι χωρίς άλλες προσθήκες,όπως την έκανε η μανούλα μου.
Καλημέρα
Καλημέρα Μπέττυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημμένο το φαγάκι σου σήμερα!
Η μανούλα,μας το έφτιαχνε,έτσι ακριβώς,όταν είμασταν μικρά και με παρακαλούσε να το φάω...
Τώρα που την επισκέπτομαι τα καλοκαίρια την παρακαλάω εγώ να μου το φτιάξει!
Αγαπημένο φαγάκι, αγαπημένες γεύσεις, αγαπημένες εικόνες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Ελλάδα!!!
Πωπωωωω καγιανάς!!!!! τον λατρεύω τον άτιμο :) θα φτιάξω το βράδυ μιας και μου τον θύμησες, τον λιγουρεύτηκα χεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι να φανταστείς κάποτε δεν τον έτρωγα :)
Πολλά φιλάκια
Αχ, Μπέτυ, τα ίδια φαγητά τρώγαμε μικρές:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φτιάχνω και τώρα συχνά, αρέσει πολύ στην οικογένεια!
Καλημέρα!!! Αγαπημένη λιχουδια και οτι την σκεφτόμουν αυτες τις μέρες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτραπατσάδα η ελληνική!Υπάρχει κάτι καλύτερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτραπατσάδα ή καγιανάς. Εδώ στη Ζάκυνθο, το κάνουν χωρίς να ανακατεύουν τα αυγά, αλλά εμένα μου αρέσουν έτσι, ανακατεμένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήόπως κι αν το λέμε εγώ το λατρεύω και κάθε καλοκαίρι τρώω πολύυυυυυυυυυυ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό Σ.Κ
Στραπατσάδα η μοναδική! Τρελλαίνομαι, πεθαίνω, τη λατρεύω, τη θέλω..κακιά..τώρα που κάνω δίαιτα σε παρακαλώ μη βάζεις όμορφες συνταγές..έλεος δηλαδή! Θα την τσάκιζα τώρα, θα την κάνω αύριο αντί για το μεσημεριανό μου..
ΑπάντησηΔιαγραφήη στραπατσάδα δεν έχει ηλικία!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεμένο φαγάκι, όντως είναι από τα φαγητά των παιδικών μας χρόνων. Αύριο Σάββατο, μου έδωσες μια πολύ καλή ιδέα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ
Μύρισε καλοκαιράκι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πιο ωραίο φαγητάκι.
Ονειρο η στραπατσαδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημενο φαγητο που φερνει αγαπημενες αναμνησεις
Ευχαριστουμε που μας το θυμησες για να το φτιαξουμε αμεσα
Betty,τι φαγητό είναι αυτό-μοναδικό!Δεν είναι τίποτα πολύπλοκο,απλά και μόνο ελληνική γεύση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό δω και πέρα το απολαμβάνω συχνά.
Φιλιά!
Εξαιρετικό. Και πάντα θα φτιάχνεται πιστεύω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξεχνιούνται εύκολα αυτά τα φαγητά.
Καλό Σ/Κ.
μοναδικη στραπατσαδα, ολα τα λεφτα!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτην λατρευουμε μονο που την κανουμε λιγο ποιο ζουμερη για πολλες βουτες!!!!!
ΜΜΜ ΗΤΑΝ ΘΕΙΚΟ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ
Πολυ νοστημο!!! Εμεις βαζουμε και λουκανικο χωριατικο μεσα!!! και το λεμε καγιανα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πως έχει τουλάχιστον 2 ονομασίες... καγιανά και στραπατσάδα το ξέρω... ίσως έχει κι άλλη ανάλογα με το μέρος!
Διαγραφή