Χρησιμοποίησα και πάλι Ζύμη με προζύμι ~ πόσες νοστιμιές έχω φτιάξει πια μ'αυτήν!
Η διαδικασία γνωστή ~ ξεπάγωσα το φύλλο (αλλά όχι εντελώς) και το έκοψα σε 16 ίσα τετράγωνα. Σε μπολ έριξα ό,τι κίτρινο τριμμένο τυρί είχα (ρεγκάτο και γραβιέρα), έσπασα από πάνω ένα αυγό, πρόσθεσα και λίγο πιπεράκι και ανακάτεψα καλά. Σε κάθε τετράγωνο ζύμης έβαλα μια κουταλιά από το μίγμα τυριού και από πάνω 3-4 κομμάτια μπέικον. Έβρεξα τα χέρια μου και έδωσα στη ζύμη το σχήμα του πεϊνιρλί, πιέζοντας ελαφρά τις άκρες να κολλήσουν. Τα αράδιασα στο ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, τα άλειψα με λίγο γάλα και τα έψησα στους 170ο για 20 λεπτά περίπου.
Απολαύστε!
πολύ καλό για βράδυ,έτσι για αλλαγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο τυχερή είσαι που τη βρίσκεις αυτή τη ζύμη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ γειτονιά μου φαίνεται δεν την καταδέχεται και τα Σ/Μ τη φέρνουν σπάνια.
Θαυμάσια τα πεϊνιρλί σου. Εύκολη συνταγή θα τη δοκιμάσω. Προς το παρόν παίρνω ένα από τα δικά σου, αυτά με το μπέϊκον, και σου στέλνω μια γλυκειά καληνύχτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρομηθεύτηκα οσα μου έλειπαν για τα "βαρκάκια με το ανθότυρο" και δεν αξιώθηκα να τα κανω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου εμφανίζεις τώρα τα "πεϊνιρλάκια".
Να με τρελάνεις θέλεις, σίγουρα!
Αυτή όμως η ζύμη, αν και δεν είναι πολύ λιπαρή, έχει όμως πολλά χημικά και συντηρητικά.
Μάλλον θα αρχίσω να φτιάχνω αντιστοιχη με προζύμι από το βιβλίο της "Μικρής Κουζίνας".
Να ξέρω τι βάζω μέσα.
Ελπίζω να βρω το χρόνο, πράγμα δύσκολο τώρα που αρχίζει το καλοκαίρι.
Noστιμότατα, δεν αφήνεις άνθρωπο να ησυχάσει, χτυπάς μες τη νύχτα και φεύγεις!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια! Βουτάω 2-3 για μεζέ
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλό βράδυ
Ωραιότατα κι εύκολα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα είχα την απορία πώς φτιάχνουν το σχήμα τους.Με τις οδηγίες σου μια χαρά το κατάλαβα!
Καλό μήνα!
Α! Ωραιότατα! Και συνοδευτικά μπυρίτσα... Καλό μήνα να έχουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήεξυπνότατο αυτό που έκανες Μπετούλα μου και βεβαιως - βεβαίως πολύ νόστιμο!!!! σίγουρα θα τα φτιάξω και εγώ !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό μήνα και φιλιά πολλά
πωωωω τι ιδέα έριξες!!!!!θα τα φτιάξω με σπεκ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλο μήνα
χχχ
Πολύ νόστιμα φαίνονται! και εμένα μου αρέσει αυτή η ζύμη και είναι ότι πρέπει για πεϊνιρλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Τα λόγια είναι περιτά! και πεντανόστιμο:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια:)
νόστιμα τα άτιμα, ας μη σε μαλώσω για τη γεμάτη συντηρητικά έτοιμη ζύμη και αρχίσουμε με γκρίνια το μήνα, χεχε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό μήνα, ήρθε το καλοκαιράκι!!!!
μουλιάσαμε από τα ξημερώματα, ούτε πρωτοβρόχια να είχαμε!!!
τώρα θυμήθηκε κι έσκασε μύτη ο ήλιος, άσχημε αρχίσαμε!!!!!!
Πωπωπω, ένα σου λέω... κρύψ' τα μην τα δουν τα παιδιά μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήθα τα ζητάνε κι αυτά, κι όχι τίποτα άλλο, αν τα φτιάξω, θα φάω κι εγώ... αυτό είναι το πρόβλημα!!!
Καλό μήνα και καλό απόγευμα!!!
Betty! Hi. These look delicious.
ΑπάντησηΔιαγραφήI just wanted to check that you are aware that many of your recipes have been copied onto a site called Vera.gr? You might be happy with that but if you are not you can email them and demand them to be removed.
Liz
Εχω να κάνω πινερλάκια από τότε που είχα τα παιδιά μου μικρά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα.
Δείχνουν υπέροχα Μπέττυ μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλό απόγευμα
ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!ΠΑΙΡΝΩ ΔΥΟ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.
Τέλεια Betty και εύκολα και να φανταστείς οτι πουλάνε τα κατεψυγμένα και για 2 συσκευασίες δίνεις περισσότερα λεφτά απο οτι χρειάζεσαι για να φτιάξεις μόνος σου εύκολα γρήγορα και σπιτικά.Θα τα φτιάξω σίγουρα καθότι είμαι του αλμυρού :)))Φιλιά,καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ Betty, έχετε ένα καταπληκτικό blog, μόνο ένα δάγκωμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνυπομονώ να ψήνουν bugatsu.
Πριν από μια εβδομάδα ήμουν στην Ελλάδα και το χάρηκα πολύ.
Χαιρετισμοί και άλλες συνταγές όπως ο Jana