Καλή βδομάδα σε όλους!
Δοκιμάστε αυτά τα μπισκοτάκια,
Δοκιμάστε αυτά τα μπισκοτάκια,
γίνονται τόσο εύκολα και είναι
τόσο νόστιμα,
που δεν θα θέλετε να ξαναδώσετε στα παιδάκια σας αγοραστά…!
Υλικά για 45 μπισκότα:
220 γρ βιτάμ
¾ φλ. τσ. καστανή ζάχαρη
½ φλ. τσ. λευκή ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι αλάτι
½
κουταλάκι κανέλα
2 φλ. τσ. νιφάδες βρώμης
1 ½ φλ. τσ. φαρίνα (αλεύρι που
φουσκώνει μόνο του)
150 γρ σταγόνες σοκολάτας
Αφήνουμε το βιτάμ εκτός ψυγείου
να μαλακώσει ελαφρά.
Χτυπάμε το βιτάμ με την καστανή
και την λευκή ζάχαρη,
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας
το χτύπημα
και περιμένοντας να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το αλάτι και την κανέλα,
τις νιφάδες βρώμης
και την φαρίνα.
και την φαρίνα.
Ανακατεύουμε καλά, να
ενσωματωθούν.
Ρίχνουμε και τις σταγόνες
σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους
170 ο.
Στρώνουμε το ταψί με
αντικολλητικό χαρτί
και τοποθετούμε μικρές κουταλιές από το μίγμα,
σε απόσταση
μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν αρκετά.
Μερικά μπισκοτάκια, πριν ψηθούν,
τα πασπάλισα με λίγη κανελίτσα και ζάχαρη καστανή
για έξτρα γεύση!
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να
ροδίσουν ελαφρά.
Αποσύρουμε από το φούρνο ενώ είναι
ακόμα αρκετά μαλακά,
μην τα φοβηθείτε, θα κρυώσουν και θα σφίξουν!
Καλή επιτυχία!
Υπέροχα είναι Μπέτη μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είχα λίγα για τον καφέ μου!!!!
Από τα πιο αγαπημένα μας μπισκότα! Εύκολα και νοστιμότατα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα:)
Εγώ θέλω ένα από αυτά που πασπάλισες με κανελίτσα! Θα έχουν απίστευτο άρωμα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
θα πάρω κι εγώ δυο, τρία άντε τέσσερα για τον καφέ μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα να έχουμε
Νοστιμότατα φαίνονται και απείρως προτιμότερα από του εμπορίου, θα τα δοκιμάσω σύντομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥγιεινά και εύκολα μπισκοτάκια, για να τσιμπολογάμε και να κόβουμε την πείνα μας!! Γιατί τα σπιτικά, είναι τα καλύτερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Υπέροχα!!! Μου αρέσουν πολύ τα μπισκότα με βρώμη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθαυμάσια!
ΑπάντησηΔιαγραφήέχω τριμμένο κουάκερ,σε τι αναλογία θα μπορούσα να το βάλω Μπέτυ μου?
@ cook:
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε κουάκερ δεν τα έχω κάνει ποτέ, νομίζω ότι η σύστασή του είναι παρόμοια με της βρώμης, άρα θα έβαζα ίση ποσότητα, δηλ 2 φλ. τσαγιού...
Αν τα φτιάξεις τελικά, θα ήθελα να μάθω το αποτέλεσμα!
Καλό βράδυ...
Λατρεύω τα σπιτικά μπισκότα και τα δικά σου φαίνονται υπέροχα, φτιαγμένα με αγαπημένα υλικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα δοκιμάσω.
Καλή σου μέρα.
Συγκρίνονται τα σπιτικά μπισκότα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ βρώμη και η σοκολάτα είναι πολύ ωραία υλικά.
Φιλιά
θέλωωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήέφτιαξα χτες το βράδυ τη μισή δόση
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ νόστιμα...κ η κανέλα τους πάει πολύ
άπλωσαν μόνα τους αρκετά κ βγήκαν αρκετά λεπτά. Έτσι θα έπρεπε?
ευχαριστώ πολύ
Μαρίνα
Μαρίνα, κατ'αρχήν συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, ο blogger πότε-πότε κάνει νάζια και δεν εμφανίζονται τα σχόλια σωστά...
ΔιαγραφήΑν βγήκαν υπερβολικά λεπτά, ίσως χρειαζόταν λίγο περισσότερο αλεύρι, για να σφίξει λίγο παραπάνω η ζύμη... Επίσης αυτό συμβαίνει όταν βάλουμε περισσότερο απο το κανονικό βούτυρο ή όταν δεν είναι καλά προθερμασμένος ο φούρνος!
Ελπίζω να βοήθησα... Καλή σου μέρα!
Κι εμένα σαν της Μαρίνας βγήκαν...μάλλον η κούπα μου δεν ήταν όσο μεγάλη έπρεπε..γιαυτό προτιμώ τα γραμμάρια στη ζαχαροπλαστική...άπλωσαν, άπλωσαν στο τέλος έγιναν ένα μεγάλο λεπτό μπισκότο...με νιφάδες βρώμης τα έκανα...νόστιμα ήταν αλλά όχι ωραία φουσκωτα σαν τα δικά σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκιο Σοφία που προτιμάς τα γραμμάρια, κι εγώ το ίδιο στη ζαχαροπλαστική, απλά πάρα πολλές φορές μου λένε πως δεν έχουν ζυγαριά και προτιμούν τη μέτρηση σε κούπες, κουταλάκια κλπ.
ΔιαγραφήΜάλλον θα πρέπει τελικά να τα αναφέρω και τα δύο, θα είναι καλύτερα για όλους! :)
Θα φροντίσω να αναπροσαρμόσω την συνταγή σύντομα.
Καλό απόγευμα!
ευχαριστω πολυ..δεν εχω σταματησει απο χτες να τρωω την αμορφη μαζα που δημιουργησα..ειναι λαχταριστη!!!!εβαλα κ κομματακια ιον γαλακτος καθως δεν ειχα σταγονες σοκολατας..μμμ
ΑπάντησηΔιαγραφή