Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Χοιρινό γιουβέτσι


Φαγάκι οικογενειακό, από τα πολύ αγαπημένα!
 Υλικά:

1 κιλό χοιρινό ψαχνό
3-4 ώριμες ντομάτες
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
500 γρ κριθαράκι

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, 
τα πλένουμε και τα τοποθετούμε σε ευρύχωρο ταψί.
Αλατοπιπερώνουμε καλά. 
Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, 
το ελαιόλαδο, την πιπερίτσα και μια κούπα νερό.
Ψήνουμε στους 180ο για 1 ½ ώρα περίπου, 
μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Προσθέτουμε μια κούπα ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση, 
ρίχνουμε το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά 
και αφήνουμε να ψηθεί, ανακατεύοντας πότε-πότε,
 μέχρι να ετοιμαστεί το κριθαράκι και να χυλώσει.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι ακόμα.
Αποσύρουμε από το φούρνο, 
περιμένουμε για λίγο να τραβήξει την υγρασία και σερβίρουμε.

Σημ:  
Αν θέλουμε πολύ κόκκινο το φαγάκι μας, μπορούμε μαζί με την φρέσκια ντομάτα να προσθέσουμε και 1-2 κουταλιές πελτέ.

Χρησιμοποίησα κρέας από λαιμό γιατί είναι πιο μαλακό ~ μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μπούτι χοιρινό.

5 σχόλια:

  1. Από τα λατρεμένα φαγητά της ελληνικής οικογένειας, το χοιρινό γιουβέτσι. Με γεύση που όλοι αγαπάμε. Καλοψήθηκε το γιουβετσάκι σου, Μπέτυ. Τον πελτέ που αναφέρεις τον προσθέτω και εγώ στο φαγητό αυτό και για το χρώμα και την γεύση του.
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς το γιουβετσάκι το αγαπάμε πολύ και δύσκολα λέμε όχι και σε δεύτερη μερίδα... Υπέροχα σου ψήθηκε! Μπράβο!
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To καλομαγείρεψες Μπέτυ μου το γιουβετσάκι σου και το έκανες λαχταριστό!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kυριακάτικο φαϊ από τα αγαπημένα.
    Οταν είναι ζεστό με τυράκι από πάνω δεν μπορώ ν αντισταθώ

    Φιλιά καλό σκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νοστιμότατο .....χμμμ καιρό έχω να το φάω ....για να μιμηθώ λίγο την συνταγή σου!Καλό σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...