Υπέροχες κροκέτες μπακαλιάρου σε χρυσαφένια, τραγανή κρούστα, ιδανικός για την 25η Μαρτίου και όχι μόνο!
Υλικά:
2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 μικρό κουτάκι μπύρα (330 ml)
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ξεπαγώνουμε το ψάρι και το κόβουμε σε πολύ μικρά
κομματάκια.
Το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να
στραγγίσει καλά.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν,
αλάτι και πιπέρι και την ρίγανη.
Προσθέτουμε λίγη-λίγη την μπύρα ανακατεύοντας
συνεχώς, μέχρι να έχουμε ένα πηχτό, ομοιογενές κουρκούτι. Ανάλογα με την ποσότητα του αλευριού, ίσως
χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό για να πετύχουμε την σωστή σύσταση του
χυλού.
Ρίχνουμε το ψάρι στον χυλό και ανακατεύουμε καλά.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί
καλά.
Ρίχνουμε μικρές κουταλιές από το μίγμα και
τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας
για να ρουφήξει τα πολλά λάδια.
Απολαμβάνουμε τις κροκέτες ζεστές, με παντζάρια
σαλάτα, ταραμοσαλάτα, σαλάτα με μαυρομάτικα, φάβα και σκορδαλιά!
Καλή μας απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου