Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Καλαμαράκια με ρύζι

Τα θαλασσινά είναι πάντα ευπρόσδεχτα στο τραπέζι μας, πολύ δε περισσότερο μετά την κρεατο-κραιπάλη του Πάσχα!
Ας φτιάξουμε λοιπόν αυτό το νόστιμο και ελαφρύ φαγάκι.


Για 4-5 μερίδες
1 κιλό καλαμαράκια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2-3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια ρύζι σπυρωτό
Αλάτι και πιπέρι

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμαράκια. Αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στα δύο αλλιώς τα αφήνουμε ολόκληρα, όπως εδώ.
Σε μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι και κατόπιν ρίχνουμε τα καλαμαράκια να σωταριστούν και αυτά.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρασί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, περίπου 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και 1 φλυτζάνι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα περίπου.
Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτουμε 4 φλυτζάνια νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πιεί όλο του το ζουμί.

17 σχόλια:

  1. Έτσι δεν τα έχω κάνει ποτέ πάντα τα γεμίζω ενδιαφέρον όμως κι αυτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα θαλασσινά είναι η λατρεία μου, το έχουμε πει!!!Παίρνω ένα πιατάκι για αύριο!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μ!Μ!ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ καλή ιδέα,μπράβο Μπέτυ,είχα σκοπό για αύριο να τα γεμίσω,αλλά μου έδωσες μια καλή ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καμιά μεριδούλα έχει μείνει και για μένα;;;
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με κάτιτέτοια νηστίσιμα έβαλα κιλά από τα Χριστούγεννα κι εδώ, αλλά είναι ωραία τα άτιμα και δεν κόβονται! Μόνο η ποσότητα κόβεται.

    Κράτα και για μένα λίγο....σε πιατάκι του καφέ μόνο!
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φανταστική η συνταγή σου, θα τη φτιάξω μια από τις επόμενες μέρες. Σε επισκέφθηκα λόγω συνονημίας. Μπέττυ είναι το όνομά μου (από Δέσποινα). Είμαι καινούργια στον blogόκοσμο και τώρα κάνω τις περιηγήσεις μου. Θα σ'επισκέπτομαι συχνά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπετούλα καλή Εβδομάδα, έλα μια βόλτα κι από μένα, σου έχω βραβειάκια!!!

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τώρα που το σκέφτομαι έχω να φάω καλαμαράκια από το Σεπτέμβρη!Ντροπή μου :)

    την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραία ιδέα! Όταν είδα τον τίτλο, νόμιζα πως θα είναι γεμιστά. Τέλειο φαγητό, θα το φτιάξω σύντομα! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πολυ λαχταριστο φαινεται να ειχα ενα πιατακι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολύ καλή η σύνταγη σου όπως πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!
    ΗΡΘΕ ΚΑΙ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!
    ΑΛΛΑ ΒΡΕ BETTY...ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!
    ΓΕΜΙΣΕΣ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ!!!
    ΤΗΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΕΧΝΑΕΙ!!
    ΑΧ!!!....ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ! ΧΑΧΑΧΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ορισμένες φορές με τρομάζει που μπαινω εδώ και βλέπω ότι έχουμε μαγειρέψει κάτι ίδιο!!! Τέλεια τα καλαμαράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θαλασσινά με ρύζι (ή ζυμαρικά) : το forte μου :) Υπέροχο το πιάτο σου Μπέττυ μου!!!
    Φιλιά
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συνονόματη, για πέρνα από το blog μου να σε γλυκάνω κι εγώ λίγο.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΦΑΓΗΤΑΚΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...