Το ξέρω πως είπαμε «όχι άλλο κρέας» αλλά βραδάκι με φίλους, κρασάκι ή μπυρίτσα ένα μεζεδάκι τραβιέται...
Αν σας αρέσουν τα λουκάνικα, θα το απολαύσετε!
Θα χρειαστούμε:
2 χωριάτικα λουκάνικα
3-4 πιπεριές (κόκκινη - πράσινη - πορτοκαλί- κίτρινη)
1 μελιτζάνα μικρή (δεν είχα-δεν έβαλα)
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2-3 ώριμες ντομάτες (αν δεν έχετε βάλτε 1 κουτάκι ντοματάκια)
αλάτι, πιπέρι και πάπρικα
λίγο ελαιόλαδο
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, την μελιτζάνα και τις πιπεριές.
Κόβουμε σε ροδέλες τα λουκάνικα, βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και τα ροδίζουμε. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα ροδίζουμε για 3-4 λεπτά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λουκάνικα.
Και ψωμάκι για βούτα :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο φαίνεταιιι.
Καλό βράδυ!
Πω πω Μπέτυ μου και με φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι για ατελείωτες βούτες......κόλαση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσκετη απολαυση...μπουκια και συχωριο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKΑΙ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑΚΙΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ.ΧΙ!ΧΙ!ΧΙ!ΣΥΜΦΩΝΩ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΓΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου θύμισες που είχα πάει Πήλιο με παρέα και παργγέλναμε συνέχεια σπετσοφάι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπεντανοστιμο φαινεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι πρέπει για μακροβούτια στη σάλτσα και με φρεσκοψημένο ψωμάκι .... μμμμμμούρλιααααααααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλό βράδυ
και πως τρελαίνομαι για σπετζοφάι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣπετζοφάι χωρίς μελιτζανες είναι άκυρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλα σημερα ειστε βαλτες να με τρελανετε.
ΑπάντησηΔιαγραφήτο ενα πιο νοστιμο απο το αλλο.
βαλε και καναδυο καφτερα μεσα να γινει ποιο... πικαντικο και ενα καρβελι ψωμι.
δεν θα χρειαστει καν να πλύνεις το τηγανι μετα
lol,lol,lol,lol,lol
Καλά λέει η Ελευθερία, παστρικές δουλειές χα χα χαααα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου να πλένουμε τηγάνια τώρα?? Φέρε μπόλικο φρέσκο ψωμάκι, φέρε και μπυρίτσες και τι άλλο θέλουμε!!
Φιλάκια, καλό απόγευμα:))
Νοστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω για το δωρο σου,για το πρωτο σχολιο,στις 350 αναρτησεις.Πολυ χρησιμο αλλα και χαριτωμενο.Σ'ευχαριστω παρα πολυ και σου ευχομαι να τις 2000ασεις.
Είναι το αγαπημένο μου φαγητό! Όπως αγαπημένο έχει γίνει και το blog σου! Ήδη έχω φτιάξει καναδυό συνταγούλες! Καλή συνέχεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήTρελλαίνομαι για σπετζοφάι.Αγαπημένο φαγητό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια μπυρίτσα και κρασάκι είναι ότι πρέπει.
Λουκούμι έγινε :)
Αυτή η συνταγή μου θυμίζει μανούλα. Φαίνεται τόσο νόστιμο. Λίγο ψωμάκι λείπει για να βουτήξω στη σαλτσούλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάγδα
αυτό δεν είναι κρέας...είναι μεζεδάκι :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήτην καλησπέρα μου....πολλά φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαα μου τρέχουν τα σάλια!! Πολύ ωραίο φαίνεται! Εγώ που δεν το έχω βαρεθεί το κρέας μπορώ να πάρω μια μερίδα, έ;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, δώσε μου τέτοια μεζεδάκια και δε θέλω τίποτα άλλο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σπεντζοφάϊ που έφαγα στο Πήλιο, έμοιζε με το δικό σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσες φορές κάναμε στο σπίτι, μετά το τηγάνισμα των λουκάνικων πετούσαμε το λίπος που έβγαλαν και συμπληρώναμε λίγο λάδι.
Την Κυριακή όμως που φιλοξενούμε φίλους και ο ένας κατάγεται από Βόλο (και καλοφαγάς), θα κάνω την δική σου συνταγή.
Φαίνεται άψογη.
Θα ενημερώσω για τις εντυπώσεις τους.
Καλό απόγευμα!
εγώ θα πάω με το Ελενάκι! βούτες απο το τηγάνι και μπυρίτσα παγωμένη !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια
Γειά σας!! Σας έχω ένα βραβείο! ελάτε να το πάρετε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜοσκοβόλησε το φαγητό σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά από τόσο κρέας που φάγαμε το Πάσχα ,πολύ καλή η ιδέα σου.
Καλή σου μέρα.
Εγώ δε θα έλεγα όχι πάντως στο μεζεδάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο και ωραίο για όλες τις εποχές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ-Κ
Ναι το μαγειρεύω και εγώ αυτό το φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε μια παγωμένη μπύρα είναι σκέτη απόλαυση!
Καλημέρα Μπέτυ!
Σ'ευχαριστώ για αυτή τη συνταγή! Βάλε τέτοιες απλές συνταγές που κάνουν κάτι σε παραδοσιακή Ελλάδα γιατί είμαι εράσμους και πεινάνε! χαχαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημερα το μαγειρεψα για εκπληξη στην οικογενεια.Θα ξετρελαθουν......
ΑπάντησηΔιαγραφή