Αφιερωμένο στις μανούλες ~ Χρόνια Πολλά!!!
Αγαπημένο από παλιά γλυκάκι, αυτή τη φορά το έχω εμπλουτίσει
Αγαπημένο από παλιά γλυκάκι, αυτή τη φορά το έχω εμπλουτίσει
με λίγη τριμμένη καρύδα για πρόσθετη γεύση!
Υλικά για ένα μέτριο πυρέξ:
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
150 γρ βιτάμ
5 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φλυτζάνι καρύδα
Για το σιρόπι:
3 ½ φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το μπέικιν και τη σόδα.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει.
Προσθέτουμε ένα-ένα τους κρόκους εναλλάξ με τη ζάχαρη και τέλος τις βανίλιες.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνουμε στο βούτυρο λίγο-λίγο το αλεύρι, τη μαρέγκα και την καρύδα
ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ ή ταψάκι και στρώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα μας.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά περίπου.
Όσο ψήνεται το γλυκό, ετοιμάζουμε το σιρόπι. δηλαδή:
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 4-5 λεπτά περίπου και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο, το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι
και σερβίρουμε γαρνίροντας με τριμμένη καρύδα.
Φτωχά τα λόγια ...μα οι ευχές...
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι πολύ μεγάλες ...
και αν είναι μπόρα... η ζωή ...
να ΄ναι χαρές ..οι στάλες...
....για όλες...
...τις μανούλες...του κόσμου.....
...ΧΡΟΝΙΑ...ΠΟΛΛΑ....!!
Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές γλυκές ευχές!
Nα είναι πάντα καλά!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνεπης πάντα αφου λυθηκε το θεμα με το ιστολογιο μου περασα να αφησω ευχες για το ξεκινημα μιας νεας και καλης εβδομάδας.Να εισαι καλά.
Τώρα, αν τραβήξω μια δαγκωνιά στην τελευταία φωτό, εγώ θα φταίω;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μετά σου λέει "φταίει ο φονιάς"!!!!!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Σ'ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΝΑΔΕΣ!!
Καλή Εβδομάδα!
to kalutero glykaki!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελείως "μαμαδίστικο" γλυκό, ταιριάζει με τη μέρα! Χρόνια Πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο γλυκάκι! "Ραβανί με ινδοκάρυδο" το λέει η μαμά μου στο τετράδιό της και είναι από τα αγαπημένα μου. Χρόνια Πολλά Μπέττυ
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμμμμμ, ινδοκάρυδο, στρώθηκα και περιμένω γενναία μερίδα!!!!! α, και κρύο νεράκι!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεχω καρυδα και με το που ανοιγω το μπλογκ σου βλεπω την καινουργια σου συνταγη αλλα δεν ειμαι σε μουντ για σοκολατα οποτε επελεξα αυτη την συνταγη για τα μεταμεσονυκτια μαγειρεματα μου :D
ΑπάντησηΔιαγραφήυπεροχο γλυκακι το φτιαχνει η μαμα μου
μου αρέσει πολύ το πυρέξ σου!τι διαστάσεις είναι?γίνεται να μου πεις την μάρκα να πάρω και εγώ?
ΑπάντησηΔιαγραφήαφροδίτη
Αφροδίτη, είναι PYREX, οι διαστάσεις του είναι 35x24 και μπορείς να το δεις εδώ:
Διαγραφήhttp://www.pyrex.eu/en/products/classic/oval-roaster-easy-grip
Αν θυμάμαι καλά, το έχω αγοράσει πριν πολλά χρόνια από μεγάλο σούπερ μάρκετ.
Γενικά τα βολεύομαι πολύ αυτά τα σκεύη, έχω διαφόρων ειδών και σχημάτων!
(και να μην ήθελα να τους διαφημίσω, το έκανα...χαχαχα...)