Καλημέρα, καλή βδομάδα
και καλό μήνα σε όλους!
Σοκολάτα και φουντούκι δένουν υπέροχα
και αναδεικνύουν την υπέροχη γλύκα αυτού του ψωμιού!
Υλικά για μια μακρόστενη φόρμα Νο 26:
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουταλάκι μπέικιν
¾ φλυτζανιού ζάχαρη
Μισό κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
Μισό φλυτζάνι ηλιέλαιο
Ένα φλυτζάνι γάλα φρέσκο
Ένα φλυτζάνι φουντούκια αλεσμένα
Ένα φλυτζάνι σταγόνες σοκολάτας
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν,
προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Τρίβουμε τα φουντούκια στο μούλτι.
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αυγό με το ηλιέλαιο και το γάλα
και χτυπάμε για λίγο να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι
συνεχίζοντας το χτύπημα
και τέλος ρίχνουμε τα φουντούκια και τη σοκολάτα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ,
αδειάζουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε στους 180ο
για 45-50 λεπτά περίπου.
Βυθίζουμε την λάμα ενός μαχαιριού στο ψωμί,
αν βγει καθαρό είναι έτοιμο,
αλλιώς ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Το βγάζουμε από το φούρνο,
το αφήνουμε στη φόρμα να μισοκρυώσει,
το ξεφορμάσουμε σε πιατέλα και το απολαμβάνουμε!
Καλημέρα! Νοστιμότατο και λαχταρισό φαίνεται, ωραία συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ καλή μέρα, απ' την πρωινή συνταγή φαίνεται, Μπέτυ! Προσφέρω ζεστό, φρεσκοφτιαγμένο καφεδάκι, βάζεις το γλυκάκι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤις ευχές μου για καλό και δημιουργικό μήνα! Φιλιά!
Η πιο νόστιμη συντροφιά για το καφεδάκι μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Μπέτυ μου, καλό μήνα!
Δείχνει υπέροχο και πολύ αφράτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα και καλή εβδομάδα Betty!
Εξαιρετικός συνδυασμός υλικών και υπέροχη γεύση!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλό βράδυ
Αααααα θα είναι τέλειο!!!! ο συνδυασμός φουντούκι-σοκολάτα από τους πιο αγαπημένους μου!! Δυστυχώς προς το παρόν δεν μπορώ να το φτιάξω....βλέποντάς το όμως είναι σαν να το έφαγα.....φιλιά, Μπέττυ μου!
ΑπάντησηΔιαγραφή