Πολύ νόστιμος και γρήγορος κρασομεζές...
Για 5-6 άτομα, κόβουμε 1 κιλό χοιρινό σε μικρά κομμάτια, το αλατοπιπερώνουμε,
του ρίχνουμε ρίγανη,
το περιχύνουμε με 1/2 ποτήρι ξύδι και το αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο.
Βάζουμε σε τηγάνι 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε μέσα το κρέας με το ζουμί του.
Εν τω μεταξύ, λαδώνουμε ελαφρά και αλατίζουμε μερικές πιτούλες.
Τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου ή σε τοστιέρα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήνουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά να πιεί το ζουμί του και ρίχνουμε 1 ποτήρι κρασί κόκκινο.
Μόλις ροδίσει και πιεί το κρασί είναι έτοιμο.
Το σερβίρουμε με τις πιτούλες και ντομάτα σε φέτες.
Βάλτε ένα ποτήρι κρασί και απολαύστε το!
Απίθανο και με το κρύο που κάνει ιδανικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ,τι πρέπει για τις κρύες νύχτες του Σαββατοκύριακου, συντροφιά με ένα καλό κόκκινο κρασάκι. Στην υγειά σου.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό Σ/Κ
κερνάς μεζεδάκι; τρέχω, φέρνω και κρασάκι!! βίβα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω τι μου κάνεις τώρα Μπέτυ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο μεζεδάκι, με πιτούλες για βουτιές.....τι άλλο να θέλει κανείς!!!
Καλό Σ/Κ!!!
μου τρεχουν τα σαλια...........
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου θύμισες ακριβώς όπως το έφτιαχνε ο πατέρας μου μόνο που αντί για πίτες είχε ψωμάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ
πεντανοστιμο το φαγακι σου
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι για να πω την αληθεια.... δεν το εχω δοκιμασει ποτε με κοκκινο κρασι, αν και με με εβαλες σε σκεψεις!!!!
Απλό γρήγορο και πεντανόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήεξαιρετικό.....με κρασάκι ότι πρέπει
ΑπάντησηΔιαγραφήαν σου πω οτι ζήλεψα τις πίτες θα με πιστέψεις;έχω να φάω καιρό :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατος μεζές.. και οι πιτούλες του πάνε τέλεια :)
ΑπάντησηΔιαγραφήοι φωτογραφίες είναι τόσο ζωντανές που νομίζω οτι μπορώ να απλώσω το χέρι μου και να πάρω ένα μεζεδάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτός κι αν είναι μεζές σούπερ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα Μπέτυ μου!
Εμείς αυτό το κάνουμε κάθε Χριστούγεννα και λέγεται τηγανιά,ειναι φανταστικό
ΑπάντησηΔιαγραφή