Από βαρεμάρα σήμερα δεν έφτιαξα τις μυζηθρόπιτες που φτιάχνω πάντα όταν έχω Κρητικό ανθότυρο ~ σκέφτηκα κάτι ευκολότερο και, κυρίως, αρκετά πιο ελαφρύ, αφού δεν πέρασε από το τηγάνι!
Για την πίτα:
400 γρ ανθότυρο
Μια χούφτα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
2 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 φλυτζάνι φαρίνα
Μια κουταλιά μπέικιν
Για πασπάλισμα:
3 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλάκια κανέλλα
Λιώνουμε το ανθότυρο με το πηρούνι και προσθέτουμε το δυόσμο ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε στο μίγμα το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικιν.
Ανακατεύουμε και συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε λίγη-λίγη τη φαρίνα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο.
Λαδώνουμε ελαφρά μια ταρτιέρα ή ένα πυρέξ και απλώνουμε το μίγμα
που πρέπει να είναι σχετικά παχύρευστο.
Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα,
βγάζουμε από το φούρνο την πίτα μας και την πασπαλίζουμε όπως είναι ζεστή.
Καλή όρεξη!
Το ανθότυρο το αγαπώ πολύ σαν...τυρί και το τρώω πολύ συχνά και το βάζω σε 'όλα τα τυροπιτάκια μαζί με τή φέτα γιατί γίνονται πιοπ αφράτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέχρι εδώ μοσχομύρισε η πιτούλα !!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι νόστιμη και εύκολη.
Τι άλλο θέλουμε μερικές φορές που δεν έχουμε χρόνο για να ανοίξουμε φύλλα.
Μμμμμμ ωραία πολύ ωραία!!! πότε να περάσω για το κομμάτι μου; :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΩ ΠΩ ΤΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙΟΛΑΣ!!!!!!!
Πολύ θα ήθελα να είχα ένα ζεστο κομμάτι με ζάχαρι και κανέλα..
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία επιλογή
Φιλιά
Geia sou Betty me ta orea sou!!! Plateia anoiksis... briskeis kalo anthoturo.... ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήPERISSEPSE KATHOLOU NA DOKIMASO GIA NA KRINO???XIXIXIXI!!!!!
Το φαντάζομαι με μια κουταλιά μέλι από πάνω! Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα, πολύχρωμο κι ευωδιαστό σαν λουλούδι της Άνοιξης!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι εξπέρ στις γρήγορες πίτες, με μέλι όπως λέει η Κική ακόμα καλύτερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα. Τι φτιάχνει ο άνθρωπος όταν βαριέται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίθανη η πιτούλα και κυρίως εύκολη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα Μπέτυ μου!
@ donkey and the carrot:
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλά το είπα πως είμαστε γειτόνισσες! πολύ κοντά στο κολυμβητήριο εγώ, σε παράλληλο της Αρτάκης! δεν περνάς να κεραστείς; :))
ανθότυρο μου στέλνουν από Κρήτη, πρώτης ποιότητας και γεύσης!
Καλό μήνα!
Αυτή ήταν η πιό καταπληκτική και εύκολη πίτα με ανθότυρο που έχω φάει οπουδήποτε ....την έφτιαξα με Παριανή ανάλατη μυζήθρα. Εβαλα Φαρινάπ και 1 κουταλάκι μπεικιν. Το μίγμα ετοιμάστηκε σε 2-3 λεπτά. Την έφαγα με μέλι.Προτείνω να βάλετε λιγότερο λάδι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυαγγελία
@ Ευαγγελία:
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό με την Παριανή μυζήθρα με τσάκισε! :) Φαντάζομαι τη νοστιμιά της!
Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!