Μια παραλλαγή στο Kοτόπουλο της Κικής...εξ ίσου νόστιμο και αυτό...
Σε ένα μπολ τα αποξηραμένα μανιτάρια με νερό και 1 κύβο κνορ (κοτόπουλο ή λαχανικών - το ίδιο νόστιμο γίνεται) και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για όση ώρα λένε οι οδηγίες του πακέτου. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκα μανιτάρια. Τότε απλά τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε κομμάτια
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε την παντσέτα ή το μπέικον με λίγο λάδι, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο και λίγο πιπέρι. Ροδίζουμε την παντσέτα για 5 λεπτά. Αν βάλουμε φρέσκα μανιτάρια τα προσθέτουμε και αυτά.
Ρίχνουμε και το κοτόπουλο στο οποίο έχουμε ήδη ρίξει αλάτι και ρίγανη. Το ροδίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα, ανακατεύοντας συχνά.
Σβήνουμε με 2 ποτήρια κρασί κόκκινο και ρίχνουμε 3-4 φύλλα δάφνης.
Οταν το κρασί εξατμιστεί, ρίχνουμε και τα μανιτάρια με το υγρό τους (δηλ το νερό με τον κύβο κνορ).
Τα αφήνουμε ξεσκέπαστα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Προαιρετικά προσθέτουμε λίγα άσπρα φασόλια.
Οταν το ζουμί του φαγητού έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό, ρίχνουμε μισό κουτί pummaro.
Μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρευστη, ανακατεύοντας προσεκτικά να μην λειώσουν τα φασόλια.
Σερβίρουμε με ρύζι και με μιά πράσινη σαλάτα...
Σε ένα μπολ τα αποξηραμένα μανιτάρια με νερό και 1 κύβο κνορ (κοτόπουλο ή λαχανικών - το ίδιο νόστιμο γίνεται) και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για όση ώρα λένε οι οδηγίες του πακέτου. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκα μανιτάρια. Τότε απλά τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε κομμάτια
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε την παντσέτα ή το μπέικον με λίγο λάδι, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο και λίγο πιπέρι. Ροδίζουμε την παντσέτα για 5 λεπτά. Αν βάλουμε φρέσκα μανιτάρια τα προσθέτουμε και αυτά.
Ρίχνουμε και το κοτόπουλο στο οποίο έχουμε ήδη ρίξει αλάτι και ρίγανη. Το ροδίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα, ανακατεύοντας συχνά.
Σβήνουμε με 2 ποτήρια κρασί κόκκινο και ρίχνουμε 3-4 φύλλα δάφνης.
Οταν το κρασί εξατμιστεί, ρίχνουμε και τα μανιτάρια με το υγρό τους (δηλ το νερό με τον κύβο κνορ).
Τα αφήνουμε ξεσκέπαστα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Προαιρετικά προσθέτουμε λίγα άσπρα φασόλια.
Οταν το ζουμί του φαγητού έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό, ρίχνουμε μισό κουτί pummaro.
Μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρευστη, ανακατεύοντας προσεκτικά να μην λειώσουν τα φασόλια.
Σερβίρουμε με ρύζι και με μιά πράσινη σαλάτα...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου