Υλικά:
Κόβουμε τα πράσα σε 3-4 κομμάτια
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
1/2 κιλό πράσα
1/2 κιλό σέλινο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι λάδι
2 αυγά
2 λεμόνια
1 κουταλιά κορν-φλάουρ
Κόβουμε τα πράσα σε 3-4 κομμάτια
και τα ζεματάμε σε λίγο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε.
Κόβουμε και το σέλινο σε κομμάτια
και το ζεματάμε κι αυτό.
Σε πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε πολύ ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα
και το ροδίζουμε καλά.Προσθέτουμε 2-3 φλυτζάνια νερό ζεστό και αφήνουμε να σιγοψηθεί μισή ώρα περίπου.
Προσθέτουμε το σέλινο και τα πράσα, ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με ελάχιστο ζουμί.
Χτυπάμε τα αυγά.
Κόβουμε και το σέλινο σε κομμάτια
και το ζεματάμε κι αυτό.
Σε πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε πολύ ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα
και το ροδίζουμε καλά.Προσθέτουμε 2-3 φλυτζάνια νερό ζεστό και αφήνουμε να σιγοψηθεί μισή ώρα περίπου.
Προσθέτουμε το σέλινο και τα πράσα, ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με ελάχιστο ζουμί.
Χτυπάμε τα αυγά.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές νερό και το ρίχνουμε στα αυγά. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο 4-5 κουταλιές ζωμό από την κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά για να μην κόψει το αυγό.
Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα κουνώντας καλά να πάει παντού.
Περιμένουμε 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.
Elizabeth, kaloriziko to kainourgio blog...oraiases syntages kai photos.
ΑπάντησηΔιαγραφήEfxaristo poly...
ΑπάντησηΔιαγραφήXairomai poly me ta logia sou giati eimai megali fan sou !!!
Πολύ καλή η παρουσίαση της εκτέλεσης βήμα-βήμα. Και οι φωτογραφίες! Μπράβο Ελίζαμπεθ. Θα παρακολουθώ το blog σου
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Vicky...Κι εγω το δικό σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήpoli kali idea na prostheteiw prasa sto hirino me selino - einai to agapimeno tou androus mou, kai thn epomeni fora pou to ftiakso, tha balo kai prasa
ΑπάντησηΔιαγραφήποτε δεν βαζουμε νισεστε στο αυγολεμονο.αν κανουμε κατι τετοιο σημαινει πως δεν κατεουμε πραμα. ΜΕΛΙΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ καλη συνταγη σε ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφήapo ola tis syntages poy eida ws twra gia ayto to fagito ayti edw einai i pio mamadistiki thanx :)
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ανώνυμος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρακαλώ!
Έχω αδυναμία στις "μαμαδίστικες" συνταγές!
Καλό Σ/Κ...
poly kalo kai xeimoniatiko... ayrio to ftiaxno... eyxaristo betty...
ΑπάντησηΔιαγραφή