Υλικά
1 κιλό κοκκινόψαρο ή μπακαλιάρος
4-5 κολοκύθια
4-5 πατάτες
5-6 καρότα
1 κρεμμύδι
σέλινο
1 ντομάτα
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Καθαρίζουμε το ψάρι από λέπια και εντόσθια, το πλένουμε καλά και του ρίχνουμε λίγο ξύδι για να ξεμυρίσει. Ακόμα καλύτερα ζητάμε από τον ψαρά μας να μας το καθαρίσει.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό, ρίχνουμε το σέλινο, το κρεμμύδι ολόκληρο και την ντομάτα χαραγμένη στα τέσσερα, αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα περίπου.
Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες ολόκληρα και αφήνουμε για περίπου ένα τέταρτο ακόμα.
Προσθέτουμε το ψάρι, το λάδι και λίγο αλάτι ακόμα και τα αφήνουμε μισή ώρα περίπου, ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού.
Βγάζουμε το ψάρι και τα λαχανικά σε πιατέλα. Σουρώνουμε το ζουμί, λιώνοντας μέσα στο σουρωτήρι την ντομάτα, το κρεμμύδι και το σέλινο. Ετσι το ζουμί γίνεται πιο πηχτό και παίρνει χρώμα και γεύση από τα λιωμένα λαχανικά.
Προσθέτουμε ρύζι και βράζουμε τη σούπα για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε το ψάρι με τα λαχανικά και λαδόξυδο ή λαδολέμονο
και την σούπα καυτή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μπόλικο λεμόνι.
Ας την απολαύσουμε ...
πωπω πραγματικά τώρα είναι ό΄τι πρέπει που κρύωσε ο καιρός τόσο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτική φαίνεται θα δοκιμάσω την συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμένω εντυπώσεις!
Διαγραφή