Και μιά και θυμήθηκα τις Κρητικές πίτες νομίζω ότι κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί σε αυτές τις μυζηθρόπιτες που είναι πραγματικά μοναδικές...
Για τη γέμιση θα χρειαστούμε μισό κιλό μυζήθρα φρέσκια ανάλατη που τη λιώνουμε σε ένα λεκανάκι, ένα αυγό, λίγο αλάτι, 1-2 κουταλάκια ζάχαρη, λίγη κανέλλα σκόνη και μπόλικο δυόσμο ψιλοκομμένο. Με ένα πηρούνι ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Η ζύμη είναι ίδια όπως για τις χορτόπιτες και η εκτέλεση το ίδιο.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι, αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν κα σερβίρουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλλα ή με λίγο μέλι.
Το μυστικό είναι η νόστιμη γνήσια μυζήθρα και ο μπόλικος δυόσμος...ή βάλσαμο όπως τον λένε στην Κρήτη....
Ειναι εξαίσιες, τις εχω φαει περιχυμενες με μελι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ δυόσμος όμως είναι αυτός που δινει το κάτι άλλο.
Δ.Π.
delicious - kapos diaforetika ta ftiaxnoume sta xania. nomizo oti auta einai basismena se irakliotiki sintagi
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια κάτι που είναι υπέροχο δεν υπάρχουν πολλά λογια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒασουλα
Nostimotates ... makari na 'xa mia mprosta mou twra!
ΑπάντησηΔιαγραφή