Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Παστίτσιο με λαζάνια

Αυτό το παστίτσιο εκτός του ότι είναι πάρα πολύ νόστιμο, έχει και το πλεονέκτημα ότι γλυτώνουμε από το βράσιμο των ζυμαρικών !!!



Για να δούμε λοιπόν τι χρειαζόμαστε..
1 πακέτο λαζάνια
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
αλάτι και πιπέρι
2-3 γαρύφαλλα
1 κομμάτι κανέλλα ξύλο
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο

Για την μπεσαμέλ:

6 κουταλιές βούτυρο
7-8 κουταλιές αλεύρι
4 1/2 φλυτζάνια γάλα
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
1 κούπα τριμμένο ρεγκάτο

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να ροδίσει.


Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να ξεσβωλιάσει τελείως.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 1-2 λεπτά να πάρει ο κιμάς το άρωμά του.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα και 2 κούπες νερό.
Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

Πετάμε την κανέλλα και τα γαρύφαλλα και προσθέτουμε τον μαϊντανό.


Και τώρα ας φτιάξουμε την μπεσαμέλ:

Βάζουμε σε μπολ το γάλα και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα για να μην σβωλιάσει.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρει βράση.



Βγάζουμε απο τη φωτιά, περιμένουμε λίγο να μισοκρυώσει και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο, το τυρί και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.



Σε ταψί στρώνουμε στον πάτο λίγο κιμά - για να μην κολλήσουν τα λαζάνια.



Στρώνουμε μια στρώση λαζάνια, απλώνουμε μια λεπτή στρώση κιμά και ανάμεσα 3-4 κουταλιές μπεσαμέλ.

Επαναλαμβάνουμε με λαζάνια, κιμά και μπεσαμέλ και τελειώνουμε με μια στρώση λαζάνια και την υπόλοιπη μπεσαμέλ να καλύψει καλά την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα μέχρι να ψηθεί καλά και να ροδίσει η επιφάνεια.



Για να πετύχει αυτό το φαγητό πρέπει ο κιμάς να είναι πάρα πολύ ζουμερός ώστε να ψηθούν σωστά τα λαζάνια. . Αν δούμε ότι χρειάζεται περισσότερο υγρό, μπορούμε όταν στρώνουμε τα υλικά στο ταψί να ρίξουμε ανάμεσα λίγο γάλα...

10 σχόλια:

  1. παρα πολυ καλη συνταγή,πολύ νοστιμη ..συγχαρητηρια.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου άρεσε ιδιαίτερα η εναλλαγή με τα λαζάνια.Συγχαρητήρια...Νοστιμότατο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητηρια κι απο μενα! Για νεα νοικοκυρα που δοκιμαζω 1η φορα να φτιαξω παστιτσιο ειχε τρομερη επιτυχια, κανεις δεν περιμενε να ειναι τοσο νοστιμο κι εγω να ειναι τοσο συντομη η εκτελεση! Εξισου σημαντικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμη φίλη, πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ που βρήκες το αγαπημένο μου φαγητό τόσο νόστιμο και εύκολο!

    Αυτός εξ άλλου ήταν και ο αρχικός σκοπός αυτού του blog, να βοηθήσω νέα παιδιά (τις κόρες μου κατ'αρχήν στο εξωτερικό) να φτιάχνουν νόστιμα, εύκολα και γρήγορα φαγάκια!

    Αν χρειαστείς οποιαδήποτε διευκρίνηση ή συμβουλή, ή αν έχεις κάποια παρατήρηση θα χαρώ να τα ξαναπούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. uperoxi suntagi apla egw 8a evaza pio polu mpesamel dipli dosh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kanw akrivws thn idia suntagh kai einai eksairetikh!
    Betty oi suntages sou einai polu wraies kai katanohtes kai mesa apo tis photo pou vazeis..... gia osous den exoun polu empeiria.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόλις τα φάγαμε. Ειναι το κατι άλλο. Μόνο που έριξα πριν την μπεσαμέλ μια κούπα σάλτσα τύπου pummaro και έγιναν τελεια !!!!!!! Μπράβο σας υπέροχη συνταγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπεσαμέλ τι δύσκολο πράγμα!! Ευχαριστώ πάντως για την συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτιάξτε την ακριβώς όπως την δίνω στη συνταγή και θα δείτε πως είναι πανεύκολη!
      Αλεύρι στο κρύο γάλα και μετά το μίγμα αυτό στο ζεστό βούτυρο, καλό ανακάτεμα στη φωτιά μέχρι να πήξει... έτοιμη!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...