Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Εύκολα γεμιστά

Το πληγούρι είναι ένα υλικό που ποτέ δεν το είχα χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα... ήθελα λοιπόν να φτιάξω γεμιστά αλλά όχι με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με ρύζι...κι έτσι είπα γιατί όχι...
τελικά το αποτέλεσμα με δικαίωσε...δοκιμάστε το οπωσδήποτε...
Υλικά:

4 ντομάτες
4 πιπεριές πράσινες
4 μελιτζάνες φλάσκες μικρές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3-4 κλωνιά δυόσμος ψιλοκομμένος
2 κουταλιές κουκουνάρι (αν σας αρέσει)
χυμό μισού λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
λίγη ζάχαρη
2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
2 κούπες πληγούρι

Πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε το καπάκι απο τις ντομάτες και τις μελιτζάνες, τις αδειάζουμε προσεκτικά με ένα κουταλάκι και κρατάμε την ψιχα τους. Αδειάζουμε με τις πιπεριές και πετάμε τα σπόρια. Τα τοποθετούμε σε ταψί.

Ανακατεύουμε λίγο αλάτι με λίγη ζάχαρη και πασπαλίζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.

Τρίβουμε το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε με τον μαϊντανό, το δυόσμο, το κουκουνάρι, το πληγούρι, λίγο αλατοπίπερο, μισό φλυτζάνι λάδι και το χυμό του λεμονιού.

Γεμίζουμε τα λαχανικά - όχι μέχρι επάνω όμως γιατί με το ψήσιμο το πληγούρι φουσκώνει και θα χυθεί - τα κλείνουμε με τα καπάκια τους και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και 2 φλυτζάνια νερό.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 1/2 ώρα.


Καλό είναι μετά το πρώτο μισάωρο να σκεπάσουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξουν τα λαχανικά από πάνω.

Πραγματικά δεν το περίμενα να γίνουν τόσο νόστιμα...
Οπως λένε "μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις"....
το πόσο ωραίο έγινε το φαγητό φαίνεται από τις αντιδράσεις....ε?

4 σχόλια:

  1. καταπληκτική ιδέα το πληγούρι!!! αν μου επιτρέπεται να σας συστήσω αλλο ενα υλικό. όσοι έχετε δικό σας μποστάνι και φυτεύετε καρότα μπορείτε να ψιλοκόψετε και τα φύτρα του στη γέμιση. δίνει απίστευτο άρωμα!!!επίσης μπορουν να χρησιμοποιηθούν και στις διάφορες πίτες σας, ακόμα και στην τυρόπιτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα εκανα και βγηκαν τελεια!!!!!!
    μπραβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ maria:

    κι εμένα μου αρέσουν πολύ αυτά τα γεμιστά!

    χαίρομαι που συμφωνούμε :)

    καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...