Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Ρυζότο με μανιτάρια και πράσα

Ενα νοστιμότατο ρυζότο χάρη στα μανιτάρια και στα πράσα...


Υλικά:
2 πράσα σε ροδέλες
250 γρ μανιτάρια σε φετούλες
5 φλυτζάνια ζωμός κότας
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 1/2 φλυτζάνι ρύζι
2 κουταλιές βούτυρο
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλυτζάνι μαϊντανός
ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι
τυρί τριμμένο


Σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα πράσα στο λάδι. Βράζουμε το ζωμό κότας με αλάτι και πιπέρι και τον κρατάμε καυτό.
Σοτάρουμε το ρύζι στο βούτυρο.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζωμό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να τον απορροφήσει το ρύζι. Ποσθέτουμε τα μανιτάρια και τα πράσα.
Ρίχνουμε τον μαϊντανό, την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστό.


Αν θέλουμε πιο πλούσια γεύση μπορούμε να προσθέσουμε προσούτο ή ζαμπόν μαζί με τα λαχανικά...

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...