Ψιλοκόβουμε ένα πράσο και το σοτάρουμε με λίγο λάδι ή βούτυρο αν προτιμάτε, για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε 2 φιλέτα σολομού, αλάτι και πιπέρι.
Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό. Αν χρησιμοποιήσουμε άλλο ψάρι, όπως πέρκα ή μπακαλιάρο προσθέτουμε και λίγο βούτυρο ακόμα. Αν ο σολομός είναι με την πέτσα του δεν είναι απαραίτητο.
Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά περίπου και να πιεί σχεδόν όλο το νερό του.
Προσθέτουμε 100 γρ αρακά και 2-3 ποτήρια νερό αν θέλουμε το φαγητό σαν σούπα, αλλιώς μόνο 1 1/2 ποτήρι.
Αφήνουμε και τον αρακά να βράσει περίπου 5 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό από 1-2 λεμόνια.
Διαλύουμε 3 κουταλιές αλεύρι σε ελάχιστο νερό, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και την κουνάμε καλά να πάει παντού...
Συνοδεύεται πολύ ωραία από ψωμί πολύσπορο ψημένο στο γκριλ.
na paei olouthe....to exw dokimasei auto to fagito (ennoeitai oti i Kiki to eixe ftiaksei) kai itan nostimotato...
ΑπάντησηΔιαγραφήAra...irthe i ora na to ftiakseis moni sou...e??
ΑπάντησηΔιαγραφή