Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Πατατοκεφτέδες

Σερβίρετέ τους ζεστούς...είναι τέλειοι !!! Θα χρειαστούμε:

1 κιλό πατάτες
4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
150 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
3 αυγά
2 1/2 κουταλιές αλεύρι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε απο το χοντρό μέρος του τρίφτη.
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα κρεμμύδια, το κεφαλοτύρι, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τις πατάτες και ζημώνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Πλάθουμε πλατείς κεφτέδες.
Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι και μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε τους κεφτέδες στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά σε πιο χαμηλή για να ψηθούν και μέσα.
Πρέπει να αφήσουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε σουρωτήρι για μισή ώρα τουλάχιστον για να φύγουν τα υγρά τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...