Τα υλικά είναι κατά προσέγγιση, όσο περισσότερα μυρωδικά όμως τόσο καλύτερα!
300 γρ ρύζι
20 κολοκυθοανθούς
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 ματσάκι μαϊντανός
2-3 κουταλιές δυόσμος
2-3 κουταλιές βασιλικός
2-3 κουταλιές θρύμπη ή θυμάρι
αλάτι και πιπέρι
2 κούπες ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
Πλένουμε καλά τα λουλουδάκια και με πολλή προσοχή αφαιρούμε τον στήμονα.
Σε μπολ τρίβουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά, προσθέτουμε το ρύζι, την μισή τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, 1 κούπα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αμπελόφυλλα για να μην κολλήσουν τα λουλουδάκια.
Βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά περίπου, πρέπει το ρύζι να βράσει αλλά να μην λασπώσει και να πιεί το ζουμί του.
ειμαι τυχερη που μπορω να τα φτιαχνω συνεχεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤυχεροί που έχετε τα λουλουδάκια, εμείς εδώ στην πόλη που να τα βρούμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου ξύπνησες μνήμες παιδικές στο χωριό να τα μαζεύω στον κήπο μας!!!
που να βρούμε λουλουλάδια καρδιά μου;
ΑπάντησηΔιαγραφήόταν βρίσκουμε όμως του δίνουμε και καταλαβαίνει
ΤΕΛΕΙΟ!!!!!
Παναγίτσα μου τι βλέπω μεσημεριάτικα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ωραιότερα γεμιστά λουλουδάκια τα είχα φάει στο Πήλιο, από τότε όποτε βρω, τα γεμίζω κι εγώ!
Πραγματικά, όσο περισσότερα μυρωδικά, τόσο πιο νόστιμα!!
Καλά να περνάς Μπετούλα:))
Εγω θα προτιμήσω τα ντολμαδάκια που λατρεύω. Οι κολοκυθοανθοί παραδόξως δεν μου πολυαρέσουν...
ΑπάντησηΔιαγραφήThese look divine! One thing I love about Greece is how they stuff everything! I enjoy watching Mamalakis traveling around the country and seeing the things that the locals stuff!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ωραιότερα λουλουδάκια πρώτα από όλα! Και μαγειρεμένα φαίνονται καταπληκτικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ μοσχομύρισε ο τόπος απο την ωραία σας φωτογραφία .
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου θυμίσατε τα παιδικά μου χρόνια , έναν ταβά με την ίδια παράταξη πεντανόστιμων γεμιστών .
να είσθε πάντα καλά .
και καλές νοστιμιές .
κατερίνα
ααααχχ..... χωριουδακι.... τιιι νοστιμια!!!!!!! τα αγαπω!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή