Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Γιαούρτι με δαμάσκηνα

Εξαιρετικό επιδόρπιο και εύκολο να ετοιμαστεί...

Βράζουμε λοιπόν 1 φλυτζάνι κόκκινο γλυκό κρασί με 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη, 4-5 γαρύφαλλα, 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλλα και περίπου 30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια. Μόλις φουσκώσουν τα βγάζουμε απο το ζουμί και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Βράζουμε το μίγμα του κρασιού μέχρι να γίνει σφιχτό σιρόπι και μετά το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Χτυπάμε 200 γρ. κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και προσθέτουμε λίγο-λίγο 300 γρ. γιαούρτι πλήρες. Μετά ανακατεύουμε το σιρόπι στο μίγμα και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα.

Ετοιμο...Μπορούμε να σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και να διακοσμήσουμε με καρυδόψιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...