Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Σαγανάκι με πιπεριές και αντσούγιες


Κρύο είναι ιδανικό για ουζοκατάνυξη !!!

Θα χρειαστούμε:
150 γρ φιλέτο αντσούγιας
1/2 κιλό πράσινες μακριές πιπεριές
1 κόκκινη πιπεριά καυτερή
4 ώριμες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι

Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ. Τις αφήνουμε για λίγο και τις καθαρίζουμε απο τη φλούδα, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε σε ροδέλες. Σοτάρουμε το λάδι με το σκόρδο και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες λιωμένες και αλάτι.
Αφήνουμε το μίγμα να βράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της ντομάτας.
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά, προσθέτουμε τις αντσούγιες και ανακατεύουμε καλά.

Μπορούμε επίσης να το χρησιμοποιήσουμε σαν σάλτσα σε ζυμαρικά ή ακόμα και ρύζι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...