Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Κρεμμυδόπιτα

Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Βασούλα... Αν και αρκετά ασυνήθιστη -λόγω κρεμμυδιών- μου άρεσε αμέσως σαν ιδέα. Την έφτιαξα πάραυτα λοιπόν και απέσπασε τα καλύτερα σχόλια από όλους! Δοκιμάστε την και σεις και είμαι σίγουρη ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου...
Υλικά:
700 γρ ξερά κρεμμύδια
250 γρ φέτα
2 κουταλιές κεφαλοτύρι τριμμένο
2 αυγά
5-6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
Μισή κούπα γάλα
2 κουταλιές σιμιγδάλι χοντρό
2 φύλλα σφολιάτα
Μισή κούπα ελαιόλαδο

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες.
Τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε καλά.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι μαζί με το μπέικον.

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το γάλα και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά. Η γέμιση γίνεται αρκετά ρευστή.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί ή πυρέξ, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και προσθέτουμε τη γέμιση φροντίζοντας να πάει παντού ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, το αλείφουμε με λίγο λάδι και γάλα για να γίνει τραγανό και το χαράζουμε σε κομμάτια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Αντί για σφολιάτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χωριάτικο φύλλο… Αλάτι δεν βάζουμε καθόλου γιατί έχουν αρκετό και τα τυριά και το μπέικον...

15 σχόλια:

  1. genika oi pites m'aresoun para polu..kai i sigekrimeni fenetai toso nostimi..tha tin ftiaksw oposdipote..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τις πίτες πάντα λέμε ΝΑΙ (λόγω και καταγωγής μου - οι πίτες αποτελούν ένα από τα βασικά παραδοσιακά φαγητά). Η κρεμμυδόπιτα από τα αγαπημένα μου αφού μου αρέσουν πολύ τα κρεμμύδια.
    Κα Μπέτυ μας συγκαρητήρια σε σας για την εκτέλεση και στην κα Βασούλα (αλήθεια ποιά είναι η κα Βασούλα;)
    Δ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτή η κρεμμυδόπιτα ξεφεύγει από τη συνηθισμένη γεύση, διότι έχει πολύ τυράκι, οπότε η γεύση θα είναι σούπερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περίπου έτσι την κάνω κι εγώ και πολλές φορές προσθέτω και λίγο ροκφόρ.
    Από τις ωραιότερες πίτες η κρεμμυδόπιτα!
    Καλή βδομάδα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπέττυ μου, Καλημέρα!

    άσχετο σχόλιο με την κρεμμυδόπιτα αλλά θέλω να το πω:
    Χθες έκανα τη συνταγή σου για πατατοσαλάτα!! Είχα και κόσμο και είχα μόνο σαρδελίτσες φούρνου, οπότε για να καλύψω το κενό είπα να την κάνω ...να τραβήξει και το βλέμμα.

    Βγήκε τέλεια!!Την καταβροχθίσανε σε σημείο να μείνουν σαρδελίτσες (πράγμα σπάνιο)!

    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Μπέττυ!

    Πολύ ωραία η πίτα σου! Διαφορετική και πρωτότυπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγνή: Γειά σου Αγνή μου... να ξερες πόσο χάρηκα που έφτιαξες τη συνταγή μου και σας άρεσε τόσο! Εγώ σε ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια και που διαβάζεις το μπλογκ μου! Να 'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Yum...thelo duo (h tria) kommatia, parakalo. Pites are some of best facets of Greek cooking.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ouch, My eyes almost started watering just looking at the bowl of onions!! :) This looks a good combination of sweet and salty!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πεθαίνω για κρεμμυδόπιτα, αλλά με πεθαίνει κι αυτή η άτιμη στο στομάχι. Τα κρεμμύδια την κάνουν πολύ γλυκιά και γίνεται φανταστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ τη ζήλεψα την πιτούλα και θα την φτιάξω σύντομα. Φαίνεται σούπερ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Teleia pitoula ... tha thn dokimasw thn Pemtph otan tha erthoun merikes files mou gia na fame kai na ta poume. Tha sou pw suntoma gia tis entuposeis tous!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...