Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Τζατζίκι

Ένα τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα, νόστιμο και υγιεινό!

Για ένα μεγάλο μπολ:

1 κιλό γιαούρτι σακούλας
4-5 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα αγγούρια
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο και ξύδι

Πλένουμε πολύ καλά τα αγγούρια και τα καθαρίζουμε αφήνοντας όμως λίγη φλούδα.
Σε μεγάλο μπολ τρίβουμε τα αγγούρια από το χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού. Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα τρίβουμε από τον ψιλό τρίφτη ή τα λιώνουμε με την πρέσα του σκόρδου.
Πιέζουμε καλά το αγγούρι να βγάλει όσο περισσότερα υγρά γίνεται και στραγγίζουμε.
Αλατοπιπερώνουμε και στραγγίζουμε και πάλι.
Προσθέτουμε στο αγγούρι το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και εναλλάξ το λάδι με το ξύδι –όσο πάρει, περίπου ένα φλυτζάνι τσαγιού- ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει μέχρι να σερβίρουμε. Καλή μας όρεξη!

4 σχόλια:

  1. Ίσως η φράση
    "Αλατοπιπερώνουμε και στραγγίζουμε και ΠΑΛΙ" είναι το "κλειδί" για να μη μου βγαίνει νερουλό.
    Θα το δοκιμάσω και έτσι.
    Με τηγανιτάκια κολοκυθά είναι όνειρο!!!
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να μην σας "νερουλιαζη" το τζατζικακι μιση ωρα πριν το ανακατεψουμε με τα υπολοιπα υλικα, μπορουμε να το βαλουμε σε ενα πανι και να το "σφιξουμε" να βγαλει τα πολλα υγρα του. Ετσι γινεται πιο σφιχτο. Ωραιο με τα ψητα μας. ΑΧ ΒΑΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για να μην βγαίνει νερουλό, τρίβουμε τα αγγούρια το βράδυ , τα αφήνουμε να σουρώσουν και το φτιάχνουμε το πρωί!

    Χρηστάλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...