Ζητήστε από τα παιδάκια σας να σας βοηθήσουν,
διασκεδάστε μαζί τους στην κουζίνα
διασκεδάστε μαζί τους στην κουζίνα
και αφήστε τα να δημιουργήσουν νόστιμα
Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια!
Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια!
Υλικά για 40 μπισκότα:
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ζάχαρη
1 αυγό
280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν
Για το γλάσο:
400 γρ ζάχαρη άχνη
3-4 κουταλιές νερό
Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, την βανίλια και το μπέικιν.
Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο,
και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.
και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
Έτσι μπορούμε να δουλέψουμε την ζύμη πιο εύκολα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη
σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου.
σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου.
Κόβουμε τη ζύμη με φορμίτσες σε διάφορα σχέδια
και μεταφέρουμε τα μπισκοτάκια με προσοχή στο ταψί
που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Μοιράζουμε το γλάσο σε 2-3 διαφορετικά μπολ,
ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλουμε για τη διακόσμηση.
Ρίχνουμε 2-3 σταγόνες από κάθε χρώμα στα διαφορετικά μπολ
και ανακατεύουμε.
και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε τα μπισκοτάκια με το γλάσο
και διακοσμούμε με γλάσο διαφορετικού χρώματος
και διακοσμούμε με γλάσο διαφορετικού χρώματος
ή με χρωματιστές μπιλίτσες
(χρωματιστές πέρλες, στα σούπερ μάρκετ).
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και είναι έτοιμα!
(χρωματιστές πέρλες, στα σούπερ μάρκετ).
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και είναι έτοιμα!
Καλή διασκέδαση!!!
Και του χρόνου!
τέλεια φαίνονται!!
ΑπάντησηΔιαγραφήνα πάρω ένα??
καλημέρα!!
Είναι σκέτη γλύκα!!! Όμορφα, λαμπερά, παιχνιδιάρικα!! Και του χρόνου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια και εύκολη ιδέα! Ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΟΥΚΛΕΣ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανέμορφα και νοστιμότατα!! Εγώ ψηφίζω δεντράκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ ωραία! Και του χρόνου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται νόστιμα και όποιος μπορεί να φάει μόνο ένα, να μου το πει!
Και του χρόνου με υγεία και χαρά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ξέρεις ότι όποιος έχει φτιάξει τα μπισκότα βουτύρου σπίτι του, όταν τα βλέπει πρώτα φτάνει η μυρωδιά στον εγκέφαλο και μετά η εικόνα!!!Τέλεια καταπληκτικά υπέροχα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαααα, είναι πραγματικά υπέροχα τα μπισκοτάκια σου!!!! Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχα τα έκανες !!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλές γιορτές !
και του χρονου!!πανεμορφα ειναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφα είναι..σκέτα στολίδια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου Μπετυ :)
Και του χρόνου να είσαι καλά να φτιάξεις πάλι τόσο όμορφα μπισκοτάκια:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ όλους πολύ για τις ευχές σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι κι εγώ να περάσουμε όλοι καλές γιορτές παρέα με πρόσωπα αγαπημένα!
Απλά τέλεια!!! Τα έφτιαξα χτες μαζί με την 5χρονη κόρη μου και έγιναν πεντανόστιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστίνα
@ Χριστίνα, τι καλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ με την κόρη μου τα έφτιαξα και το καταδιασκεδάσαμε - κι ας μην είναι πιά 5χρονη!!!
Αυτό ήταν το νόημα αυτών των τόσο εύκολων και χαριτωμένων μπισκότων: να διασκεδάσουν σε γιορτινό κλίμα οι μανούλες με τα παιδάκια τους!
Να μου φιλήσεις την πιτσιρίκα σου!
Εγώ γιατί δεν τα δοκίμασα αυτά????????????????????
ΑπάντησηΔιαγραφήVassoula
Τι θα γίνει όμως θα μαγειρέψουμε τίποτα? ολο γλυκά μας φτιάχνεις, φαγάκι δεν έχει?
ΑπάντησηΔιαγραφήVassoula
ΜΠΕΤΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ!!!ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ...ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ....ΛΙΓΟ ΜΠΛΟΚΑΡΗΣΑ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ..ΜΟΥ ΚΟΛΛΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ..ΕΒΑΛΑ ΠΑΝΩ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΙΞΑ ΣΟΥΠΕΡ....ΓΛΑΣΟ ΕΚΑΝ ΑΣΠΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΧΡΩΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ..ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΒΑΛΑ ΄΄ΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ΄΄...ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Maria:
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβοοοο, πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν και σου πέτυχαν, έγιναν αγαπημένα πολλών φίλων αυτά τα μπισκοτάκια!
Και του χρόνου να είσαι καλά, υγεία και κάθε χαρά σου εύχομαι!!!
ΥΓ: ίσως ήθελε ελάχιστο αλεύρι ακόμα η ζύμη για να μην κολλάει, αλλά αφού σε βοήθησε η λαδόκολλα, τέλος καλό, όλα καλά!!!
Φιλιά!!!
Χριστουγεννιατικα δεντρα και Χριστουγεννιατικα στολιδια
ΑπάντησηΔιαγραφήfenonte polu nostima
ΑπάντησηΔιαγραφήeine proti fora pou tha ftiaxo mpiskota kali mou tixi xaxa
ΑπάντησηΔιαγραφήκι αν δε μπορείς να βρείς χρώμα ζαχαροπλαστικής;; :(
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ανώνυμε,
ΑπάντησηΔιαγραφήαν δεν βρεις χρώμα, μπορείς να διακοσμήσεις το λευκό γλάσο με χρωματιστές πέρλες ή ακόμα και με τα γνωστά χρωματιστά καραμελάκια!
Υπεροχη ιδεα!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα τα φτιαξω παρεα με τον γιο μου και τον αντρα μου :)
σε τι θερμοκρασια να τα ψησω;
στον αερα ή στις αντιστασεις;
@ gia:
ΑπάντησηΔιαγραφήψήσιμο στους 180C στον αέρα για 8-10 λεπτά - αν ψήσεις στις αντιστάσεις υπολόγισε 1-2 λεπτά παραπάνω...
πρόσεξε γιατί αρπάζουν εύκολα, πρέπει ίσα να ροδίσουν ελαφρά!
Καλή επιτυχία και, κυρίως, καλή διασκέδαση!
Να κάνω μια ερώτηση? Το γλάσσο μετά αν το αφήσεις σκληραίνει? Ρωταω γιατι θελω να τα βάλω σε σακουλάκια να μοιράσω μαζί με δώρα μην μου στραπατσαριστει το γλάσσο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ
ΙΩΆΝΝΑ
@ ΙΩΑΝΝΑ:
ΑπάντησηΔιαγραφήΙωάννα, το γλάσο σκληραίνει ελαφρά και αν τα προσέξεις, λογικά δεν θα χαλάσουν...
Εγώ θα τα τύλιγα σε αυτό το σκληρό διάφανο χρωματιστό σελοφάν (που τυλίγουν συνήθως τα καλάθια με τα ποτά)για να είναι πιο προστατευμένα!
ta mpiskota sou einai apla APISTEFTA .... Bravo kai se euxaristw poy moirasthkes ti sintagi mazi mas !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKALES GIORTES !!!
tonia
@ Tonia:
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας άρεσαν, ελπίζω να διασκεδάσατε όταν τα φτιάξατε, όσο κι εμείς!
Και του χρόνου να είστε καλά, Καλές γιορτές με υγεία και χαρά!
Μόλις τα έβγαλα απ τον φούρνο, είναι τέλεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμα και πολύ εύκολα, μοσχομύρισε όλο το σπίτι.
Αύριο το πρωί θα τα στολίσω με την 3 χρονών κόρη μου ( αν δεν τα φάμε όλα πρώτα…..)
Ρένα
Πρώτη φορά φτιάχνω μπισκότα και με τη μία πέτυχαν πάρα πολύ!! Κι επιτέλους μια συνταγή για λίγα μπισκότα, τόσα όσα χρειάζομαι. Τέλεια !!!! Οι ιδέες για διακόσμηση πολύ καλές. Λίγο έλειψε να τα εξαφανίσω πριν τα διακοσμήσω... χιχι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σαι καλά που μοιράζεσαι τις δημιουργίες σου μαζί μας.
Καλές γιορτές
Ιωάννα
@ Ιωάννα
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά και καλά, με υγεία και πολλή αγάπη!
Χαίρομαι που σου πέτυχαν και σου άρεσαν τα μπισκοτάκια! :)
Ένα θα σου πω για τα υπέροχα μπισκοτάκια σου: Ακόμη τα φτιάχνουμε και τα παιδιά μου τα παίρνουν στο σχολείο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα! Να 'σαι καλά και καλή χρονιά!
Έφη
@ Έφη:
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάσου ότι κι εγώ τα πρωτο-έφτιαξα με την κόρη μου (που δεν είναι πια σε σχολική ηλικία) και το καταδιασκεδάσαμε!
Χαίρομαι που σας άρεσαν τόσο!
Καλή χρονιά σε σένα και στην οικογένειά σου!
καλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήμια ερώτηση παρακαλώ,αν δε θέλουμε να βάλουμε γλάσο τρώγονται σκέτα?εννοώ μήπως σκέτα είναι κάπως άγλυκα επειδή τους λείπει η γλύκα από το γλάσο?
ευχαριστώ
και κάτι ακόμα,τα μπισκοτάκια αυτά φτιάχνονται με βιτάμ σοφτ?
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ
@ Ανώνυμος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά και τρώγονται σκέτα χωρίς γλάσο, απλά είναι ελαφρώς άγλυκα, λόγω της μικρής περιεκτικότητας σε ζάχαρη...
Μπορείς να τα φτιάξεις με βιτάμ σοφτ, αλλά η γεύση θα είναι πιο "επίπεδη", λιγότερο πλούσια, με το βούτυρο έχουν πιο γεμάτη γεύση!
ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤωρα τα φτιαχνουμαι με τη με τη μητερα μου.Φαινονται τελεια.Μονο που δε θα φτιαξουμαι το γλασο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορούμε αντί για γλάσο να αλειψουμε από πάνω με μαύρη ζάχαρη κ κανέλα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκιμάστε άν θέλετε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη και κανέλα πριν το ψήσιμο γιατί αφού ψηθούν δεν θα στέκεται πάνω ούτε η ζάχαρη ούτε η κανέλα!
ΔιαγραφήΕβαλα όντως σε μερικά πριν το ψήσιμο. Τα υπόλοιπα περιμενουν το γλάσο. Μυρίζουν τέλεια κ νιώσαμε όλη η οικογένεια παιδιά!thanks
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια, αυτός ήταν ο σκοπός αυτών των μπισκότων, έτσι νιώσαμε κι εγώ με την κόρη μου όταν τα φτιάξαμε! :)
ΔιαγραφήΝα είστε καλά, και του χρόνου!
Εντάξει απλά τέλεια!!! Κ αυτά με μαύρη ζαχαρη κ κανέλα από πάνω πολύ νόστιμα μετάνιωσα που δεν έκανα παραπάνω κοντεύω να τα φάω όλα μόνη μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑααα τι καλά!!! :)
ΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σας άρεσαν τόσο!
Καλές γιορτές εύχομαι ολόψυχα!
Καλησπερα!!!έκανα κι εγω τη συνταγή αυτή αλλά επειδή δεν είχα άχνη για το γλάσο χώρισα τη ζύμη στα 3, έβαλα πράσινο, κόκκινο κ κίτρινο χρώμα, ξαναέπλασα κ έφτιαξα δεντράκια, ανθρωπάκια κι ότι μου μύρισε!!!γίνονται πολύ νόστιμα!!!ελπίζω να φανούν οι φωτό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.facebook.com/media/set/?set=oa.282414138528896&type=1
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=556985097649373&set=oa.282414138528896&type=1&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=556984980982718&set=oa.282414138528896&type=1&theater
Σοφία καλησπέρα!
ΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που έφτιαξες τα μπισκοτάκια μου και σου άρεσαν, αλλά περισσότερο χαίρομαι που άφησες τη φαντασία σου να δημιουργήσει κάτι ολόδικό σου, τελείως διαφορετικό και ξεχωριστό!!!
Δυστυχώς όταν πατάω τα λινικς που μου έστειλες βγαίνει αυτό:
This content is currently unavailable
Αν θέλεις ξαναστείλε τις, θέλω πολύ να τις δω!!!
Σου εύχομαι καλές γιορτές με υγεία και κάθε καλό!!!
pws se vriskoume sto facebook na stis steilw ekei???den katafera apo dw....
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο facebook η σελίδα είναι Betty's Cuisine... περιμένω!!! :)
ΔιαγραφήOK γιατί έψαχνα κ έλεγε φαγητό /παντοπωλείο με ένα σκούφο μάγειρα στη φωτό..αυτό?
Διαγραφήοκ σε βρήκα!
ΔιαγραφήΤο λογότυπο και η φωτό είναι ακριβώς σαν αυτή του μπλογκ!
ΔιαγραφήΝαι έχει ένα σκούφο πάνω από το Β...
ta eftiaksa perusi treis fores den emeine psixoulo !
ΑπάντησηΔιαγραφήk fusika tha ta ftiakso kai fetos !
Ενα εχω να πω τα καλυτερα μπισκοτα που εχω φτιαξει!!! Εκανα την πρωτη δοση προχθες με την τετραχρονη κορη μου η οποια το καταευχαριστηθηκε και ηδη εχουν γινει αναρπαστα. Αυριο θα τα ξαναφτιαξουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστουμε για την συνταγη!!!!!
Αυτό που χαίρονται τόσο πολύ τα παιδάκια με τα συγκεκριμένα μπισκότα, είναι το καλύτερό μου!!!
ΔιαγραφήΔεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση απ'το να βλέπεις τα ματάκια τους να γυαλίζουν από χαρά και ικανοποίηση!
Και του χρόνου, να είστε καλά!
Καλά Χριστούγεννα!!!
αν βαλω 50 γρ κακαο θα μου πετυχουν?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
ΔιαγραφήΝαι, γιατί όχι, βέβαια ίσως χρειαστεί να προσθέσεις λίγη ζάχαρη ακόμα, μην γίνουν εντελώς άγλυκα!
Καλή επιτυχία!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια σου μπετυ!! εκανα τα μπισκοτα σου και ειναι υπέροχα! θελω να σε ρωτησω επειση μου περίσσεψε γλάσο και λυπάμαι να τοπετάω πως μπορώ να το διατηρήσω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα! Θα μπορούσες να το διατηρήσεις για λίγες μέρες στο ψυγείο αλλά θα πήξει και θα σε δυσκολέψει... εκτός αν το αραιώσεις με λίγο νεράκι την ώρα που θα το χρειαστείς...
Διαγραφήσε ευχαριστω! θα το δοκιμάσω
ΔιαγραφήΚαλημέρα,καλημέρα..!! Τίιιιι υπέροχα και εύκολα (έτσι τουλάχιστον φαίνονται) μπισκότα είναι αυτά....Μόλις βρήκα την συνταγή και περιμένω να ανοίξουν τα σουπερ-μάρκετ να πάρω τα υλικά τρέχοντας..!! Σ ευχαριστούμε που μοιράστηκες αυτή την υπέροχη συνταγή και 3 χρόνια μετά που την ανέβασες ακόμη την
ΑπάντησηΔιαγραφήψάχνουμε και την φτιάχνουμε... :) ;) Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές να έχουμε...
Και πάλι μπράβο για τις συνταγές και το Blog σου...
Φιλικά Αντωνία
Υ.Γ Ξέχασα να κάνω την ερωτησή μου απο τον ενθουσιασμό μου :P ...Το γλάσο όταν το απλώσουμε στα κουλουράκια,τα ξανα ψήνουμε ή απλά περιμένουμε να σταθεροποιηθεί ???
χαχα...Αντωνία με συνάρπασε κι εμένα ο ενθουσιασμός σου!!! :) :)
ΔιαγραφήΤο γλάσο το αφήνουμε απλά να στεγνώσει και είναι έτοιμο ~ το πρόσθεσα και στην εκτέλεση για να είναι πιο ξεκάθαρο!
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, πες μου τη γνώμη σου όταν τα φτιάξεις!
Καλές γιορτές σου εύχομαι, να χαίρεσαι όσους αγαπάς!!!
einai poli nostima alitheia!!!!!!alla mipos mporoume na baloume kati allo anti gia glaso?gt i mama m dn ta polikatafernei me afta sxedon ola ego ta kanw =) ☻♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασε μόλις βγουν από τον φούρνο να τα αλείψεις με λίγο μέλι (ή ζάχαρη) αραιωμένο ελαφρά με λίγο νεράκι και πριν στεγνώσουν ρίξε επάνω τις χρωματιστές μπιλίτσες για να τα κάνεις γιορτινά! :)
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία και καλές γιορτές!!!
mou petixan poli oraia!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια, πολύ χαίρομαι!!!
ΔιαγραφήΚαλά Χριστούγεννα!!!
Καλημέρα και χρόνια πολλά!!!!! Τι ωραία συνταγή ήταν αυτή! Πήρα πρωί πρωί τα υλικά, ετοίμασα τα μπισκοτάκια και περιμένω να στεγνώσει το γλάσο να τα βάλω σε πιατέλα να τα πάω δωράκι χοχοχοχοχοχο!!!!! Καλές γιορτές και ευχαριστούμε πάρα πολύ που μοιράστηκες μαζί μας τη συνταγή! Νεφέλη
ΑπάντησηΔιαγραφήTa ftiaxnw shmera kalh mou epituxia! Kales giortes kai glukes se olous!
ΑπάντησηΔιαγραφήσκεφτομαι να φτιαξω τα μπισκοτα με τα μικρα μου,η ζυμη πρεπει να μην κολλα στα χερια ετσι?να ειναι σφιχτη?
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ζύμη θα είναι μαλακή και απαλή. Την αφήνουμε ένα μισαωρο στο ψυγείο και σφίγγει τόσο όσο να μπορεί να δουλευτεί.
ΔιαγραφήΙσως χρειαστεί όσο δουλεύετε την μισή να αφήσετε την υπόλοιπη στο ψυγείο για να μην μαλακώσει πολύ. Καλή επιτυχία!
Καλησπέρα είναι υπέροχη η συνταγή αυτή την κάνω εδώ και 3 χρόνια κάθε Χριστούγεννα και φέτος θα την φτιάξω θέλω να σε ρωτήσω για το κόκκινο χρώμα στο γλάσο πως σου βγήκε; εγώ όταν βάζω κόκκινο χρώμα στο λευκό γλάσο μου βγαίνει ροζ παίρνεις ποιο καλό χρώμα ζαχαροπλαστικης;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
ΔιαγραφήΔυστυχώς αυτή τη στιγμη δεν έχω χρώμα για να σου πω τι μάρκα είναι, από το σούπερ μάρκετ τα παίρνω, είναι σε φιαλίδια μικρά και διάφανα, μόλις μπορέσω θα σου πω ακριβώς. Δοκίμασε πάντως να βάλεις λίγες σταγόνες παραπάνω και θα πετύχεις το χρώμα που θέλεις! Καλή επιτυχία!:)
Ναι κατάλαβα αυτά παίρνω κ εγώ έχω δοκιμάσει να βάλω κ παραπάνω αλλά βγαίνει φούξια δεν ξέρω γιατί θα το ξανά δοκιμάσω με ακόμα ποιο πολλές σταγόνες ελπίζω να βγε! Ευχαριστώ για την απάντηση!:)
ΔιαγραφήΚαλησπερα και χρονια πολλα! Σκεφτομαι να δοκιμασω τη συνταγη σας! Χρησιμοποιουμε το απλο βουτυρο( μαργαρινη) η βουτυρο αγελαδος? Και που βρισκουμε το χρωμα ζαχ/κης? Στο σουπερ μαρκετ?Σας ευχαριστω εκ των προτερων! !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα και χρόνια πολλά!
ΔιαγραφήΕγώ χρησιμοποιώ βούτυρο αγελάδος, η μαργαρίνη τα κάνει ελαφρώς πιο άγευστα. Τα χρώματα υπάρχουν σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Καλή επιτυχία!
Καλησπέρα και χρόνια πολλά!
ΔιαγραφήΕγώ χρησιμοποιώ βούτυρο αγελάδος, η μαργαρίνη τα κάνει ελαφρώς πιο άγευστα. Τα χρώματα υπάρχουν σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Καλή επιτυχία!
Υπεροχη συνταγη!! Εξαφανιστηκαν μεσα σε μια μερα!! Μονο που στο γλασο χρησιμποποιησα 250gr αχνη κ λιγο παραπανω νερο γιατι μου φανηκαν πολλα τα 400gr. Παρολα αυτα μου περισεψε κ λιγο γλασο! Η νοστιμια απιστευτη!!! Καλες γιορτεςςς <3
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά Χριστούγεννα και σε σας! :)
ΔιαγραφήΥπεροχη συνταγη!! Εξαφανιστηκαν μεσα σε μια μερα!! Μονο που στο γλασο χρησιμποποιησα 250gr αχνη κ λιγο παραπανω νερο γιατι μου φανηκαν πολλα τα 400gr. Παρολα αυτα μου περισεψε κ λιγο γλασο! Η νοστιμια απιστευτη!!! Καλες γιορτεςςς <3
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρησιμοποιησα τη συνταγή σας αλλά δυστυχώς η ζύμη γίνεται σαν ψιχουλο - δεν είναι συμπαγης, οπότε δεν μπορώ να την ανοίξω με τον πλαστη. Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος. Μήπως να προσθέσω κάποιο υγρό ?
Κι εμένα έγινε σαν ψίχουλο. Μπορείτε να βοηθήσετε να μας πείτε τι κάνουμε λάθος;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να γίνει ψίχουλο σημαίνει οτι είχε λιγότερα υγρά ή περισσότερο αλεύρι. Ζυγίστε τα υλικά όπως τα δίνω στη συνταγή κι αν χρειαστεί βάλτε μια δυο κουταλιες γάλα. Ελπίζω να τα πετύχετε κι εσείς γιατί είναι εύκολα και πολύ νόστιμα! Καλές γιορτές!
Διαγραφήκοιταξα τη συνταγη ομως δενκαταλαβα τη βανιλια ποτε τη βαζουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχει μεγάλη διαφορά... μπορείτε να την ανακατέψετε με το αλεύρι ή να την ρίξετε μαζί με το αυγό.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα μόλις έκανα τα υπέροχα μπισκότα
ΑπάντησηΔιαγραφήΔύο ερωτήσεις έχω
Το γλασο το βάζουμε όταν είναι ζεστά τα κουλουράκια?
Και δεύτερος με τη αλοιφετε τόσο καλά το γλασσο?
Καλησπέρα σας μόλις έκανα τα υπέροχα μπισκότα σας έχω δύο ερωτήσεις πρώτον πως αλοιφετε τόσο καλά το γλασσο υπάρχει κάποιο εργαλείο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι δεύτερον το γλασσο το βάζουμε στα μπισκότα όσο είναι ζεστά?
Καλησπέρα! Τα μπισκότα πρεπει να είναι κρύα! Προσωπικά το γλάσο το απλώνω με ενσ μικρό κουταλάκι γιατί μου αρέσει να μην είναι "τέλειο" το αποτέλεσμα
ΔιαγραφήΜπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορνέ για πιό ομοιόμορφη διακόσμηση!
Καλησπέρα σας! Τα κάναμε χθες με την τετράχρονη κόρη μου και σήμερα τα βάλαμε σε σακουλάκια για δώρο στις δασκάλες της. Πεντανόστιμα, όχι πολύ γλυκά, εύκολα και τα λατρέψαμε μικροί-μεγάλοι. Σας ευχαριστούμε πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη ζύμη την έβαλα στη κουζινομηχανή. Πρώτα χτυπήσαμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο (βάλαμε φρέσκο αγελαδινό). Έπειτα καλό χτύπημα με το αυγό και στη συνέχεια όλα τα στερεά. Επίσης προσθέσαμε λίγη κανέλα και λίγο μοσκοκάρυδο. Στην αρχή ψιχούλιαζε αλλά έπειτα έγινε μια μπάλα στο γάντζο της μηχανής. 30' λεπτά στο ψυγείο και μετά άνοιγμα με το πλάστη. Στις άκρες η ζύμη άνοιγε λίγο αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα. Εμείς χρησιμοποιήσαμε χριστουγεννιάτικα κουπάτ με σφραγγίδα και η μικρή δεν ήθελε γλάσο. Σκεφτόμουν όμως ότι θα μπορούσαν να γίνουν ενδιαφέροντα και με αμυγδαλόπαστα ως επικάλυψη.
Αχ τι γλυκό που τα φτιάξατε με την κορούλα σας!!! Χαίρομαι πολύ, φαντάζομαι πόσο θα το διασκέδασε η μικρούλα!
ΔιαγραφήΚαι του χρόνου να είστε καλά!!!
Καλησπερα...υπεροχη συνταγη...θελω να τα κανω να τα εχω για γιορτες μια κ ο χρονος μου ειναι λιγο περιεργος...ποσο καιρο πιο πριν μπορω να τα κανω;θα κρατησουν αν τα κανω απο τωρα για παραδειγμα;ευχαριστω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείτε να φτιάξετε τα μπισκότα τώρα και να κάνετε τη διακόσμηση αργότερα. Αλλά ακόμα κι αν τα ολοκληρώσετε τωρα και τα κλείσετε σε σκεύος με καπάκι που κλείνει ερμητικά, διατηρούνται μια χαρά!
ΔιαγραφήΥπεροχα σας ευχαριστω για τη συμβουλη...καλες γιορτες ευχομαι με υγεια πανω απ ολα...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτές και σε σας, να χαίρεστε όσους αγαπάτε!
ΔιαγραφήΠολυ ομορφα..τα κανω καθε χρονο..καλες γιορτες σε ολους..
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι καλά ! Πολύ χαίρομαι και σας ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο! Καλά Χριστούγεννα!!!
ΔιαγραφήΕίναι πάρα πολύ νόστιμα και πολύ εύκολα !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έφτιαξα για τα Χριστούγεννα και έφτιαξα και καρδούλες χθες για το Valentines !!
Ευχαριστούμε για την συνταγή !!
Πάρα πολύ χαίρομαι που σας άρεσαν τόσο τα μπισκοτάκια μου! Ωραία θα ήταν και καρδούλες!
ΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ!!!
Η συνταγή ειναι απλα απίστευτη! Καθε Χριστούγεννα τα φτιάχνω ομως θα ήθελα να ρωτησω κατι αντι για μπισκοτα θα μπορουσα να κανω τη συνταγη σαν ενα μεγαλο μπισκοτο που θα αποτελεσει βαση τουρτας ή θα πρεπει να αλλαξω κατι στη συνταγη για να γινει αυτο?? (Δεν μας αρεσει το πατεσπανι που βαζουν στις τουρτες)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
ΔιαγραφήΙσως αν το σιρόπιαζες ελαφρώς, να μπορούσε να λειτουργήσει ως βάση τούρτας, διαφορετικά θεωρώ θα είναι πολύ σκληρό.
Αν το επιχειρήσεις θα ήθελα να μάθω το αποτέλεσμα!
Σε ευχαριστω πολυ θα το επιχειρήσω και θα σε ενημερώσω 😁
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω να πω πως όσα χρόνια και αν περάσουν, η συνταγή αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας κάθε τέτοια εποχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε πολύ!
Εχουν δίκιο πως μικρά πράγματα μπορούν να σου φτιάξουν διάθεση και να σου ομορφήνουν την μέρα! Τι όμορφο σχόλιο! Σας ευχαριστώ πολύ!!!
ΔιαγραφήΚάθε χρόνο τα κάνουμε είναι τέλεια! Ήθελα να ρωτήσω απλά θα μπορούσα αντί για μπέικιν να βάλω αλεύρι που φουσκώνει σε κάποια ποσότητα αντί για το απλό?
ΑπάντησηΔιαγραφήΒεβαίως μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι με φαρίνα σε ίση οσότητα και να αφαιρέσετε το μπέικιν!
ΔιαγραφήΚαλή και χαρούμενη Χρονιά!
Εάν εξαιρέσουμε οτι έκανα πατάτα και έβαλα βούτυρο Κέρκυρας μου φάνηκε πολύ σκληρό το ζυμάρι και πρόσθεσα και μαλακό βούτυρο έκανα και δεύτερη ζύμη είναι στο ψυγείο και ανυπομονώ να τα δοκιμάσω μυρίζω τα χέρια Μ και θέλω να τα φάω 😂💪🏽🙈❤️
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μπισκοτακια τελεια τα κανω χρονια τωρα..μια ερωτηση μπορω να βαλω lurpak αντι για βιταμ;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι φυσικά και μπορείτε, εξ άλλου κι εγώ βούτυρο βάζω όχι μαργαρίνη! Με το βούτυρο γίνονται πιο υγιεινά αλλά και πολύ περισσότερο αρωματικά και εύγευστα! Καλές γιορτές!
ΔιαγραφήΤελεια συνταγή, μόλις τα έφτιαξα και εχουν μείνει τα μισά. Φτιάχνω καθε Χριστούγεννα την τελεια συνταγή σου με την κόρη μού .Σευχαριστουμε που την μοιράστηκες μαζί μας,ειναι 100% επιτυχία και μικροι-μεγαλοι απολαμβάνουν να δημιουργούν με μεγαλη φαντασία, τα χρώματα, τα σχέδια στη διακόσμηση
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι ιδιαίτερα που σας αρέσει τόσο! Ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο και σας εύχομαι ολόψυχα Καλή, όμορφη, χαρούμενη και δημιουργική Χρονιά!
ΔιαγραφήKαλησπερα σε όλους και χρόνια πολλά! Η συνταγή είναι υπέροχη την έχω χρησιμοποιήσει και σαν βάση σε μπανοφι και ήταν απίστευτα. Προχθές που την έκανα ξανά με τα μικρά μου αντι για 100 gr ζαχαρη έβαλα 150 (50 στο μιγμα με το αλευρι και τα 100 στο μιγμα με το βουτυρο). Επίσης αντι για βανίλια κλασσική έβαλα υγρη vanilla bourbon και μοσχομυρισε ολο το σπίτι και η γεύση άγγιξε το τέλειο. Καλη χρονιά σε ολους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή κι ευλογημένη Χρονιά σας εύχομαι ολόψυχα! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε τόσο η συνταγή μου και ιδιαίτερα που την φτιάξατε μαζί με τα παιδάκια σας! Ωραίες οι δικές σας πινελιές, σας ευχαριστώ!
Διαγραφή