Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Κεφτεδάκια με ούζο και νιφάδες βρώμης !

Τη συνταγή αυτή τη βρήκα στο περιοδικό Smart Cook του Πέτρου Κωστόπουλου!
Μου έκανε αμέσως κλικ, και όταν την έφτιαξα με εντυπωσίασε πόσο έδεσαν στο μίγμα
οι νιφάδες βρώμης αντί για ψωμί ή φρυγανιά! 
 Έγιναν κάτι κεφτεδάκια μούρλια,
τραγανά και ροδοψημένα εξωτερικά,
ενώ εσωτερικά ήταν αφράτα και πεντανόστιμα!

½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
½ κιλό κιμάς χοιρινός
1 μεγάλο κρεμμύδι
8 κουταλιές νιφάδες βρώμης
6 κουταλιές ελαιόλαδο
8 κουταλιές ούζο
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι και κύμινο
Δυόσμος
Αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Λιώνουμε το κρεμμύδι στο μούλτι.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
Κατόπιν, πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια,
 τα αλευρώνουμε ελαφρά
και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό σπορέλαιο
(σαν κουραμπιεδάκια δεν είναι; χαχα...)
Τα βγάζουμε σε χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το πολύ λάδι.
Τα σερβίρουμε ζεστά με μιά ανάμικτη σαλάτα,
 και φυσικά με ένα ποτήρι ούζο με μπόλικα παγάκια!!! 
Στην υγειά σας!

30 σχόλια:

  1. Betty, tiganises ta keftedakia telia..mporo na troou oli ti piatela!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hi Peter,

    δυστυχώς και με μένα το ίδιο συμβαίνει :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mono mourlia? na peseis mesa sto tigani itan auta ta keftedakia.....na glifeis kai ta daxtila sou!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αααχχχ λαχταριστά φαίνονται!!!
    Κι εγώ κουάκερ βάζω στα κεφτεδάκια και στα μπιφτέκια τις περισσότερες φορές... για πιο υγιεινά και με περισσότερες φυτικές ίνες! Γίνονται φανταστικά!!!
    Ούζο όμως δεν έχω βάλει ποτέ, πολύ καλή ιδέα...

    Καλή εβδομάδα Μπέτυ μου και καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικοί δείχνουν! Λαχταριστοί & αφράτοι! καλό βράδυ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πεθαίνωωωω λέμε για τα κεφτεδάκια σου...άντε να φάω τον αρακά που έκανα τώρα! μπράβο θα τους δοκιμάσω σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τελεια τα βλεπω θα τα κανω και γω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πραγματικά φαίνονται λαχταριστά!!!!
    Οι συνταγές του Κωστόπουλου γενικά μου αρέσουν, οπότε είμαι σίγουρη ότι είναι τέλεια!!!

    Μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μοσχοβόλησαν... μμμμμ!!!!! Να τσιμπήσω ένα; δύο;; τρία;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραία ιδέα με τις νιφάδες βρώμης. Θα τα δοκιμάσω σίγουρα.
    Φαίνονται τραγανά.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ααααα.... θα τα δοκιμάσω

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ καλή ιδέα η βρώμη. Λαχτεριστά φαίνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κουακερ και ούζο..
    μμμμ!!!!
    Ευχαριστούμε για την συνταγή κ την ιδέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πω πω, τι τέλεια κεφτεδάκια είναι αυτά!!! Αν και η ώρα είναι πολύ πρωινή, άνετα έτρωγα μερικά τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ ωραία συνταγή! Θα πρέπει να δίνει τέλειο άρωμα το ούζο. Το σημειώνω να τους φτιάξω έτσι κάποια στιγμή. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου βρε Μπέτυ με τα κεφτεδάκια σου τα άπαιχτα!!!! Περιττό να σου πω τέτοια ώρα τι παίζεται στο στομάχι μου καθώς τα αντικρίζω!!
    Θα πιω ένα ουζάκι στην υγειά σου και θα βάλω μπρος να τα φτιάξω :)))
    Φιλιά πολλά
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρησιμοποίησα και εγώ νιφάδες βρώμης όταν έκανα το ρολό γαλοπούλας και το σκέφτηκα ότι θα κάνει και για τον μοσχαρίσιο κιμά αλλά δεν το δοκίμασα ποτέ. Πολυ ωραία ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αφράτα και πεντανόστιμα και το ουζάκι με τρελαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα γίνουν άραγε το ίδιο ωραία με κιμά από κοτόπουλο ή γαλοπούλα? Θα δοκιμάσω
    Vassoula

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αααα πολύ πολύ ωραία ιδέα!!! Θα τα κάνω κι εγώ την επόμενη φορά! Σε ευχαριστώ για τη συνταγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι αφράτα και λαχταριστά που φαίνονται!!!
    Απαιχτα, καλά λέει ο Γιώργος!
    Φιλάκια, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 8 κουταλιές ούζο??? Αυτά γίνανε ντίρλα καλέ!!!
    Βρώμη, ε??? Τελικά αυτή η βρώμη πρέπει να τα κάνει έτσι, θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!
    Απορία : Ποιό περιοδικό είναι αυτό και για ποιό Κωστόπουλο μιλάμε??? Η έχω χαζέψει εντελώς ή μου έχει ξεφύγει! Για πες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. πολυ ωραια η συνταγη, δεν το ειχα σκεφτει ποτε. και οι φωτογραφιες σου πολυ κατατοπιστικες και ομορφες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Εφη:

    Κι όμως, το ούζο ούτε που το καταλάβαινες! απλά έδινε έξτρα νοστιμιά!
    το περιοδικό ήταν ένθετο σε κάποιο άλλο που δεν θυμάμαι όμως ποιό ήταν :(
    και ο Κωστόπουλος είναι ο γνωστός Πέτρος Κωστόπουλος!!! καλό ε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καλε τι κεφτεδακια ειναι αυτα??? μεχρι εδω μοσχομυρισαν!!!!!

    περνα απο το blog μου να... παιξουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. φιλοι μου, δοκιμάστε την συνταγή ως εξής
    αντί για κιμά, βάλτε σόγια βρασμένη.
    και όλα τα άλλα ίδια.
    Εγώ τα συνοδευω με γιαούρτι ανακατεμένο με κέτσαπ μουστάρδα, και λιγη μαγιονέζα.
    η συνταγή είναι για χορτοφάγους, και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαζετε δηλαδη ολα ολ υλικα του κιμα και την βρώμη μαζι σε βρασμενη σογια σε τις ιδιες αναλογιες και φτιαχνετε κεφτεδακια σόγιας?

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...