Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Muffins με μούσλι

Μου αρέσουν πολύ για σχολικό σνακ!  
Τι λέτε;
Υλικά για 12 muffins:

1 ½ φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν
1 ½ φλ. τσ. μούσλι
1 φλ. τσ. ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
½ φλ. τσ. σπορέλαιο
½ φλ. τσ. γάλα φρέσκο
1 αυγό
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο 
και τοποθετούμε τα χαρτάκια για muffins στις ειδικές θήκες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, 
το μούσλι, την ζάχαρη και το αλάτι.
 Σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά το σπορέλαιο, 
το γάλα, το αυγό και την βανίλια.
Ρίχνουμε το μίγμα των υγρών υλικών στο μπολ με τα στεγνά υλικά
 και ανακατεύουμε ελαφρά.
 Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες, 
προσέχοντας να μην τις παραγεμίσουμε γιατί φουσκώνουν αρκετά.
Ψήνουμε για 15-18 λεπτά, δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα, 
αν βγει καθαρή τα muffins είναι  έτοιμα, 
διαφορετικά ψήνουμε 1-2 λεπτά ακόμα.
Τα αποσύρουμε από τον φούρνο 
και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Τα απολαμβάνουμε κάθε στιγμή!


16 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο! Εύκολο και θρεπτικό! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... και πολύ γευστικός συνδυασμός, τραγανά και νοστιμότατα!
      Καλή εβδομάδα και σε σένα Μαρία μου!

      Διαγραφή
  2. Poli nostimi idea!!!!
    Eimai kainouria stin parea... http://happyfrogcakes.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες, ελπίζω να σου αρέσουν οι συνταγές μου και να τα λέμε συχνά!

      Διαγραφή
  3. Like!like!like!θα αντικαταστήσω και την άσπρη ζάχαρη με στέβια για να τρώω χωρίς τύψεις άπειρα μαφινς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή ιδέα!
      Ακόμα δεν την έχω δοκιμάσει, μάλλον πρέπει όμως! :)

      Διαγραφή
  4. Τι αφράτα και φουσκωτά που έγιναν.
    Πολύ ωραία είναι και το μουσλι τα κάνει ενα πολύ ωραίο θρεπτικό πρωϊνό

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θρεπτικά και πολύ νόστιμα, αξίζει να τα δοκιμάσει κανείς...
      Καλό βράδυ, πολλά φιλιά...

      Διαγραφή
  5. Αααα τώρα τα είδα! Υγιεινά και αφράτα αφράτα. Θα τα δοκιμάσω για την κόρη μου.
    Σημειώνω τα υλικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ότι θα τα απολαύσει, και όχι μόνο εκείνη!
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  6. μια ερωτηση αντι για αυγο τι μπορω να βαλλω;επισης αντι για γαλα μπορω να βαλλω γαλα σογιας για μια νηστισιμη παραλλαγη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να γίνουν νηστίσιμα, μπορείς να αντικαταστήσεις το γάλα με ίση ποσότητα χυμό πορτοκάλι (ή με γάλα σόγιας αν το προτιμάς) και να αφαιρέσεις τελείως το αυγό, προσθέτοντας ελάχιστο μπέικιν ακόμα για να βοηθήσεις το μίγμα να φουσκώσει.

      Διαγραφή
  7. αν αντικαταστησω το αλευρι με αλευρι ολικης τι αλλη αλλαγη πρεπει να κανω στα υγρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κα Μπετυ τα εφτιαξα και στις δυο παραλλαγες που ζητησα την γνωμη σας και οι δυο ηταν φανταστικες και κανεις δεν πιστευε την νηστισιμη εκδοχη αλλα και με την αντικατασταση του αλευριου σε ολικης ηταν εξισου φανταστικα.και μια ακομη αλλαγη που εκανα ηταν αντι για απλη ζαχαρη εβαλλα ζαχαρη αχνη βεβαια λιγο παραπανω και παλι φανταστικα.Μπορω να σας πω οτι τα φτιαχνω καθε μερα γιατι τα ζητουν τα παιδια στο σχολειο.Ειμαι πολυτεκνη μητερα και αντιλαμβανεστε ποσο συμαντικο ειναι να εχει καποιος μια ευκολη αλλα και συγχρονως υγειηνη συνταγη.Να ειστε καλα και παντα επιτυχιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, είναι πράγματι πολύ σημαντικό να έχουμε για τα παιδιά μας γευστικά αλλά κυρίως υγιεινά σνακ, φτιαγμένα από τα χεράκια μας, για να ξέρουμε τι τρώνε και για να μην μας κοστίζουν μια περιουσία!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...