Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Μπάρες με δημητρακά και ξηρούς καρπούς

Υγιεινές μπάρες που φτιάχνονται πανεύκολα, χωρίς ψήσιμο, γεμάτες ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, θα γίνουν το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων!


Υλικά: 

2 φλιτζάνια βρώμη

1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής

½ φλιτζάνι αμύγδαλα ωμά

½ φλιτζάνι καρύδια

½ φλιτζάνι φουντούκια

½ φλιτζάνι σταφίδες

2-3 κ.σ. σουσάμι

2 κ.γλ. κανέλα

½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο

Μια πρέζα αλάτι

50 γρ βούτυρο

1/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

4 κ.σ. μέλι

4 κ.σ. ταχίνι

 

Χοντροκόβουμε τους ξηρούς καρπούς και σπάμε ελαφρώς τα δημητριακά με το χέρι.

Με μια μεμβράνη καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα από ένα μικρό ταψάκι αφήνοντάς την να περισσεύει στα πλαϊνά.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε την βρώμη, τα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες, το σουσάμι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη.

Μόλις λιώσει το βούτυρο αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε αυτό το μίγμα, όπως είναι ζεστό, στο μπολ με τα δημητριακά και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε με τα χέρια μας, να ενωθούν τα υλικά και να υγρανθεί καλά όλο το μίγμα.

Το αδειάζουμε στο ταψάκι και το στρώνουμε πιέζοντας πολύ καλά ώστε να μην μείνουν κενά και να γίνει το μίγμα συμπαγές.

Καλύπτουμε την επιφάνεια με την μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να σφίξει καλά.

Αφαιρούμε την μεμβράνη, κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και φυλάμε τις μπάρες στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο.

Καλή απόλαυση!

4 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...